Algemeen

Vervolg op 'Olympus Has Fallen' in de maak: 'London Has Fallen'

De voornaamste castleden, waaronder Gerard Butler, Aaron Eckhart en Morgan Freeman, keren terug voor de sequel.

door Jan-Peter Rook op 30.10.2013 om 10:38 in Algemeen
Eerder dit jaar verscheen Olympus Has Fallen, een actiefilm waarin het Witte Huis wordt aangevallen door terroristen. Nu komt het nieuws naar buiten dat er alweer werk wordt gemaakt van een sequel, wederom met rollen voor Gerard Butler, Aaron Eckhart en Morgan Freeman. Ditmaal laten ze Washington D.C. achter zich en verplaatst het verhaal zich naar Londen. Het vervolg krijgt dan ook de logische naam London Has Fallen.

Screen Daily bericht dat ook Angela Bassett en Radha Mitchell zullen terugkeren voor de rollen die ze in het origineel speelden. In tegenstelling tot de terugkerende scenaristen Katrin Benedikt en Creighton Rothenberger, laat regisseur Antoine Fuqua London Has Fallen aan zich voorbij gaan. Er wordt op dit moment gezocht naar een nieuwe persoon voor de klus.

London Has Fallen gaat over een terroristische aanval in Londen tijdens de begrafenis van de Britse premier. Om de een of andere reden moeten de president (Eckhart) en het hoofd van de Secret Service (Butler) redding brengen. Hierbij krijgen ze hulp van een Britse MI6 agent.

De productie in Londen gaat in mei 2014 van start.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Barbossas

Avatar

"Hierbij krijgen ze hulp van een Britse MI6 agent."

Daniel Craig misschien? :P

AmadeusCho

Avatar

Zo raar om hier een sequel van te maken. Krijg je straks ook een vervolg op White House Down? Big Ben Down??

Duikboot

Avatar

'Buckingham Palace Down' zou mijn gok zijn geweest als die rete irritant trage klotecomputer op het werk niet steeds voor elke scheet vast loopt...

Even een reactie op FT posten heeft me 10 minuten gekost en nog geen resultaat :P

Zo dat ben ik ook kwijt...

Tatanka

Avatar

Een vervolg? Waarom? Wie doe je daar een plezier mee? Dit was ongeveer de slechtste film die ik in de afgelopen jaren gezien heb. Treurig.

Krekelsaurus

Avatar

Olympus has fallen was nog goed simpel vermaak maar een vervolg is echt volstrekt overbodig.

Gigan72

Avatar

Deel 3 wordt natuurlijk den Haag has fallen.

Decepticon

Avatar

Hihi leuke comments hier, betreft de titels :ET+)
Ik vind een sequel ook totaal niet nodig en overbodig en begrijp waarom Fuqua hem niet wil regisseren.
Maaaaar..... ik kijk er wel naar uit, want Olympus is een fantastische actiethriller en White House Down kan daar bij laaange na niet aan tippen.
Ik ben benieuwd.

Decepticon

Avatar

Tatanka "Een vervolg? Waarom? Wie doe je daar een plezier mee? Dit was ongeveer de slechtste film die ik in de afgelopen jaren gezien heb. Treurig."
Dan kijk jij ook niet veel films. :P

Ik denk dat ze hier een boel mensen een plezier mee doen, vooral als blijkt als deze het ook weer redelijk goed doet in de bios.
Als ze er maar geen grote franchise van maken, straks krijg je sequels met alle hoofdsteden in de titel en wordt het wel cheesy denk ik.

Loisb

Avatar

Ben hier echt benieuwd naar! Vond Olympus een goede film en houdt van zulke actie films. En dat de cast terug komt, vind ik alleen maar pluspunten!
Laat maar komen!

Angelater

Avatar

Over het eerste deel hoor ik enkel gemixte commentaren, en treurig genoeg was ik er ook verre van tevreden mee. Waarom ze hier ook in vredesnaam een vervolg op gaan maken, mag wie-dan-ook weten. Hopelijk zetten ze de actie scènes een beetje in zonneschijn, want merendeels van OHF was in het pikdonker, wat nogal de pret onderdrukte hier.

Breug

Avatar

Angelater "Waarom ze hier ook in vredesnaam een vervolg op gaan maken, mag wie-dan-ook weten."

Production Budget: $70 million, Total Lifetime Grosses: $161,025,640

jaime91

Avatar

Ik wacht eerst maar eens af wat het gaat worden. Al vind ik het wel enigzins apart dat Eckhard ook terugkeert om een probleem in Londen op te lossen als president. Je zou toch denken dat ze daar hun eigen mensen voor hebben. Ik had het logischer gevonden als alleen Butler was teruggekeerd. En verder vind ik ook niet dat hier per se een sequel van moest komen maar nu ze het toch gaan doen ben ik er ook niet per se tegen. Hopelijk maken ze er weer iets leuks van.

Wel jammer dat regisseur Fuqua niet terugkeert, maar zolang ze Olivier Megaton niet vragen om te regisseren komt het denk ik wel goed.

RogerRabbit

Avatar

Ik heb gedurende de terugweg in de trein Olympus Has Fallen gekeken. Nu kom ik thuis en kijk ik op FT. :r

Hogader

Avatar

Als ze de CGI maar wat bijpoetsen, die waren zo tenenkrommend slecht in Olympus Has Fallen.

