Algemeen

Andy Kaufman leeft!

door FilmTotaal op 20.05.2004 om 11:16 in Algemeen
Twintig jaar geleden, op 16 Mei 1984, werd bekend dat een van de meest legendarische komedianten ooit stierf. Dit lijkt nu een van de grootste grappen ooit te zijn, als we de berichten tenminste mogen geloven. Andy Kaufman leeft, is 55 jaar en woont in New York. Hij heeft meegedeeld dat hij zijn onopvallende levensstijl van de afgelopen jaren wil voortzetten en zo af en toe publiekelijk te verschijnen als een van zijn alter ego's.

[eng]"Sorry about faking my death. In order to reach legendary comic status and seal my place in the history of performance art, it was necessary to go away for twenty years."[/eng]

Andy Kaufman begon zijn carrière in het begin van de jaren '70 als Foreign Man, waarbij hij een aantal tenenkrommend slechte imitaties neerzette. Het publiek, dat met een mix van schaamte en woede naar hem zat te kijken, werd vervolgens totaal verrast door een sublieme Elvis-imitatie. Daarna werd Kaufman bij het grote publiek door de rol van Latka Gravas in de tv-serie Taxi. Zijn stijl komt echter beter tot zijn recht in zijn personage Tony Clifton, een luidruchtige, dronken en scheldende nachtclub-zanger die met te grove grappen alle toeschouwers woedend kreeg en vaak onder boe-geroep het podium moest verlaten. Het noemen van de naam Kaufman in de buurt van Clifton was overigens ook genoeg om deze over de rooie krijgen, hij antwoordde dan hij Kaufman haatte omdat deze hem gebruikte om rijk te worden. Het feit dat Tony Clifton soms gespeeld werd door goede vriend Bob Zmuda, waardoor Kaufman en Clifton soms tegelijk op het podium stonden, maakte de verwarring alleen maar groter. De film Man on the Moon uit 1999, over het leven van Kaufman met in de hoofdrol Jim Carrey, blies zijn populariteit weer nieuw leven in.

Andy Kaufman's weblog is hier te vinden.


21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Vrieskist

Avatar

Hmm, Man on the Moon was wel een leuke film Smiley face En daarin bedonderd hij ook al iedereen. Dit kan ook wel weer een hoax-hoax-hoax zijn ofzo.

Peter

Avatar

Het zou kunnen, ik zie hem er wel voor aan, al lijkt het me dit ook redelijk eenvoudig op te zetten, als niet Kaufman-zijnde. Met de gekozen datum van 16 mei 2004 (exact 20 jaar na zijn dood, zoals hij meerdere malen heeft aangekondigd) is publiciteit in elk geval gegarandeerd...

link, link

JeXus

Avatar

:W Ik vind (als het waar is) dit toch wel een van de grootste grappen ooit gemaakt :Y geniaal

ash_

Avatar

Het past in ieder geval echt bij Kaufman. Zelfs als hij niet leeft zou hij dit voor zijn dood verzonnen kunnen hebben om de wereld weer in opperste verwarring te laten raken. Waar of niet: een mooie stunt Smiley face

Mark

Avatar

For all I know Andy Kaufman got hit by a bus in 1985 and is no longer among us


Wat een kut grap. Zijn familie en vrienden die wisten dat hij niet dood was? Of die hebben hem eerst begraven en nu lezen ze op Yahoo dat hij nog leeft. Wat zullen zijn ouders ontzettend gelachen hebben zeg.

noepie

Avatar

Ik geloof er niks van! als je naar het bovenste plaatje kijkt, die met andy kaufman, en het onderste plaatje, zie je dat de neuzen verschillen. nee, dit is iedereen behalve andy kaufman! zal wel die bob zmuda zijn.

Peter

Avatar

Als dit de 16e gebeurt is zou dat toch op zijn minst al zeer groots in het nieuws geweest zijn...

renzo

Avatar

Mmh, dit kan natuurlijk een grap zijn. Maar als het echt waar is: meesterlijk, geniaal, briljant. de film houd ook de mogelijkheid open dat hij nog kan leven.

lambo

Avatar

Ik geloof er NIETS van.
zo`n grap kun je niet 20 jaar volhouden.
ik bedoel maar dat er in die 20 jaar wel een paar zijn die erachter komen. zou het niet.

Aziez

Avatar

lambo "ik geloof er NIETS van.
zo`n grap kun je niet 20 jaar volhouden.
ik bedoel maar dat er in die 20 jaar wel een paar zijn die erachter komen. zou het niet."


Ach, het kan natuurlijk ook zo zijn dat hij in de eerste jaren van zijn schijndood op een deserted Island heeft geleeft. En pas in New York is gaan wonen toen hij zo dik was geworden.

(dat is ook het scenario bij Tupac Shakur. alleen wachten mensen bij hem nog steeds op z'n terugkeer :S )

gr4ndo_loco

Avatar

Nou, die vent met die zonnebril is iig geval geen Andy Kaufman...afgegaan op die enorme GOK onder die bril.

Plastische chirurgie? okee, maar dan ZO'N model?

Van de zotte O+

LLama

Avatar

Ik denk dat Andy er zelf wel om zou kunnen lachen.. hij is echter dood dus dat zal er niet van komen.

De grappen van Andy speelde in op de wil van mensen om dergelijke dingen te geloven, hij deed nooit ingewikkelde dingen.. en er is toch wel heel wat (officieel) bewijs dat ie echt dood gegaan was.

Als ie echt nog leeft hoeft ie in ieder geval geen nep fotos te gebruiken en nep press releases te schrijven:
http://www.snopes.com/inboxer/hoaxes/kaufman.asp

Voor de nog-steeds gelovers.. ik heb laatst een emailtje gekregen van Bill Gates, en je krijgt 245$ dollar per persoon aan wie je het forward. Laat je email adres maar achter als je het wilt hebben ;)

Ddie "blog" site is nog nepper als de hoax zelf, quote van "Andy" daar:

A special thanks to the wonderful Bunny Ranch ladies! Here I am in the Tony Clifton character:

Met wat fotos van Bob Zmuda eronder.

Ja dat deed Andy vroeger ook al, rondgaan en vertellen dat hij Clifton is/speelt O+

Heegie

Avatar

Heegie@tiscali.nl Smiley face

Heegie

Avatar

Waar staan die fotoos dan?

Agent Smith

Avatar

Als dit waar is en hij verschint weer publiekelijk dan is het de grootste grap ooit.

Barthuz

Avatar

"Never let the facts ruine a good story"

Stok

Avatar

Hehe nu Elvis nog!

Gods Lonely Man

Avatar

Van daar dat Jim Carrey zo goed speelde in die film.
het was Jim helemaal niet :P

mercapto

Avatar

Grappig hoe sommige mensen zo enorm onwetend reageren door op te merken dat de foto's niet van Kaufman zijn :P Grote gok ? hehe, das een van zn characters...ooit de film gezien ? of taxi ? darn :P
en welk bovenste en onderste plaatje ? die mooie groffe jpegjes waar de neus uit 3 pixels bestaat ? :P

NieuwsFilm

meest populair