Zack Snyder over zijn plannen met 'Batman vs. Superman'

Is Lex Luthor in de film te zien?

Gisteren namen regisseur Zack Snyder en actrice Amy Adams deel aan een speciaal fan evenement voor de aankomende release van de Blu-ray van Man of Steel. Daarnaast was Henry Cavill aanwezig, via satellietverbinding. Snyder vertelde tijdens dat evenement enkele dingen over de aankomende Batman vs. Superman-film.

Allereerst ging de regisseur in op de geruchten dat Lex Luthor in de aankomende vervolgfilm te zien zou zijn. Daarop antwoordde Snyder: ”Superman is een buitenaards wezen. Hij is geboren op een andere planet. Lex houdt ervan hem een buitenaards wezen te nomen.” Het is geen echte bevestiging, maar het lijkt er zo wel heel erg op dat het personage inderdaad in de film te zien is.

Vervolgens ging Snyder in op de titel van de film. ”Een van de leukste dingen van het idee is dat we met die relatie willen spelen. Of ze vechten, of dat het vrienden worden,” vertelde hij over de relatie tussen Batman en Superman. ”Dat is het leuke van films maken en spelen met deze mythologie.” Een gevecht tussen de twee helden is er zeker: ”Natuurlijk zullen er ook enkele fysieke confrontaties zijn.”

En heeft de dood van General Zod (Michael Shannon) in Man of Steel complicaties voor dit vervolg? ”Misschien zien we de gevolgen wel in de volgende film.” Tot slot ging Snyder nog in op het gigantische geweld dat aan het einde van de film te zien was. ”Er gingen waarschijnlijk zo’n 5.000 mensen dood in de slag om Metropolis. Ik vond dat er een belangrijk deel van. Dat er echte gevolgen waren van dat gevecht. Niet om te vergelijken, maar als je kijkt naar The Avengers, daarin vernietigen ze de stad, maar niemand denkt na over de doden,” ging Snyder verder. ”Er is een bepaald verdriet aan het einde van de film. Dat is iets dat op Superman weegt.”

Overigens werd er tijdens het evenement ook wat, op het uitgangspunt van de film gebaseerde concept art vrijgegeven. Bekijk hieronder de drie afbeeldingen.





NieuwsFilm

meest populair