Decepticon

Avatar

jaime91 "Ik wacht eerst maar eens af wat het gaat worden. Al vind ik het wel enigzins apart dat Eckhard ook terugkeert om een probleem in Londen op te lossen als president. Je zou toch denken dat ze daar hun eigen mensen voor hebben. Ik had het logischer gevonden als alleen Butler was teruggekeerd."
Dat staat in het artikel uitgelegd. Ze zijn bij de begrafenis van de Britse premier, dat is een gelegenheid waar de Amerikaanse president bij aanwezig kan of hoort te zijn.
Dus er zullen waarschijnlijk meerdere wereldleiders aanwezig zijn bij die begrafenis. Een goede plek om een terroristische aanslag te plegen.

jaime91

Avatar

Decepticon "Dat staat in het artikel uitgelegd. Ze zijn bij de begrafenis van de Britse premier, dat is een gelegenheid waar de Amerikaanse president bij aanwezig kan of hoort te zijn.
Dus er zullen waarschijnlijk meerdere wereldleiders aanwezig zijn bij die begrafenis. Een goede plek om een terroristische aanslag te plegen."

Oké maar dan ben ik vooral benieuwd wat zijn rol zal zijn dat bedoel ik meer. Zullen ze hem weer gaan gijzelen? Dan krijg je namelijk bijna een kopie lijkt mij, of loopt ie dit keer als een hulpje achter Butler aan zoals Jamie Fox deed in White House Down. Beide hoeft voor mij eigenlijk niet.

Ik had liever alleen Butler zijn personage als een soort van John McClane teruggezien. In Die Hard 2 keerde bijv ook niet de hele cast terug.

Decepticon

Avatar

jaime91 "Oké maar dan ben ik vooral benieuwd wat zijn rol zal zijn dat bedoel ik meer. Zullen ze hem weer gaan gijzelen? Dan krijg je namelijk bijna een kopie lijkt mij, of loopt ie dit keer als een hulpje achter Butler aan zoals Jamie Fox deed in White House Down. Beide hoeft voor mij eigenlijk niet.

Ik had liever alleen Butler zijn personage als een soort van John McClane teruggezien. In Die Hard 2 keerde bijv ook niet de hele cast terug."
Ben ik met je eens hoor, ik hoop wel dat Butler en zijn eventuele M.I.6 collega de echte hoofdrol spelen, als het op de actie aankomt.
Ik zie het ook niet echt voor me dat Eckhart een echte actieheld wordt, hij zal vast strategische dingen regelen. Ik denk niet dat hij weer gegijzeld wordt, aangezien er vermeld wordt dat hij ook redding moet brengen.

JamesBond

Avatar

Fuck yeah! T+)

Ik vond 'Olympus Has Fallen' een geweldige film, en ik hoopte al op een vervolg! T+)

Robintje

Avatar

Ik heb de film nog niet gezien.
Ik twijfel heel erg omdat ik alleen maar lees dat de special effects matig tot slecht zijn.. en dan vindt ik een film al veel minder fijn wegkijken !

Is het ook zo of valt dat reuze mee dat de special effects tegenvallen ?
Moeite waard om aan te schaffen ?

Jonathancrane

Avatar

Olympus Has Fallen was de Die Hard sequel die Die Hard 5 niet was !

Dit idee klinkt natuurlijk stom, maar ik ben er wel voor in. Laat maar komen !

jaime91

Avatar

robinbeckers "Ik heb de film nog niet gezien.
Ik twijfel heel erg omdat ik alleen maar lees dat de special effects matig tot slecht zijn.. en dan vindt ik een film al veel minder fijn wegkijken !

Is het ook zo of valt dat reuze mee dat de special effects tegenvallen ?
Moeite waard om aan te schaffen ?"

Zoals de meneer onder je al zegt het is de Die Hard die Die Hard V had moeten zijn. En over de special effects maakte ik me ook zorgen, en het is nog steeds niet helemaal geweldig maar op zich is het zeker geen verkeerde film voor wat het wil zijn. Namelijk simpel actievermaak. Als dat je ding is of je hebt zin in een avondje simpel vermaak zou ik zeggen geef het een kans.

Je verveelt je geen moment dat is denk ik wel zeker.

Decepticon

Avatar

robinbeckers "Ik heb de film nog niet gezien.
Ik twijfel heel erg omdat ik alleen maar lees dat de special effects matig tot slecht zijn.. en dan vindt ik een film al veel minder fijn wegkijken !

Is het ook zo of valt dat reuze mee dat de special effects tegenvallen ?
Moeite waard om aan te schaffen ?"
Het is echt wel de moeite waar om te kopen hoor robin. Het valt echt reuze reuze mee met de matige SFX. Het enigste wat eigenlijk opvalt, wat minder is, zijn de scenes in het begin, zodra de stoet met de presidents auto's door het bos rijden en de auto met de president in de slip raakt.
Verder ziet alles er gewoon erg goed uit! Zelfs de straaljagers en de bommenwerper die het witte huis onder vuur neemt, die allemaal uit de computer komen.
Zodra het wite huis wordt bestormd, is het een één spannende rit met prachtige actie- en vechtscenes.

benjamin

Avatar

London Has Fallen? Weet niet echt of het een goed teken als je eerst denkt bij de titel dat het om een flauwe grap gaat.

Wat de film zelf betreft: Olympus Has Fallen was nog vrij vermakelijk, maar geen film die een sequel nodig heeft of zou verdienen. Alsof je geen actiefilm zou kunnen maken zonder dat die weer moet doen denken aan een andere film - en het is nu weer niet dat de personages zo memorabel waren dat die absoluut nog eens gezien moeten worden.

NieuwsFilm

meest populair