Jeff Tremaine maakt film rondom rockband Mötley Crüe

De 'Jackass'-regisseur verfilmt 'The Dirt', het legendarische boek waarin de talloze uitspattingen van de rockband worden prijsgegeven.

Jeff Tremaine, de regisseur van alle Jackass-films die tot nu toe uitkwamen, gaat eens een keertje iets nieuws proberen. Hij gaat een film maken rondom Mötley Crüe. Hij laat zich daarbij leiden door The Dirt, het legendarische boek over de geschiedenis van deze doorgeslagen rockband.

In The Dirt: Confessions of the World's Most Notorious Rock Band wordt ingegaan op de vele uitspattingen en het excessieve drugsgebruik van de bandleden. Dit laatste ging zelfs zo ver dat basgitarist Nikki Sixx zich niet eens kan herinneren dat ze hun derde album hebben gemaakt. Ook is er aandacht voor de dood van een van de beste vrienden van Vince Neil, iets waar de zanger zelf schuld aan had.

Tremaine ging tegenover Deadline in op zijn nieuwe project:

"Ik krijg talloze scripts aangeboden, maar The Dirt is iets waar ik zelf achteraan ben gegaan. Ik wil dit al maken sinds 2001, toen we nog met de eerste Jackass film bezig waren. Wij dachten dat wij het bont maakten met elkaar, maar toen lazen we dit boek en het is echt tien keer erger. Ik voelde me zo met dat boek verbonden. Die gasten werden aangemoedigd om zich te misdragen, hier verdienden ze zelfs hun geld mee. Je kunt letterlijk niets verkeerd doen in de ogen van je fans. Dit is iets dat mij enigszins bekend voorkomt."

Tom Kapinos (Californication) is momenteel bezig met het afronden van het scenario. De opnames moeten volgend jaar van start gaan.

NieuwsFilm

meest populair