Uitslag POLL: Salaris best betaalde acteurs: normaal of niet?

Lees wat de FilmTotaal bezoekers ervan vinden.

Ondanks dat de "modale" categorie $10 miljoen - $20 miljoen de meeste stemmen kreeg, blijken de FilmTotaal-bezoekers behoorlijk verdeeld over wat een acteur nou eigenlijk zou mogen verdienen per film. Dit blijkt de belangrijkste uitkomst van de POLL "Salaris best betaalde acteurs: normaal of niet?"

Zo'n 35% van de FTers zegt dat het vrij normaal is dat een acteur gemiddeld zo'n $15 miljoen pakt per film. Dit is zo'n 500 keer een Nederlands modaal jaarsalaris, of te wel: een gemiddeld mens moet 500 jaar werken om aan het bedrag te komen dat een acteur gemiddeld per film opstrijkt. Voor 33% van de FTers is dit te absurd en die zeggen dan ook dat $1 miljoen ruim voldoende is voor een hoofdrolspeler in een grote blockbuster. Dit blijkt nog steeds 33 jaar werken voor de modale medeburger.

Er zijn echter ook genoeg mensen die vinden dat acteurs mogen verdienen wat ze er maximaal uit kunnen slepen. Zo'n 32% vindt het namelijk geen probleem als een acteur $50 miljoen (of zelfs $200 miljoen - 6667 jaar werk voor "Jan Modaal") zou verdienen voor bijvoorbeeld een jaartje de superheld uit te hangen. Voor deze groep is het van belang dat dit kan omdat er een groep acteurs niet te vervangen is. Zoals Messi of Cristiano Ronaldo de goden van het voetbal zijn. Een groot gedeelte van de groep interesseert het waarschijnlijk niet eens; voor hen telt maar één ding: als het avondje film maar bevalt!

Een eindoordeel kan niet echt gemaakt worden, al lijken de meeste FTers de huidige loonstrookjes van onze Hollywood-helden vrij normaal te vinden. Hieronder de complete uitslag van de POLL, waar zo'n 800 bezoekers aan meewerkten.
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
survey tools



NieuwsFilm

meest populair