Vervolg op 'Olympus Has Fallen' in de maak: 'London Has Fallen'

De voornaamste castleden, waaronder Gerard Butler, Aaron Eckhart en Morgan Freeman, keren terug voor de sequel.

Eerder dit jaar verscheen Olympus Has Fallen, een actiefilm waarin het Witte Huis wordt aangevallen door terroristen. Nu komt het nieuws naar buiten dat er alweer werk wordt gemaakt van een sequel, wederom met rollen voor Gerard Butler, Aaron Eckhart en Morgan Freeman. Ditmaal laten ze Washington D.C. achter zich en verplaatst het verhaal zich naar Londen. Het vervolg krijgt dan ook de logische naam London Has Fallen.

Screen Daily bericht dat ook Angela Bassett en Radha Mitchell zullen terugkeren voor de rollen die ze in het origineel speelden. In tegenstelling tot de terugkerende scenaristen Katrin Benedikt en Creighton Rothenberger, laat regisseur Antoine Fuqua London Has Fallen aan zich voorbij gaan. Er wordt op dit moment gezocht naar een nieuwe persoon voor de klus.

London Has Fallen gaat over een terroristische aanval in Londen tijdens de begrafenis van de Britse premier. Om de een of andere reden moeten de president (Eckhart) en het hoofd van de Secret Service (Butler) redding brengen. Hierbij krijgen ze hulp van een Britse MI6 agent.

De productie in Londen gaat in mei 2014 van start.



NieuwsFilm

meest populair