Spielberg maakt tv-serie over koning Arthur

Steven Spielberg gaat voor zijn nieuwe project vele eeuwen terug in de tijd. Hij gaat namelijk een tv-reeks maken die is gebaseerd op de legende van koning Arthur en volgens de Sunday Telegraph laat hij van die legende niet veel heel.

Spielberg heeft al laten weten dat hij de bestaande myhthe niet als basis voor zijn project neemt. Hij lijkt vast van plan dat waar te maken en de Britten op de tenen te trappen. Camelot bijvoorbeeld wordt geen stad van torens en vestingmuren, zoals tot dusver het geval was, maar een Romeins fort. Sir Lancelot verdwijnt 'omdat hij een bedenksel was van middeleeuwse dichters.' Ook voor de ronde tafel en het zwaard Excalibur zal in de film geen plaats zijn, terwijl koning Arthur ten eerste de eenvoudige naam Artos zal dragen en in de tweede plaats helemaal geen koning zal zijn, maar een gewone smid.

De geschokte Britten moeten ook geen heil verwachten van regisseur Jerry Bruckheimer, die met een eigen project over koning Arthur bezig is. Bruckheimer: ,,Het is dat allemaal veel vroeger gebeurd dan de Engelsen zeggen. Zij zijn het juist die aan geschiedsvervalsing hebben gedaan. Want Arthur was eigenlijk een Romein en de Ridders van de Ronde Tafel waren Russen".



NieuwsFilm

meest populair