Algemeen

Phileine naar Japan

door FilmTotaal op 20.05.2004 om 12:22 in Algemeen
De Nederlandse komedie Phileine zegt sorry wordt uitgebracht in Japan. Dat heeft een woordvoerder van Fortissimo Films woensdag bekendgemaakt. Het bedrijf verkocht de productie van regisseur Robert Jan Westdijk op het filmfestival van Cannes aan een Japanse distributeur.

Phileine is al de tweede Nederlandse film die deze week door Japan wordt aangekocht. Eerder toonde een Japans bedrijf interesse in de vechtfilm Temmink uit 1998.

Phileine komt binnenkort ook uit in Thailand, Portugal en Singapore. De avonturen van de opstandige Nederlandse deerne komen uit in hun oorspronkelijke versie met ondertiteling. De met seks doorspekte film wordt volgens Fortissimo in Azië niet gecensureerd.

Phileine zegt sorry is de verfilming van het gelijknamige boek van Ronald Giphart over de obsessieve Phileine en haar vriend Max. De hoofdrollen worden vertolkt door Kim van Kooten, Michiel Huisman, Liz Snoyink en Tara Elders. De film kreeg vier Gouden Kalveren en trok in Nederland meer dan 300.000 bezoekers.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Borisch

Avatar

Goed van ze

Meneer

Avatar

Afschuwelijke film, mede uitgekotst door neerlands walgelijkste, slechtste schrijvers allertijde. Noem de verloedering van de maatschappij gerust Giphartisme.

Tragisch dieptepunt: "huhuhuh deze keer is de film beter dan het boek". Om te huilen deze man, waardoor ik waarschijnlijk niet neutraal naar de film heb kunnen kijken. Waarom niet Cloaca vraag ik me dan af.

Luuk

Avatar

Nou Meneer, dat is wel heel erg negatief, dat had Phileine zelf kunnen zeggen, zij is ook al zo rasnegativo. ;) Wel een matige film trouwens, moeten we daar die jappen ook nog mee opzadelen?

NieuwsFilm

meest populair