Harvey Weinstein maakt samen met Disney 'Artemis Fowl'

Na de bittere breuk tussen de bedrijven had niemand dit verwacht.

Disney en Harvey Weinstein, die enkele jaren geleden op bittere wijze afscheid van elkaar namen, gaan weer samenwerken. Walt Disney Studios heeft volgens Deadline aangekondigd dat het Eoin Colfers fantasyboek Artemis Fowl gaat verfilmen. Harvey Weinstein is daaraan verbonden als producent.

De film wordt gebaseerd op het eerste en tweede boek in de serie, waarvan er wereldwijd 21 miljoen exemplaren verkocht werden, in 44 verschillende talen. Het scenario wordt geschreven door Michael Goldenberg en Robert DeNiro en Jane Rosenthal zijn aangetrokken als uitvoerend producenten.

Weinstein kocht in 2000 al de rechten op de boeken maar kreeg ze tot nu toe nog altijd niet verfilmd. In zijn persverklaring benadrukt Harvey dat hij nooit verwacht had weer samen te werken met The Mouse House. De bitterheid komt voort uit een ruzie die hij, zijn broer Bob en voormalig Disney studiohoofd Michael Eisner hadden. De Weinsteins besloten te vertrekken en probeerden op een gegeven moment het bedrijf, dat naar hun ouders vernoemd is, over te kopen. Disney verkocht het in plaats daarvan aan Tom Barracks Colony Capital.

”Als je me vijf jaar geleden had verteld dat ik een project met Disney zou produceren, had ik je voor gek uitgemaakt,” vertelde Harvey. ”Het voelt alsof de cirkel rond is. Ik kocht de rechten op het boek toen ik nog voor Miramax werkte en kijk ernaar uit het boek eindelijk te maken.”

Artemis Fowl is een boek over de twaalfjarige Artemis. Hij is een miljonair, genie en bovenal een crimineel meesterbrein. Maar als hij een fee kidnapt om haar magie te gebruiken zodat zijn familie gered kan worden, komt hij er al gauw achter dat niet alles is wat het lijkt.



NieuwsFilm

meest populair