Poll

POLL: De films van John Carpenter

Wordt het The Thing, Halloween, The Fog, Escape from New York of een van zijn minder bekende films?

door Bram de Groot op 17.11.2013 om 21:34 in Poll
Afgelopen weekend plaatsten we op verzoek een POLL over de James Bond-films. Dit weekend kijken we op aandringen van die-hard FTer Pete_027 naar het oeuvre van John Carpenter. Deze regisseur is vooral bekend van zijn grote titels eind jaren 70 en begin jaren 80. Duidelijk een POLL voor de wat de oudere FilmTotaal-bezoekers of uiteraard de filmfan die wat vaker de filmgeschiedenis induikt.

Carpenter was al snel een veelbelovende naam, aangezien de studentenfilm The Resurrection Of Broncho Billy, waarbij hij optrad als co-schrijver, editor en muziekcomponist, in 1971 een Oscar won voor Beste Korte Film. Zijn eerste grote film als regisseur was de sci-fi film Dark Star (1974), die een inspiratiebron was voor het latere Alien (1979) van Ridley Scott. In 1976 was Carpenters low budget thriller Assault on Precinct 13 het eerste commerciële succes en zette hem op het spoor voor de regie van de slasher-klassieker Halloween (1978), de moeder van het nog steeds erg populaire horror-subgenre. Met een budget van slechts $325.000 scoorde het wereldwijd zo'n $70 miljoen aan de bioscoopkassa en bracht het vele vervolgen voort, waarvan Carpenter er geen een regisseerde. Hij was wel aanwezig in andere rollen.

Na de tv-films Someone's Watching Me! (1978) en Elvis (1979), die voor een Golden Globe werd genomineerd voor Beste Tv-film, verscheen in 1980 de horrorthriller The Fog en wederom was het een hit. Niet veel later boekte Carpenter succes met de sci-fi actiefilm Escape from New York (1981) en in 1982 verscheen de cult-klassieker The Thing, een verfilming van het boek van John W. Campbell, Jr. De horrorfilm, die onlangs nog een remake kreeg van de Nederlandse regisseur Matthijs van Heijningen Jr., was niet gelijk een financieel succes en werd gezien als Carpenters eerste financieel teleurstellende film. Het verwierf zijn status in de jaren daarna. In 1983 verscheen de goed ontvangen Steven King-verfilming Christine, die werd opgevolgd door Starman (1984) met acteur Jeff Bridges, die werd genomineerd voor een Oscar en Golden Globe.

In 1986 leverde Carpenter de flop Big Trouble in Little China (1986) af. De film met Kurt Russell is overigens nog steeds geliefd en dat geeft nogmaals aan dat de regisseur wat minder werd begrepen door het grote publiek. Daarna werd het allemaal een stuk minder met Carpenter en verschenen er met Prince of Darkness (1987) en They Live (1988) twee low budget films, die het niet heel slecht deden en vooral in de cult-hoek opvielen. Ook in de jaren 90 was het erg mager met Memoirs of an Invisible Man (1992), de co-productie Body Bags (1993), het bij de fans geliefde In the Mouth of Madness (1994) en Village of the Damned (1995). Ook Escape From L.A. (1996), een sequel op zijn succesvolle Escape from New York, kon geen indruk maken bij de critici en het publiek. In 1998 verscheen het alsnog $20 miljoen kostende Vampires, wederom een flop. Na 2000 verschenen er van Carpenter slechts twee films met de flop Ghosts of Mars (2001) - met o.a. Ice Cube en Jason Statham - en de stuiptrekking The Ward (2010) - met o.a. Amber Heard -, die in de States niet eens in de bioscoop draaide.

Van Carpenters films kreeg slechts één film een Oscars-nominatie, namelijk voor de rol van Jeff Bridges in Starman. Op Rotten Tomatoes krijgen Assault on Precinct 13 en Halloween de hoogste percentages met 97% en 96%. Zijn "recente" sci-fi Ghosts of Mars werd het slechts ontvangen en staat op een magere 21%. In de befaamde IMDb Top 250 staat The Thing een #155. Financieel gezien is Halloween Carpenters succesvolste film, aangezien het wereldwijd zo'n $47 miljoen tot $70 miljoen scoorde.

Succes met stemmen!
online survey


60 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Ik verwacht hier eigenlijk een vrij ruime overwinning voor The Thing.

