Vierde Potterfilm-cast bijna compleet

De cast voor de vierde Potterfilm 'Harry Potter and the Goblet of Fire' is bijna compleet. De laatste toevoeging is de Franse actrice Clémence Poésy, die de rol van Franse studente Fleur Delacour speelt. De opnames voor de film, die geregisseerd wordt door Mike Newell, beginnen volgende maand.

De geruchten gingen dat Kate Winslet de rol van de studente, die Harry's school bezoekt vanwege een tovenaarstoernooi, zou spelen. Maar de makers hebben uiteindelijk voor een echte française gekozen. Brits acteur Brendan Gleeson, bekend van 'Mission: Impossible II' en 'Troy', vervult de rol van Harry's nieuwe docent in het Verweer tegen de Zwarte Kunsten Mad Eye Moody. De rol van Madame Maxime wordt gespeeld door de Britse actrice Frances de la Tour.

De felbegeerde rol van Harry Potters aartsvijand Lord Voldemort is nog vacant. Eerst werd Mr. Bean-acteur Rowan Atkinson voor de rol genoemd en daarna kwam de naam van John Malkovich ter sprake. Maar tot nu toe is niemand nog aangenomen voor de baan. Overigens moet de acteur de rol wel delen met een door de computer gegenereerd beeld van de aartsrivaal, zoals Voldemort er in het begin van de film uitziet. 'Harry Potter and the Goblet of Fire' gaat met kerst volgend jaar in première.



NieuwsFilm

meest populair