Vervolg op 'The Maze Runner' al in de maak

Terwijl het nog een jaar duurt voordat de eerste film er komt.

The Maze Runner moet zichzelf nog bewijzen, maar 20th Century Fox heeft zoveel vertrouwen in de film dat al begonnen is met werken aan een vervolg. De studio heeft de rechten gekocht op The Scorch Trials, het tweede deel in de boekenserie.

Deze is geschreven door James Dashner, en maakt deel uit van een vierdelige saga, die zich afspeelt in een dystopische wereld. Het scenario van de eerste film is geschreven door T.S. Nowlin, en hij wordt nu aan het werk gezet om ook dat van het vervolg neer te pennen.

The Maze Runner volgt een groep kinderen die in een mysterieuze uitgebreide vlakte leven. Die wordt omringd door een ondoordringbaar doolhof. Geen van hen heeft herinneringen van zijn leven voordat hij daar aankwam. En ze weten niet waarom ze daar zijn, hoe ze kunnen ontspannen, of wat voorbij de muren ligt.

The Scorch Trails pikt het verhaal direct na de gebeurtenissen in The Maze Runner op. Het derde boek met de titel The Death Cure, rondt de verhaallijn af. Vorig jaar verscheen er nog een prequel, The Kill Order.

De hoofdrollen in The Maze Runner worden gespeeld door Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Will Poulter en Aml Ameen. Dat de studio werkt aan het vervolg wil niet zeggen dat dit er daadwerkelijk zal komen. Denk maar aan The Mortal Instruments. Er werden al acteurs gecast voor het vervolg daarop, maar omdat de film flopte zullen die hoogstwaarschijnlijk geen rol op zich nemen.

Op 19 september 2014 gaat The Maze Runner in première.

NieuwsFilm

meest populair