Sleepkills

Avatar

Winnaar wordt The Thing.
Maar verder genoeg erg goede keuzes, Carpenter is een held!

kefke96

Avatar

Heb alleen Halloween gezien dus kan niet stemmen :(

tk1989

Avatar

Heb er geen een gezien… Ga de winnaar van de Poll maar eens checken :P

Banned

Avatar

Vond Christine echt zeer leuk.

Muufley

Avatar

Verschillende zijn goed, Assault on Precinct 13, The Fog, They Live, Escape From New York, Big Trouble in Little China, ... . ik twijfelde vooral tss "They Live" en "The Thing". Uiteindelijk voor "The Thing" gestemd, een cult klassieker en steengoede film in zijn genre.

Angelater

Avatar

The Thing :W

De gedachte dat ze die getracht hebben te remaken doet mijn stoelgang goed.

SciFiFanaat

Avatar

The Thing krijgt mijn stem, geweldige horrorfilm. Prachtige sfeer, locatie, sfx en Kurt Russel op z'n best.

FT...de "remake" is geen remake maar een prequel.

Muufley

Avatar

Misschien als volgende poll de films van "Roger Corman"?

Muufley

Avatar

SciFiFanaat "The Thing krijgt mijn stem, geweldige horrorfilm. Prachtige sfeer, locatie, sfx en Kurt Russel op z'n best.

FT...de "remake" is geen remake maar een prequel."


De 1982 film is op zichzelf al een remake dus geen verwarring scheppen.

SciFiFanaat

Avatar

Muufley "De 1982 film is op zichzelf al een remake dus geen verwarring scheppen."


De enige hier die verwarring schept is FT door Matthijs van Heijningen JR's film een remake te noemen.

Jonathancrane

Avatar

The Thing is uitstekend, maar mijn liefde gaat toch uit na Escape From New York.

Gigan72

Avatar

The Thing !!! 1 van de beste horror films ooit gemaakt en hij staat in mijn top 10 van beste films ooit gemaakt.

Gigan72

Avatar

tk1989 "Heb er geen een gezien… Ga de winnaar van de Poll maar eens checken :P"


shame on you ;)

Gigan72

Avatar

SciFiFanaat "De enige hier die verwarring schept is FT door Matthijs van Heijningen JR's film een remake te noemen."


Mee eens maar een hoop maken die fout om die van Matthijs een remake te noemen.

Moviemagic

Avatar

Zelfs wat als zijn flops wordt gezien zijn vaak toch er gewaardeerde films. En Big Trouble in Little China, The thing, Halloween, The fog, Prince of darkness, Christine, etc...Het zijn allemaal erg leuke films waar ik me (enkele malen) prima mee vermaakt heb. Echter staat ze zo goed als niets in relatie met elkaar waardoor het moeilijk is om te kiezen. Uiteindelijk een keus moeten maken en gekozen voor The Thing.

SciFiFanaat

Avatar

Gigan72 "The Thing !!! 1 van de beste horror films ooit gemaakt en hij staat in mijn top 10 van beste films ooit gemaakt."


Heb een leuke theorie gevonden over de laatste scene...

Uit een engelstalig forum:

The bottle of alcohol that Kurt Russell and Kieth David share at the end of the film is actually one of the bottles of ether or fuel that Kurt Russell was using for molotov cocktails. Kurt Russell never actually takes a drink of it, but Kieth David does. A human would know the difference between drinking a bottle of ether or gasoline immediately, but the creature has no reference for it, or a gag reflex that an actual human would have when drinking it. It drinks the bottle, imitating a human."

Is me nooit opgevallen al die keren.

maxou

Avatar

Oefffff,dit is moeilijk kiezen....Halloween,Christine of The thing...

maxou

Avatar

Halloween krijgt mijn stem...Ongelooflijk dat hij voor heel weinig geld,z`on film in elkaar zet..PRACHTIG!

Remco

Avatar

Lastig, in zijn goede tijd maakte hij geweldige films. De laatste jaren is het helemaal niks meer. Ik ga voor The Thing en daarna Halloween. Een film die ik als kind grijs heb gekeken is Big Troubles in Little China. Nog steeds is die erg vermakelijk.

johnwayne

Avatar

Carpenter heeft in zijn beginjaren veel topfilms gemaakt. Assault on Precinct 13 (geïnspireerd door Rio Bravo), Elvis (TV-film die in Europa zelfs de bioscoop haalde), The Fog, Escape from New York, The Thing (destijds een hevig geflopte remake) en Christine zijn tegenwoordig allemaal klassiekers, maar zijn ultieme meesterwerk is toch echt Halloween. Van al zijn films is dat toch de meest baanbrekende en trendsettende film.

johnwayne

Avatar

Oh ja, tip door de volgende Poll: Hitchcock

batmaster

Avatar

The Thing blijf ik de beste remake vinden!

sonnycorleone

Avatar

SciFiFanaat "De enige hier die verwarring schept is FT door Matthijs van Heijningen JR's film een remake te noemen."
Niet zo gek! Omdat 't 'n re-make en prequel in een is!

sonnycorleone

Avatar

johnwayne "Oh ja, tip door de volgende Poll: Hitchcock"
Ik dacht eerder aan walter hill!

