Timur Bekmambetov regisseert inderdaad 'Ben-Hur'

Hij staat voor een flinke klus: het origineel won elf Oscars.

Iets meer dan een maand geleden berichtten we dat Timur Bekmambetov mogelijk aan het roer zou staan van een reboot van Ben-Hur. Nu is er de onofficiële bevestiging dat Bekmambetov inderdaad plaats neemt op de regiestoel.

Hij zal zich bij zijn film baseren op een scenario van Keith Clarke, die zich op zijn beurt baseerde op het epische boek Ben Hur: A Tale of the Christ uit 1880, van Lew Wallace. Er werd sinds januari gezocht naar een regisseur, en die heeft de studio MGM dus eindelijk gevonden.

Ben-Hur vertelt het verhaal van de vrienden Judah Ben-Hur, een Joodse prins en Messala, de zoon van een Romeinse belastinginner. Messala vertrekt voor vijf jaar naar Rome voor een opleiding, en keert met een complete andere instelling. Messala maakt Judah en zijn religie belachelijk, en als tijdens een processie die langs Judahs huis loopt een dakpan per ongeluk valt en de gouverneur raakt, verraadt Messala zijn jeugdvriend. Judah wordt als slaaf verkocht en zijn moeder en zus tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Judah overleeft het, en zweert wraak te zullen nemen. Dat eindigt allemaal in de beroemde wagenrennen.

Eerder werd het boek al in 1956 verfilmd door William Wyler. Charlton Heston speelde toen de titelrol, en de film won vervolgens maar liefst elf Oscars. Bekmambetov heeft dus heel wat om tegen op te boksen.



NieuwsFilm

meest populair