Algemeen

Dominic Cooper voor de Freddie Mercury biopic?

Is hij de juiste man om de Queen frontman neer te zetten?

door Jan-Peter Rook op 03.10.2013 om 16:29 in Algemeen
Toen Sasha Baron Cohen besloot af te zien van de Freddie Mercury biopic, werd de zoektocht naar de juiste hoofdrolspeler voortgezet. Vervolgens werd Daniel Radcliffe genoemd om de Queen frontman te gaan spelen, maar de Harry Potter-ster ontkende dit vervolgens stellig. Nu duikt er weer een nieuwe naam op: Dominic Cooper. De acteur uit Abraham Lincoln: Vampire Hunter en de Captain America films is volgens Latino Review in beeld voor de hoofdrol.

Op basis van zijn uiterlijk is Cooper geen slechte keuze en de beste man kan nog zingen ook. De acteur moet eerst nog wel worden goedgekeurd door de overige bandleden van Queen, die overigens besloten om regisseurs David Fincher en Tom Hooper af te wijzen. Daarbij zijn ze ook verantwoordelijk voor het vertrek van Sasha Baron Cohen. Laatstgenoemde wilde een harde rock-'n-roll film maken vol met seks en drugs, maar Mercury's bandgenoten opteren voor een familiefilm.

Wat vinden jullie? Is Cooper een goede keuze voor de rol?

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

Ja hij is een veel betere keus dan Radcliffe maar beter dan Cohen gaan ze never nooit krijgen. Ik blijf erbij dat ik Sacha Baron Cohen de beste keus vind. Maar Cooper heeft de looks in ieder geval mee, ik weet alleen niet of hij ook de stem heeft.

Evermind

Avatar

Ik heb geen moeite met Dominic Cooper Smiley face

Hoofdvraag blijft voor mij echter: wordt het inderdaad een AL film? Want ik ben het er eigenlijk wel mee eens dat als je een biopic maakt over iemand, dat je op z'n minst zo trouw mogelijk blijft aan het leven van die persoon...

filmgast

Avatar

Ik vind dat nou niet bepaald de beste films om Dominic Cooper mee aan te duiden. Dan zou The Devil's Double een betere keuze zijn..

Kilian

Avatar

Ik zie hem al helemaal voor mij als Freddie.
De stem en het accent zal wel moeilijk worden.

movieboy

Avatar

Zeer goeie keuze. Top acteur!

benjamin

Avatar

Voor mij geldt de omgekeerde redenering. De film met Cohen en vooral zijn visie toen leek de moeite, de brave familiefilm zal wat flauw overkomen als biopic. En dan zie ik juist liever niet hier een goede acteur als Cooper in opduiken. Hoop wel dat hij binnenkort eens echt kan schitteren in een prima film trouwens, want dat is hij waard.

SeanDeNiro

Avatar

Ik vind deze man wel een aanrader om Freddy te spelen...
http://www.youtube.com/watch?v=szQSuPPaK_s

Catweazle

Avatar

Als ze er een familie film van willen maken, dan zijn ze slecht bezig, welk acteur ze ook kiezen.

Mijn mening is: Doe het goed, of doe het niet!!!

Ook al is het heel jammer, kappen met dit project.

spiderm8n

Avatar

Momenteel maar 1 iemand geschikt om Mercury te spelen ... en die heeft net ontslag genomen .... en als je het mij vraagt : om de juiste redenen !

jaime91

Avatar

spiderm8n "Momenteel maar 1 iemand geschikt om Mercury te spelen ... en die heeft net ontslag genomen .... en als je het mij vraagt : om de juiste redenen !"

Eens!

NieuwsFilm