Bradley Cooper in Lance Armstrong biopic 'Red Blooded American'

De 'Silver Linings Playbook'-ster speelt waarschijnlijk Armstrong zelf óf teamgenoot Tyler Hamilton.

Bradley Cooper (Silver Linings Playbook, The Hangover) werd in januari genoemd voor de hoofdrol in Cycle of Lies, een Lance Armstrong biopic van Paramount. Hier kwam het uiteindelijk niet van, maar de acteur lijkt zich nu alsnog te mogen voorbereiden voor de rol. Hij lijkt namelijk te gaan tekenen voor Red Blooded American, een Armstrong biopic van Warner Bros. De regie is in handen van Jay Roach, bekend van komedies als Austin Powers en Meet the Parents.

Het ziet er naar uit dat Cooper Armstrong zal gaan spelen, maar het kan ook zo zijn dat hij genoegen moet nemen met de rol van Tyler Hamilton, een voormalig teamgenoot van de aan lager wal geraakte wielrenner. Nadat ze uit elkaar waren gegaan klapte Hamilton op negatieve wijze uit de school over de zevenvoudig winnaar van de Tour de France.

Het scenario van Red Blooded American komt van Scott Z. Burns, de schrijver van Side Effects en Contagion. De film neemt het naast Cycle of Lies ook nog eens op tegen een nog titelloze Armstrong biopic van regisseur Stephen Frears met in de hoofdrol Ben Foster.

NieuwsFilm

meest populair