Algemeen

Voorlopig maar één vervolg op 'Independence Day'

Daarnaast vertelt Roland Emmerich iets over het verhaal van het vervolg.

door Jim Pedd op 18.09.2013 om 08:00 in Algemeen
Rolland Emmerich heeft pas net het Witte Huis opnieuw vernietigd, maar hij heeft plannen om dat binnenkort weer te doen in zijn vervolg op Independence Day. We hoeven echter niet te verwachten dat de film daadwerkelijk begin juli 2015 uit zal komen.

”Je moet nu eenmaal een releasedatum kiezen, anders neemt een andere film die in,” vertelde Emmerich. ”Maar Independence Day is mijn volgende film, als ik het juiste scenario heb. Dat zou ik binnenkort moeten krijgen, en dan besteed ik er een of twee maanden aan om het helemaal goed te krijgen, en als dat lukt, zullen we de film aankondigen en de productie beginnen.”

Het plan is nog altijd om een cliffhanger te plaatsen aan het einde van zijn eerste vervolgfilm, zodat er nog ruimte is voor een tweede vervolg. Maar, de regisseur zal de films niet back-to-back opnemen. ”We zullen alleen het eerste deel maken,” vertelde hij. ”Want we willen dat het publiek kan beslissen of het een tweede film wil, anders voelt het arrogant. Maar ik voel me best zelfverzekerd, met het goede scenario…”

We hoeven er dus niet vanuit te gaan dat er echt een tweede vervolg komt. Emmerich heeft er in ieder geval genoeg vertrouwen in. Hij vertelde ook alvast iets over wat we kunnen verwachten van het vervolg. ”Het idee stamt uit 2012,” begon hij zijn verhaal.

”En wat je kunt met technologie tegenwoordig. Het wordt een parallelle geschiedenis. De mensheid heeft alles opnieuw opgebouwd, groter, nieuwe, mooier, en dan vergeten ze het. Misschien twintig jaar later, de aliens zijn nog niet terug gekomen… En als ze komen dan moet de mens toch iets nieuws bedenken.”

Die buitenaardse wezens krijgen ook iets meer verhaal dit keer. ”We hebben een mythologie rond deze aliens opgebouwd. Die is erg cool geworden. Je moet een mythologie maken omdat mensen het grotere beeld willen zien.”

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

En hier heb ik dus een hekel aan. Als filmmakers een film maken die duidelijk hint naar een vervolg met een open einde en dat er dan vervolgens nog de mogelijkheid bestaat dat er helemaal geen vervolg komt.

Of je besluit om je verhaal in 2 films op te splitsen en je filmt back to back of je verteld je verhaal in 1 film en je laat dat derde deel gewoon zitten. Maar dit vind ik gewoon nergens op slaan.

Thiver

Avatar

Nog steeds een te veel.

Symn

Avatar

Oh, leuk.. een mythologie. Wedden dat de aliens al eerder op aarde waren en mensen handige vaardigheden hebben geleerd en ze als goden aanbidden..

benjamin

Avatar

jaime91 "En hier heb ik dus een hekel aan. Als filmmakers een film maken die duidelijk hint naar een vervolg met een open einde en dat er dan vervolgens nog de mogelijkheid bestaat dat er helemaal geen vervolg komt. "


Als er dan geen vervolg komt, maakt het die eerste film dan soms zo nutteloos. Hé, we zetten alles klaar voor....absoluut niks.

jaime91

Avatar

benjamin "Als er dan geen vervolg komt, maakt het die eerste film dan soms zo nutteloos. Hé, we zetten alles klaar voor....absoluut niks."

Ik heb het niet over dat er per se een tweede deel moet komen, ik heb het over het idee om het tweede deel te eindigen met een cliffhanger/open einde.

Ik heb er een hekel aan als een film eindigt met een open einde en het niet eens zeker is of daar nog een vervolg op komt en of je vragen beantwoord zullen worden. En Emmerich zijn verklaring dat het arrogant zou zijn om zijn sequels dan back to back op te nemen slaat helemaal nergens op. Zoals ik al zei, als je een verhaal verteld hoort dat verhaal ook een einde te hebben. En niet zoals hij nu van plan is, van we zien wel of deel 2 succesvol wordt en als dat zo is krijg je je einde en antwoorden in het derde deel.