Frietgezicht

Avatar

sonnycorleone "Ik dacht eerder aan walter hill!"


Trespass!

Frietgezicht

Avatar

The Thing! Met vlak erna toch Halloween.
Moet zeggen dat ik Vampires vroeger(tijdje niet gezien) toch erg vermakelijk vond en vaak gezien heb. Geen sterke film,meer guilty pleasure met heerlijke performance van Woods.

Escape From L.A. vind ik zijn slechtste,wat een bagger.(heb er paar niet gezien)

McGraig

Avatar

Dark Star nooit gezien en tot vandaag nooit van gehoord..... shame on me. Ik ga toch stemmen: In the Mouth of Madness. Zelden zo zitten rillen op het puntje van mijn stoel. Bij Halloween ook maar In the Mouth of Madness is ondergewaardeerd. Volgende pol Albert Pyun???

johnwayne

Avatar

sonnycorleone "Ik dacht eerder aan walter hill!"


Mag ook, maar ik ben bang dat te weinig mensen op deze site z'n regie-werk kennen. Ikzelf zou twijfelen tussen 48hrs en 'The Long Riders'

Vleeshaak

Avatar

Wat Carpenter eind jaren 70 en in de jaren 80 maakte vind ik eigenlijk allemaal leuk. Voor Halloween, Christine, Big Trouble in Little China, Escape from NY en The Fog reken ik tot mijn favorieten, maar The Thing is toch wel zwaar favoriet. Geweldige film.

Spider-fan

Avatar

Moeilijk kiezen. Absoluut één van mijn meest favoriete regisseurs ooit (samen met Argento, waar hij zelf ook een enorme fan van is).

Ik kies meestal voor Big Trouble, een ode aan en tegelijk een soort parodie op het avonturengenre. Prince of Darkness, die daarna gelijk volgde, vind ik eigenlijk de beste van de horrorfilms; vernieuwend en ondergewaardeerd.

Maar The Thing en Halloween worden meestal als de echte klassiekers gezien en dat zijn het in feite ook.

Jammer dat ook hij (net als Romero en Argento) naar een minder niveau is gezakt met films als Ghosts of Mars, en het op zich wel aardige, maar toch teleurstellende The Ward.

Trouwens zijn Cigarette Burns, uit de serie Masters of Horror, dat tussen Ghosts en The Ward in gemaakt is, laat zien dat hij nog steeds goed kan zijn en is niet te missen voor de ware fan. Wordt vaak als één van de sterkste afleveringen van de serie gezien.
Pro-Life uit het tweede seizoen is dan weer tamelijk teleurstellend.

Decepticon

Avatar

Mijn stem gaat uit naar Halloween, meesterlijke film. Er zullen idd veel (jonge) filmkijkers zijn, die veel films niet kennen en niet gezien hebben.
Christine vind ik ook erg goed en benieuwd of daar ooit een remake van komt.
En ik heb nog best vermaakt met The Ward. Je schrikt je op het eind nog even de pleuris :E

Voor een volgende POLL is het misschien leuk om eens een genre te doen ipv een regisseur. En dan de bv. de toppers binnen dat genre, of de beste uit 10 of 20, of een lijstje van de meestgewaardeerde/scorende van elk decennium sinds dat film bestaat.
Of een acteur ipv een regisseur.

Infje

Avatar

Dit is voor mij de moeilijkste poll tot nu toe. Ik ben echt gek op meerdere van zijn films. The Thing heb ik uiteraard hoog staan maar hetzelfde geldt voor Halloween. Big trouble of is een cult klassieker van de bovenste plank en ook Escape from New York kan mij zeer bekoren. Ik weet het niet man.

Raar eigenlijk dat de beste man zo in verval is geraakt.

Spider-fan

Avatar

Infje "
Raar eigenlijk dat de beste man zo in verval is geraakt."


