Voorlopig maar één vervolg op 'Independence Day'

Daarnaast vertelt Roland Emmerich iets over het verhaal van het vervolg.

Rolland Emmerich heeft pas net het Witte Huis opnieuw vernietigd, maar hij heeft plannen om dat binnenkort weer te doen in zijn vervolg op Independence Day. We hoeven echter niet te verwachten dat de film daadwerkelijk begin juli 2015 uit zal komen.

”Je moet nu eenmaal een releasedatum kiezen, anders neemt een andere film die in,” vertelde Emmerich. ”Maar Independence Day is mijn volgende film, als ik het juiste scenario heb. Dat zou ik binnenkort moeten krijgen, en dan besteed ik er een of twee maanden aan om het helemaal goed te krijgen, en als dat lukt, zullen we de film aankondigen en de productie beginnen.”

Het plan is nog altijd om een cliffhanger te plaatsen aan het einde van zijn eerste vervolgfilm, zodat er nog ruimte is voor een tweede vervolg. Maar, de regisseur zal de films niet back-to-back opnemen. ”We zullen alleen het eerste deel maken,” vertelde hij. ”Want we willen dat het publiek kan beslissen of het een tweede film wil, anders voelt het arrogant. Maar ik voel me best zelfverzekerd, met het goede scenario…”

We hoeven er dus niet vanuit te gaan dat er echt een tweede vervolg komt. Emmerich heeft er in ieder geval genoeg vertrouwen in. Hij vertelde ook alvast iets over wat we kunnen verwachten van het vervolg. ”Het idee stamt uit 2012,” begon hij zijn verhaal.

”En wat je kunt met technologie tegenwoordig. Het wordt een parallelle geschiedenis. De mensheid heeft alles opnieuw opgebouwd, groter, nieuwe, mooier, en dan vergeten ze het. Misschien twintig jaar later, de aliens zijn nog niet terug gekomen… En als ze komen dan moet de mens toch iets nieuws bedenken.”

Die buitenaardse wezens krijgen ook iets meer verhaal dit keer. ”We hebben een mythologie rond deze aliens opgebouwd. Die is erg cool geworden. Je moet een mythologie maken omdat mensen het grotere beeld willen zien.”

NieuwsFilm

meest populair