TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet gaan missen.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

Source Code (2011)

Zaterdag 7 september om 20:00 op RTL5

Source Code moet een erg goede en spannende actiefilm worden. Zo kreeg de film op RottenTomatoes een score van 91%, op basis van 216 recensies. De film volgt de soldaar Colter Stevens, die wakker wordt in het lichaam van een onbekende man. Al snel ontdekt hij dat hij deel is van een missie om de man te vinden die verantwoordelijk is voor een aanslag op een trein. Steeds opnieuw beleeft hij de laatste acht minuten van het leven van de onbekende man en probeert er gedurende die paar minuten achter te komen wie verantwoordelijk is voor de aanslag om hem uiteindelijk tegen te kunnen houden. Topcriticus Roger Ebert wederom aan het woord: But Jones has the right spirit, Gyllenhaal and Monaghan are adept at playing their variations on the eight minutes, and here's a movie where you forgive the preposterous because it takes you to the perplexing.
Bekijk de afbeelding

Millennium 3: Gerechtigheid (2009)

Zondag 8 september om 22:20 op NED3

Lisbeth Salander wordt zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht waarna zij wordt beschuldigd van een drievoudige moord. Blomkvist probeert politie en aanklagers te overtuigen van haar onschuld. Hij gaat op onderzoek uit naar het verleden van Lisbeth en ontdekt een samenzwering van het allerhoogste plan. Samen gaan ze op jacht naar gerechtigheid en de waarheid.
Bekijk de afbeelding

Kleine blonde dood, De (1993)

Maandag 9 september om 20:30 op RTL8

Valentijn is eenveelbelovende schrijver met een heftig leven. Bij een ontmoeting met een vroegere lerares, Mieke, verwekt hij een kind. Eerst is hij totaal onverschillig, maar als hij ontdekt dat Mieke niet goed voor hem is, neemt hij het jongetje in huis.
Bekijk de afbeelding

Apollo 13 (1995)

Dinsdag 10 september om 23:10 op RTL7
Regie: Ron Howard

Apollo 13 van Ron Howard gaat over het bijna fatale incident met het gelijknamige ruimteschip, dat in 1970 plaatsvond. Door een explosie kon de bemanning niet op de maan landen, en moesten ze in de daarvoor niet geschikte landingsmodule terug op aarde zien te komen. Het dappere drietal wordt gespeeld door Bill Paxton, Kevin Bacon en Tom Hanks, die een gooi doet naar zijn derde Oscar op een rij. Voor sommige scenes werden de acteurs daadwerkelijk in gewichtloze toestand gebracht.
Bekijk de afbeelding

Role Models (2008)

Woensdag 11 september om 22:50 op RTL5
Regie: David Wain

Danny en Wheeler rijden hun bedrijfsvrachtwagen in puin. Ze worden opgepakt en in het daaropvolgende proces kunnen ze kiezen: óf de bak in, óf 150 uur vrijwilligerswerk bij een hulpprogramma voor jongeren. Al na één dag vrijwilligerswerk bij die jeugd lijkt een tijdje zitten opeens niet meer zo erg. Danny wordt omgeven door strontvervelende weldoeners en worstelt met zijn eigen zenuwtics tijdens zijn vrijwilligerswerk . Intussen probeert de charmante Wheeler zijn verslaving aan feesten en vrouwen om te wisselen voor een opvoedkundige aanpak van de vijfdeklasser Ronnie, die nogal grof in de mond is. Het zou Ronnie waarschijnlijk wel helpen als Wheeler niet zelf een half kind is. Als de directeur van het jeugdcentrum een ultimatum stelt, moeten Danny en Wheeler hun eigen onvolwassen wijsheid toch wel echt gaan gebruiken. Ze moeten hun proeftijd doorkomen. Dan kunnen 's werelds slechtste rolmodellen misschien uit de gevangenis blijven.
Bekijk de afbeelding

Inside Job (2010)

Donderdag 12 september om 23:10 op Canvas

Deze documentaire is een interessante analyse van de financiële crisis die in 2008 de wereldeconomie zo'n 20 triljoen dollar kostte. Daarnaast verloren miljoenen mensen hun banen en huizen met als gevolg de grootste recessie sinds de Grote Depressie van de jaren '20. We zien hoe de politiek al decennia overheidsregulering ontmantelt, Wall Street haar risicogedrag verhevigt en de zakenopleidingen geen antwoord hebben op de onontkomelijke problemen waarmee we in de moderne samenleving geconfronteerd worden. Inside Job is opgebouwd rond interviews met politici, journalisten en academici en opgenomen in locaties als Amerika, IJsland, Engeland, Frankrijk, Singapore en China. De documentaire deed het ongekend goed: met een percentage van 98% blijkt dat bijna elke recensent het een goede documentaire vond. Van de 129 recensies waren er slechts drie negatief. Daarnaast won Inside Job de Oscar voor de beste documentaire.
Bekijk de afbeelding

Biutiful (2010)

Vrijdag 13 september om 22:25 op Canvas

'Biutiful' vertelt het verhaal van Uxbal (Javier Bardem), een tobbende bemiddelaar in mensenhandel, die een oude vriend uit zijn kindertijd tegenkomt, die tegenwoordig een politieagent blijkt te zijn. Wanneer Uxbal te horen krijgt dat hij een ernstige vorm van kanker heeft en binnenkort zal sterven, probeert hij te stoppen met de criminele praktijken waar hij zich altijd mee bezig heeft gehouden en wil hij zijn leven op orde krijgen. Uxbal beseft dat hij ondanks alles datgene waar hij waarde aan hecht niet wil verliezen, namelijk de liefde. Liefde voor zichzelf, voor zijn kinderen, voor zijn vrouw, voor zijn broer. Al maken de omstandigheden hem dat nogal moeilijk.



NieuwsFilm

meest populair