Star Wars Celebration Europe 2013 [special]

FilmTotaal was aanwezig bij Star Wars Celebration Europe, die in het teken stond van al het nieuws rondom Episode VII


Duizenden Star Wars fans waren afgelopen weekend vanuit de hele wereld naar de Messe in Essen gekomen, om daar deel te nemen aan de Star Wars Celebration Europe. Voor de echte fans was het afreizen naar de Duitse stad het meer dan waard, aangezien ze werden getrakteerd op een aantal scoops over Episode VII.

Producent Kathleen Kennedy, die het stokje van George Lucas heeft overgenomen bij Lucasfilm, vertelde bij een van de Q&A's dat het verhaal bij de nieuwe Star Wars film belangrijker zal zijn dan de special effects. “We hebben een geweldig team dat fantastische special effects kan maken,” vertelde ze. “Maar zonder een sterk verhaal en goede karakters heb je daar niks aan. Wij zijn daarom nu elke dag bezig met het verhaal en de karakters.” Dit nieuws was duidelijk muziek in de oren van de fans, aangezien er flinke kritiek was op de vele special effects in de drie prequels met onder meer Natalie Portman en Hayden Christensen. Kennedy beloofde dat de komende films meer zouden lijken op de eerste films. “We kijken naar alle Star Wars-films en proberen het gevoel van de eerdere films vast te houden, waarbij echte locaties werden gecombineerd met special effects. Dat is iets waar we heel serieus naar kijken. We willen echte droids en artwork dat je kan aanraken en voelen. Dat willen we samenvoegen met CG effects. We denken dat deze combinatie het echt zal doen lijken.”

Via een videoboodschap liet componist John Williams weten, dat hij opnieuw de filmmuziek zal verzorgen. “Ik vond het geweldig om de Star Wars filmmuziek te mogen maken. Ik voel me alsof ik de 'galaxy far, far away' nooit heb verlaten.”

Een van de grootste publiekstrekkers was de Q&A met Carrie Fisher, oftewel Princess Leia. Samen met de mc Warwick Davis, speelde zij de scène na waarin Leia en de Ewok (indertijd gespeeld door de 12- jarige Davis) elkaar ontmoeten. Er werd ook nog een clipje getoond, opgenomen door de manager van Davis tijdens het filmen van Return of the Jedi, waarin Davis in Ewok-kostuum aanklopt bij de kleedkamers van Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher. Het moment dat Fisher in het filmpje haar kleedkamerdeur opent in de iconische Leia-bikini, werd door de zaal fluitend toegejuicht. Fisher zelf leek sceptisch over alle aandacht die de bikini haar had opgeleverd. “Het is vreemd om bij een vliegveld te komen en Leia te worden genoemd. Denken ze echt dat ik me ga omdraaien en antwoorden?” Verder hield ze haar mond dicht over Episode VII, al is wel bekend dat zij er ook een rol in zal spelen.

Niet alle fans konden aanwezig zijn bij de Q & A's, aangezien voor elke een apart kaartje gekocht diende te worden. De meesten hielden het bij het rondlopen in de grote hal die gevuld was met allerlei stands. Er waren stands met lego, collectors items, artwork, posters en natuurlijk de jedi zwaarden. Ook konden allerlei pakken gekocht worden. Daar moest wel flink voor worden neergeteld, want een losse Storm Trooper-helm kostte al 450 euro. Wie het weekend wilde vereeuwigen, kon naar het Tattoo Pavilion, waar je alles van Leia tot een wookie op je lichaam kon laten zetten. Wie wilde kon echte helden uit de film ook ontmoeten. Daar moest je alleen wel voor dokken; Mark Hamill zette zijn handtekening voor 120 euro, Carrie Fisher was iets goedkoper met 70 euro per krabbel.

Maar de echte blikvangers van het weekend waren de mensen die verkleed als hun favoriete karakter uit de films rondliepen. Overal zag je Storm Troopers, Jedi's, Princess Leia's en Darth Vaders rondlopen. Hoewel de karakters in de films vaak niet met elkaar overweg konden, was daar niks van te merken in de Messe. Vader en Luke dronken samen een biertje en Leia en Jabba lachten wat af. Als afsluiter werd de volgende Star Wars Celebration aangekondigd, die gepland staat van 16 tot en met 18 april, die zal samenvallen met de première van Episode VII. Dan is het wat verder afreizen voor de Europese Star Wars fanaten, omdat het dan in Californië zal worden gehouden. Maar gezien hun enthousiasme over het nieuws van het volgende Star Wars feestje, laat de afstand ze dan vast niet tegenhouden.

NieuwsFilm

meest populair