Algemeen

Potter vestigt openingsrecord in Engeland

door FilmTotaal op 03.06.2004 om 12:59 in Algemeen
De nieuwe Harry Potter-film 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' heeft in Groot-Britanië het openingsdag record verbroken. De film bracht op maandag een bedrag van 7.6 miljoen euro binnen. Het vorige record stond op 6.6 miljoen euro, gevestigd door zijn voorganger 'Harry Potter and the Chamber of Secrets'.

Aangezien maandag ook in Engeland een vrije dag was, een zogenaamde 'bank holiday', hadden alle Potter-fans de hele dag de tijd om naar de langverwachte derde film te gaan. Filmstudio Warner Bros schat dat de omzet voor dinsdag, wat voor velen nog een vakantiedag is, op 5.3 miljoen euro. Dit zou de vijf na beste dag voor een bioscoopfilm ooit in Engeland betekenen. In Amerika gaat de film pas vanaf vrijdag draaien.

De derde Potter is, na een grootste galapremière dinsdagavond in het Tuschinski Theater in Amsterdam, op woensdag om 14.00 voor alle fans te zien. Bijna overal in Nederland werden de eerste voorstellingen druk bezocht. En voor het weekend zijn er al veel kaartjes gereserveerd. Insiders beweren dat dit weekend wel eens, na het recordweekend van 'The Day After Tomorrow' van afgelopen weekeinde, het grootste openingsweekend ooit voor een bioscoopfilm zou kunnen worden. Eén ding staat vast, overal ter wereld breekt deze week een ware Potter-mania uit.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ruben

Avatar

Wat zeggen die records nu eigenlijk nog. Iedere dag wordt er wel weer een nieuw film-record gebroken.

Peter

Avatar

ruben "wat zeggen die records nu eigenlijk nog. Iedere dag wordt er wel weer een nieuw film-record gebroken."

Hierdoor blijkt wel weer dat films steeds beter en beter worden...!

ruben

Avatar

Peter "Hierdoor blijkt wel weer dat films steeds beter en beter worden...!"
of de marketing van de films steeds beter en beter B-)

Bootje

Avatar

ruben "of de marketing van de films steeds beter en beter B-)"


Een film hoeft niet perse goed te zijn om records te breken. Zoals Ruben zegt wordt de marketing steeds beter, maar ook de hype. En een film doet vaak onder voor de hype (die meestal door de studio is gecreeerd)

Peter

Avatar

Ik blijf erbij dat de films steeds beter worden; die records worden natuurlijk niet voor niks gebroken....

ruben

Avatar

Peter "ik blijf erbij dat de films steeds beter worden; die records worden natuurlijk niet voor niks gebroken...."
nah, meen je dat serieus??? Films worden steeds duurder, en dat moet dus terugverdiend worden. Daarom grote campagne+hype. Onderdeel van de hype is o.a. dat de film zo duur is. Dát trekt mensen aan, net als al die spectaculaire FX. Maar beter? Onzin. Er zijn nu talloze flutfilms die goed scoren en er zijn talloze briljante films van vroeger die haast niemand kent.

maar volgens mij zit je ons gewoon te fokken

Il Padrino

Avatar

Er bestaat natuurlijk ook nog altijd zoiets als inflatie. 1 Pond of 1 Dollar zijn niet hetzelfde als 1 Pond en 1 Dollar 10 jaar geleden... Ik kan me nog herinneren voor 9 Gulden naar de bios te gaan, nu is het soms 9 Euro. Als een bioscoopkaartje duurder wordt wil dat niet zeggen dat er ook meer mensen naar de bios zijn geweest als de opbrengst hoger is.

Daarbij zeggen bezoekersaantallen en opbrengsten sowieso niets over de kwaliteit van een film. Kijk eens op IMDb naar de biggest grossing movies, en hoe weinig daarvan maar in hun top 250 staan. De films die het meeste opbrachten zijn voor het overgrote deel van de afgelopen 10 jaar, in tegenstelling tot de top 250 (waarbij ik ervanuit ga dat de top 250 meer over kwaliteit zegt dan opbrengsten)

thesystem

Avatar

Records worden inderdaad met iedere film gebroken. Toch vreemd dan dat de studio's maar met het argument blijven komen dat ze zoveel verlies lijden door het downloaden...

WoUtoMatiC

Avatar

*kucht

Om maar even bij te dragen aan deze enerverende discussie: het enige wat we kunnen concluderen is dat er op de eerste draaidag steeds meer geld wordt opgehaald.

Peter

Avatar

ruben "maar volgens mij zit je ons gewoon te fokken"

Ik zou niet durven! Er zijn ook vele onderzoeken die mijn verhaal bevestigen:

afbeelding

Zeurdoos

Avatar

Ahhh, 1999. Wat een topjaar was dat toch ;)

Metsada

Avatar

Il Padrino "Er bestaat natuurlijk ook nog altijd zoiets als inflatie. 1 Pond of 1 Dollar zijn niet hetzelfde als 1 Pond en 1 Dollar 10 jaar geleden... Ik kan me nog herinneren voor 9 Gulden naar de bios te gaan, nu is het soms 9 Euro. Als een bioscoopkaartje duurder wordt wil dat niet zeggen dat er ook meer mensen naar de bios zijn geweest als de opbrengst hoger is.

Daarbij zeggen bezoekersaantallen en opbrengsten sowieso niets over de kwaliteit van een film. Kijk eens op IMDb naar de biggest grossing movies, en hoe weinig daarvan maar in hun top 250 staan. De films die het meeste opbrachten zijn voor het overgrote deel van de afgelopen 10 jaar, in tegenstelling tot de top 250 (waarbij ik ervanuit ga dat de top 250 meer over kwaliteit zegt dan opbrengsten)"


idd, maar als je kijkt naar de best verkochte films ooit alleen dan gecorrigeerd naar het economische klimaat etc (inflatie etc meegenomen), dan lijken ze al iets meer op elkaar...

Tycoon

Avatar

Peter "Ik zou niet durven! Er zijn ook vele onderzoeken die mijn verhaal bevestigen:

*grafiekje*
"


Is dit met of zonder meeweging van de waardeindicatieinflatie en het afstompingsconjunctuurprincipe?

ruben

Avatar

Peter "Ik zou niet durven! Er zijn ook vele onderzoeken die mijn verhaal bevestigen:
*plaatje*"
Ik ken die onderzoeken ook ja. Was toch gedaan door Bureau De Natte Vinger? (i.o.v. FT)

Peter

Avatar

ruben "Ik ken die onderzoeken ook ja. Was toch gedaan door Bureau De Natte Vinger? (i.o.v. FT)"

geen kwaad woord hier over De Natte Vinger he.... :(

NieuwsFilm

meest populair