Algemeen

Potter 3 niet voor Australische kinderen

door FilmTotaal op 03.06.2004 om 16:23 in Algemeen
Harry Potter deel 3 mag in Australië alleen vertoond worden aan kinderen boven de 15 jaar. De Australische filmkeuring heeft dat donderdag bepaald.

De film heeft in de meeste landen de classificatie 'meekijken gewenst' (MG) gekregen. Maar de Australische filmkeuring besliste anders. ,,Bepaalde scènes in de film bevatten horror-elementen die voor kinderen ongeschikt zijn'', zo stelt zij. De derde Potter-film zou enger zijn dan zijn twee voorgangers, die wel de MG-classificatie meekregen.

Een woordvoerder van Hoyts Cinemas, een grote Australische bioscoopketen, stelt dat de beslissing van de filmkeuring ouders van jonge kinderen ervan zou kunnen weerhouden de film te gaan zien.

In Nederland kreeg de film de nieuwe classificatie '9 jaar en ouder'. De film paste volgens de filmkeuring niet binnen de oude categorieën en zou te eng zijn voor 6-jarigen, maar de stap naar de '12 jaar en ouder'-categorie vond de filmkeuring te groot. De film ging in ons land woensdag in première.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

flightart

Avatar

15 jaar en ouder?! Harry Potter Horror Show? haha, nee, toch iets te overdreven. Ik bedoel, die film -is- voor kinderen gemaakt.

NieuwsFilm

meest populair