Dit is gewoon puur uitmelken, is heb daar geen andere woorden voor. Puur gemaakt om te cashen. Schandalig.

benjamin

Avatar

jaime91 "Ik heb het niet over dat er per se een tweede deel moet komen, ik heb het over het idee om het tweede deel te eindigen met een cliffhanger/open einde. "


Nee nee, wat ik bedoel is dat je als je zo'n film opbouwt naar een vervolg dat vervolg ook gemaakt moet worden. Anders krijg je de indruk enkel de opbouw gezien te hebben en verder niks.

Gigan72

Avatar

jaime91 "
Dit is gewoon puur uitmelken, is heb daar geen andere woorden voor. Puur gemaakt om te cashen. Schandalig."

Dat is toch bij elke film serie het gaat de studio alleen om geld verder niets.
Als bv James Bond of die superhelden films geen geld meer opleveren dan zien we James of Spider-man ook niet meer.

M0vieFreak

Avatar

Als Will Smith weer van partij is kan dit wat worden, anders niet.

jaime91

Avatar

benjamin "Nee nee, wat ik bedoel is dat je als je zo'n film opbouwt naar een vervolg dat vervolg ook gemaakt moet worden. Anders krijg je de indruk enkel de opbouw gezien te hebben en verder niks."

Daar ben ik het mee eens en dat is ook mijn punt. ;) Emmerich gaat nu de helft van zijn verhaal vertellen met dit eerste vervolg. En als je een einde wilt zien van dat verhaal dan moet je hopen dat veel mensen gaan dokken en anders heb je pech.

Dat is hetzelfde als een boek verkopen en de tweede helft uit dat boek scheuren, en dan zeggen als je het einde wilt lezen dan moet je maar hopen dat het een bestseller wordt en dan krijg je de tweede helft van dit boek. Slaat nergens op.

Kijk bijv eens naar The Hunger Games films. Het laatste boek wordt daar in twee gesplitst net zoals bij Harry Potter ook gebeurde. Die films worden dan ook back to back opgenomen en allemaal uitgebracht. Ook bij The Hobbit is dat het geval. Daar ga je ook niet zeggen, of er een vervolg komt hangt af van de opbrengsten.

jaime91

Avatar

Gigan72 "Dat is toch bij elke film serie het gaat de studio alleen om geld verder niets.
Als bv James Bond of die superhelden films geen geld meer opleveren dan zien we James of Spider-man ook niet meer."

Ja maar ze maken geen halve James Bond film of een halve Spider-Man film. Dit wordt een halve Independence Day film met een cliff, het einde wordt misschien niet eens verteld als deze sequel niet genoeg opbrengt. Althans dat is wat ik hieruit opmaak.

''”Want we willen dat het publiek kan beslissen of het een tweede film wil, anders voelt het arrogant''

Met andere woorden we willen dat het publiek gaat dokken. Iets anders kan ik daar niet van maken.

Gigan72

Avatar

jaime91 "Ja maar ze maken geen halve James Bond film of een halve Spider-Man film. Dit wordt een halve Independence Day film met een cliff, het einde wordt misschien niet eens verteld als deze sequel niet genoeg opbrengt. Althans dat is wat ik hieruit opmaak.

''”Want we willen dat het publiek kan beslissen of het een tweede film wil, anders voelt het arrogant''

Met andere woorden we willen dat het publiek gaat dokken. Iets anders kan ik daar niet van maken."


Ik ben het wel met je eens maar volgens mij is het verhaal van Quantum of Solace nog niet af toch??

Angelater

Avatar

Ergens lijkt het mij wel leuk om Independence Day in een nieuw jasje te zien met de technologie van vandaag, maar ben bang dat ze de aliens ook met de computer gaan maken en dat vond ik juist zo leuk aan het origineel; met de hand gemaakt.

Steve-O

Avatar

Angelater "Ergens lijkt het mij wel leuk om Independence Day in een nieuw jasje te zien met de technologie van vandaag, maar ben bang dat ze de aliens ook met de computer gaan maken en dat vond ik juist zo leuk aan het origineel; met de hand gemaakt."

En de bigatures natuurlijk, zal me ook niks verbazen als er heel veel met CGI wordt gedaan.

nieuwslaatste nieuws

meest populair