Trailer 'Doctor Who' 50th Anniversary special

De BBC bouwt de spanning flink op!

Dit jaar bestaat de Britse sci-fi televisieserie Doctor Who vijftig jaar. In het kader daarvan heeft showrunner Steven Moffat een 75-minuten durende speciale aflevering van de show gemaakt, waarin niet alleen meerdere incarnaties van de hoofdpersoon terugkeren, maar waarin ook oude vijanden als de Zygons en de Daleks hen het leven moeilijk zullen maken. Er is een nieuwe trailer vrijgegeven van deze speciale aflevering.

In de trailer zien we de elf incarnaties van de hoofdpersoon, de Timelord die bekend staat als de Doctor, voorbijkomen. De hoofdrollen zijn echter slechts weggelegd voor de laatste twee incarnaties van het buitenaardse wezen. Matt Smith speelt voor de op één na laatste keer de Elfde Doctor en David Tennant keert terug als de Tiende. Verder mag ook John Hurt zich Doctor noemen, want hij speelt een ‘vergeten’ incarnatie van de hoofdpersoon. Van eerdere seizoenen keert speciaal voor deze special ook Billie Piper terug. Zij speelde jarenlang de companion van de Doctor. Ook de huidige companion, Jenna Coleman, speelt een rol in deze special. Hieronder de trailer.


Deze speciale aflevering van Doctor Who wordt op zaterdag 23 november wereldwijd uitgezonden op de BBC. Eerder dit jaar werd bekend gemaakt dat de 55-jarige Peter Capaldi vanaf komend seizoen Matt Smith zal vervangen als hoofdrolspeler.

NieuwsFilm

meest populair