Productie Ron Howards 'Heart of the Sea' van start

Over een moordlustige walvis.

Zijn nieuwste film Rush draait nog niet eens overal in de bioscopen, maar Ron Howard is al begonnen met de opnames van een nieuwe film, Heart of the Sea. De film baseert zich op een boek van Nathaniel Philbrick, dat op zijn beurt gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal.

Herman Melville voelde zich door dat verhaal geïnspireerd om Moby Dick te schrijven. De hoofdrollen in deze film worden gespeeld door Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy en Ben Whishaw.

Twee weken geleden begon men al met de opnames in het Verenigd Koninkrijk, maar Warner Bros. heeft dit pas net aangekondigd. De kans is groot dat Howard direct na deze film door zal gaan met zijn verfilming van Dan Browns Inferno, dat in december 2015 uit moet komen.

Heart of the Sea speelt zich in de winter van 1820 af op het walvisjagende schip Essex. Dat wordt aangevallen door een gigantische walvis, die uit lijkt te zijn op wraak. De nasleep van deze aanval daagt de overlevende bemanning uit een manier te zoeken om weer veilig aan land te komen.



NieuwsFilm

meest populair