Na 'The Hobbit' wil Peter Jackson kleine films maken

Hij wil echte Nieuw Zeelandse verhalen vertellen.

Toen hij pas net klaar was met de Lord of the Rings trilogie, maakte regisseur Peter Jackson nog een big budget film: King Kong. Vervolgens was er The Lovely Bones, een iets kleinere productie. De regisseur wil, als hij klaar is met The Hobbit, zich wenden aan dat soort projecten.

”We hebben al wat dingen waar we aan werken, Fran en ik,” vertelde Jackson in een interview. ”We kijken het meeste uit naar wat Nieuw Zeeland verhalen. We willen de Hollywood blockbusters voorlopig links laten liggen en wat Nieuw Zeeland verhalen maken. We denken dat we daar geweldige films van kunnen maken. A la Heavenly Creatures.”

”Maar het ene ding heeft naar het andere geleid, en we hebben nooit tijd gehad. We hebben een bewuste beslissing gemaakt dat in de jaren die we nog hebben, we films gaan maken die Nieuw Zeelandse verhalen vertellen.”

Ondanks die plannen heeft Jackson zich al verbonden aan een tweede Tintin-film, en andere relatief grote projecten. Die zullen nu hoogstwaarschijnlijk even moeten wachten, tot Jackson klaar is met werken aan de kleinere projecten die hij nog heeft liggen.



NieuwsFilm

meest populair