Potter vestigt openingsrecord in Engeland

De nieuwe Harry Potter-film 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' heeft in Groot-Britanië het openingsdag record verbroken. De film bracht op maandag een bedrag van 7.6 miljoen euro binnen. Het vorige record stond op 6.6 miljoen euro, gevestigd door zijn voorganger 'Harry Potter and the Chamber of Secrets'.

Aangezien maandag ook in Engeland een vrije dag was, een zogenaamde 'bank holiday', hadden alle Potter-fans de hele dag de tijd om naar de langverwachte derde film te gaan. Filmstudio Warner Bros schat dat de omzet voor dinsdag, wat voor velen nog een vakantiedag is, op 5.3 miljoen euro. Dit zou de vijf na beste dag voor een bioscoopfilm ooit in Engeland betekenen. In Amerika gaat de film pas vanaf vrijdag draaien.

De derde Potter is, na een grootste galapremière dinsdagavond in het Tuschinski Theater in Amsterdam, op woensdag om 14.00 voor alle fans te zien. Bijna overal in Nederland werden de eerste voorstellingen druk bezocht. En voor het weekend zijn er al veel kaartjes gereserveerd. Insiders beweren dat dit weekend wel eens, na het recordweekend van 'The Day After Tomorrow' van afgelopen weekeinde, het grootste openingsweekend ooit voor een bioscoopfilm zou kunnen worden. Eén ding staat vast, overal ter wereld breekt deze week een ware Potter-mania uit.



NieuwsFilm

meest populair