Petitie begonnen voor vervolg op 'Dredd'

Karl Urban, de hoofdrolspeler, ziet het wel zitten.

In 2012 kwam Dredd uit, de reboot van de Britse cultklassieker uit 1995. Ditmaal speelde Karl Urban de rol van de gevreesde agent, jury en rechter in één. De film flopte echter aan de wereldwijde box office (verdiende 32 miljoen dollar op een budget van 50 miljoen dollar), maar op DVD en Blu-Ray was het een groot succes.

Er werden meer dan 650.000 exemplaren van de film verkocht, en was daarmee de best verkopende nieuwe titel van het jaar. Om die reden ontvlamde er bij fans van de film nieuwe hoop dat er een vervolg zou komen. Nu is er een petitie die je kunt tekenen als je echt een vervolg wil zien.

Karl Urban, die de hoofdrol speelde, ging in een gesprek met screenrant in op het vervolg. Duidelijk wordt dat hij het wel ziet zitten. ”Des te meer mensen er een campagne voor voeren, des te meer mensen mailen, twitteren en contact opnemen met Lionsgate, en zeggen ‘we willen er meer van zien’, des te groter de kans dat de film er gaat komen; wij gaan in ieder geval ons best ervoor doen.”

Ideeën voor het vervolg bleken er lang geleden al te zijn, nog voordat de film er was. Urban en scenarist Alex Garland hadden het zelfs over een potentiële trilogie, waarin Dredd het uiteindelijk op zou moeten nemen tegen de Dark Judges. Dat zijn ondode voormalige Judges die zo extreem denken dat ze de mensheid willen uitroeien. Zo verdwijnt ook meteen de mogelijkheid om misdaden te plegen.

Mocht je de film dus graag willen zien, ga dan naar deze link, en teken de petitie. Wie weet krijgt dit verhaal nog een staartje.



NieuwsFilm

meest populair