Depp & Bruckheimer geven pers de schuld van falen 'The Lone Ranger'

Armie Hammer vindt de pers ook maar erg zuur.

Voor het eerst hebben Johnny Depp en producent Jerry Bruckheimer gereageerd op het falen van The Lone Ranger aan de internationale box office. Ze geven Amerikaanse filmcritici de schuld van een van de grootste mislukkingen van het jaar.

”Ik denk dat de recensies zeven tot acht maanden voordat we de film uitbrachten al geschreven waren,” vertelt Depp in een interview met Variety.

Het project, waar Disney volgens de laatste schattingen 150 miljoen dollar op moet afschrijven, kreeg geen kans van de pers, vindt Depp. ”Ik denk dat iedereen zijn mening al had klaarstaan, toen bekend werd dat Gore (Verbinski) en Jerry (Bruckheimer) en ik ‘The Lone Ranger’ gingen maken,” vertelde Depp. ”Ze hadden de verwachting dat het een blockbuster moest worden. Ik had die verwachting niet. Dat heb ik nooit.”

Bruckheimer is het volledig eens met Depp. ”Ik denk dat ze niet de film, maar het budget, recenseerden. Het maakt het publiek niet uit wat het budget is. Ze betalen evenveel geld als wanneer een film 20 miljoen dollar kostte om te maken.”

”Het is jammer, want het is een geweldige film, het is een epische film. Er zit veel humor in. Het is een van die films waarvan critici over een paar jaar denken: hij was toch goed.”

Hoofdrolspeler Armie Hammer had overigens ook nog wat te zeggen. ”Dit is het probleem met Amerikaanse critici. Ze hebben het op onze film voorzien sinds deze de eerste keer geannuleerd werd. Toen schreven de meeste critici hun recensies.”

De acteur refereert naar de zomer van 2011. Toen zouden de opnames plaats moeten vinden, maar vond de studio het geheel toch te duur. ”Critici probeerden hetzelfde te doen met ‘World War Z’,” vertelt Hammer.

Wereldwijd staat The Lone Ranger pas op 175 miljoen dollar.



NieuwsFilm

meest populair