'Tron'-regisseur maakt Lego film ‘Ninjago’

Phil Lord en Chris Miller, de regisseurs van 'The Lego Movie', zullen bij dit project enkel als producenten optreden.

Een paar maanden geleden vernamen we dat er naast The Lego Movie nog een tweede film wordt gemaakt rondom het populaire speelgoed. Het gaat om Ninjago, waarvan overigens al een tekenfilm bestaat op Cartoon Network. De scenaristen hiervan, Dan en Kevin Hageman, nemen het scenario van de film voor hun rekening. Zij worden bijgestaan door Charlie Bean (Tron: Uprising, 2012), die door Warner Bros. is aangesteld voor de regie.

Volgens THR speelt de Ninjago film zich af in een wereld waarin Lego poppetjes van verschillende vechtdisciplines het samen opnemen tegen draken en slangenmensen. De bron van het kwaad is Lord Gagmadon, een kwaadaardige krijgsheer die naar de onderwereld is verbannen, maar nu weer aan de macht probeert te komen.

Lego lanceerde de Ninjago: Masters of Spinjitsu speelgoedlijn in 2011, waarbij elementen werden geleend van het in 1998 uitgebrachte Lego Ninja. Er bestaat inmiddels al een Ninjago bordspel en een Ninjago computerspel.

Phil Lord en Chris Miller, de regisseurs van The Lego Movie, zullen bij dit project enkel als producenten optreden. Dit doen zij samen met Dan Lin, Roy Lee. Hieronder nog eens de trailer van The Lego Movie, een film die bij ons verschijnt op 12 februari 2014.


NieuwsFilm

meest populair