Robert Zemeckis regisseert ‘Marwencol’ en wil Leonardo DiCaprio voor de hoofdrol

Het waargebeurde verhaal van een man met geheugenverlies, die bij wijze van therapie in zijn achtertuin een Belgisch dorp nabouwde.

Na Flight (2012) gaat regisseur Robert Zemeckis nu wéér aan de slag met een live-action dramafilm gebaseerd op feitelijke gebeurtenissen. Hij heeft getekend voor Marwencol, een filmversie van de gelijknamige documentaire uit 2010, en het is de bedoeling dat Leonardo DiCaprio de hoofdrol zal gaan spelen. Het scenario van de film wordt geschreven door Caroline Thompson (Edward Scissorhands, The Nightmare Before Christmas).

Marwencol van regisseur Jeff Malmberg gaat over Mark Hogancamp, een man die kampt met hoofdletsel en hier een ernstige vorm van geheugenverlies aan overhoudt. Bij wijze van therapie ontwierp hij in zijn achtertuin een schaalmodel (1:6) van Marwencol, een Belgisch dorpje ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Universal heeft de filmrechten te pakken en Malmberg zal optreden als uitvoerend producent. De studio en Zemeckis hebben DiCaprio bovenaan het lijstje staan voor de hoofdrol, maar het is nog maar de vraag of de acteur het niet te druk heeft.

Hieronder de trailer van de documentaire Marwencol:



NieuwsFilm

meest populair