James Cameron huurt vooraanstaand sci-fi schrijver in voor 'Avatar' boeken

Er komen vier boeken in de franchise.

Dat James Cameron flinke plannen heeft met de Avatar franchise was wel duidelijk toen hij aankondigde niet twee maar drie vervolgen te zullen maken. Nu blijkt dat de regisseur zijn fictieve universum nog meer wil uitbrengen.

Hij heeft science fiction schrijver Steven Gould ingehuurd om vier op zichzelf staande boeken te schrijven. Elk van die boeken moet zich afspelen in het universum van Avatar. Zo moet er een flink uitgebreid geheel tot stand komen.

”Steven Gould is een van de schitterende sterren in de hedendaagse science fiction, en ik heb respect voor de werelden en personages die hij gemaakt heeft in zijn boeken en verhalen. We hebben erg veel geluk dat Steven zijn formidabele talenten naar het Avatar universum wil brengen.”

Gould staat het best bekend om zijn boek Jumper, dat in 1992 verscheen en in 2008 in een Hollywood-film veranderd werd. De boeken moeten de wereld van Avatar flink uitbreiden. Aan wat voor verhalen we precies moeten denken is niet duidelijk. Zo weten we dus ook niet of deze de avonturen van Jake en Neytiri zullen volgen.

Op dit moment werkt Cameron aan de scenario’s voor de drie aankomende films. Dat doet hij samen met Josh Friedman, Rick Jassa, Amanda Silver en Shane Salerno. De productie gaat begin volgend jaar van start, van alle drie de films tegelijkertijd. De eerste daarvan moet in december 2016 uitkomen, de tweede in december 2017 en de laatste in december 2018.



NieuwsFilm

meest populair