Regisseur 'Gravity' vindt meeste 3D-films flut

Op dit moment is het nog veel te vaak een gimmick.

In een interview ging regisseur Alfonso Cuarón, die ons komende maand de 3D-film Gravity brengt, in op het fenomeen 3D. Hij vindt het maar niets, zolang regisseurs het verkeerd gebruiken, blijkt.

”Het probleem met 3D is dat het compleet verkeerd gebruikt wordt. Het probleem op dit moment is dat ze allemaal films maken die niet bedoeld zijn voor 3D, en ze vervolgens vanuit commerciële belangen omzetten naar 3D. En ze zijn slecht. Ze volgen niet de regels van 3D, betreffende wat wel en wat niet werkt. Er is een handvol films dat 3D op een goede manier gebruikt, zodat het ook echt iets toevoegt aan de film.”

Een van die films is uiteraard zijn eigen Gravity. Die komt in zowel 2D als 3D uit, maar volgens Cuarón is het beter de film in drie dimensies te aanschouwen. ”Anders krijg je maar 30% van de ervaring.”

Gravity, waarin George Clooney en Sandra Bullock astronauten spelen die na een groot ruimteongeluk in de problemen komen, gaat op 3 oktober in première. Hieronder een trailer van de film.



NieuwsFilm

meest populair