Ik verbaas me er ook altijd over dat regisseurs die ooit zó goed waren zulke matige films kunnen gaan afleveren. Maar het gebeurt met velen en vooral ook later in hun carrière, waardoor het naar mijn idee voornamelijk met leeftijd te maken heeft.

Daarnaast heb je ook regisseurs, zoals bijvoorbeeld Wes Craven die de ene keer een topfilm leveren en dan weer iets heel matigs of slechts.

Een film wordt natuurlijk ook niet alleen door die regisseur gemaakt. Het hangt ook af van met wie ze werken, wat het budget is etc.

Een film is altijd een gok, naar mijn idee. Wat op papier goed kan lijken, kan tegenvallen in beelden.
Van Ghosts of Mars weet ik daarnaast dat het budget eerst hoger was, maar gaandeweg minder werd en veel belangrijke effect-scènes geschrapt werden (op de dvd staan als ik me goed herinner ongebruikte concepttekeningen).

Ik vermoed naarmate een regisseur ouder wordt, het moeilijker wordt die scherpte te houden die nodig is om te bepalen wat wel en niet gaat werken in een film.

Spider-fan

Avatar

Muufley "Misschien als volgende poll de films van "Roger Corman"?"


Gister de Arrow blu-ray van Fall of the House of Usher gezien. Man, man, wat ziet die er mooi uit op blu-ray voor zo'n oude film, subliem opgeknapt alsof ie net gemaakt is (al merk je natuurlijk aan de stijl, muziek e.d. dat het een oude film is).
En daarnaast geweldige extra's zoals audiocommentaar van Corman zelf.

Echt een aanrader voor de fans en ze gaan meer van zijn Poe cyclus uitbrengen als ik het goed heb. Sowieso een top dvd-merk voor liefhebbers van cult en horror.

Pete_027

Avatar

@Bram Bedankt voor het plaatsen van deze pollT+)

The Thing is mijn favoriete John Carpenter en 1 van de beste films de ik tot nu toe heb gezien. Na al die jaren heeft deze film niks aan spanning verloren. Het is veelzeggend dat de special effects vele malen beter zijn dan in de prequel/sequel van een paar jaar geleden.

John Carpenter is een meester in het creëren van een naargeestige sfeer met meestal zelf gecomponeerde soundtrack:W:W

Mijn Carpenter top 3:
1.The Thing
2.Halloween
3.In the Mouth of Madness

Helaas ging de carrière van Carpenter na In The Mouth of Madness langzaam als een nachtkaars uit met als dieptepunt Gosts of Mars, een film die misschien wel had gewerkt als die jaren eerder was gemaakt.

Pete_027

Avatar

Spider-fan "Ik verbaas me er ook altijd over dat regisseurs die ooit zó goed waren zulke matige films kunnen gaan afleveren. Maar het gebeurt met velen en vooral ook later in hun carrière, waardoor het naar mijn idee voornamelijk met leeftijd te maken heeft.
"


Leeftijd niet zo zeer, kijk bijvoorbeeld naar een Ridley Scott, maar eerder tijd. De films van Carpenter werkte in die tijd, de jaren 70 en 80. Tegenwoordig moet het allemaal grootser en vol met special effects. Destijds kon je nog een film maken met een goed opbouwend verhaal zonder cgi.

Komt ook nog bij dat zijn laatste films geen financiële successen waren en dan houdt het meestal al gauw op in Hollywood.

Spider-fan

Avatar

Pete_027 "Leeftijd niet zo zeer, kijk bijvoorbeeld naar een Ridley Scott, maar eerder tijd. De films van Carpenter werkte in die tijd, de jaren 70 en 80. Tegenwoordig moet het allemaal grootser en vol met special effects. Destijds kon je nog een film maken met een goed opbouwend verhaal zonder cgi.

Komt ook nog bij dat zijn laatste films geen financiële successen waren en dan houdt het meestal al gauw op in Hollywood."


Ik weet niet of het nou tegenwoordig grootser en met special effects moet. Het kan in principe juist kleinschaliger dan ooit, als je kijkt naar moderne succesvolle horrorfilms als Paranormal Activity.

Als je bijvoorbeeld naar Ghosts of Mars kijkt, is het gewoon een beetje
een miskleun. Een film die niet echt werkt en een bepaalde visie mist. Wel een leuke film voor de Carpenter-fan nog steeds, maar ook één waar je, zelfs als fan, van kan begrijpen dat ie geflopt is.

Ook The Ward, een kleinschalige film, maar gewoon niet zo'n heel bijzondere. Aardig, maar mist die speciale Carpenter-touch (ook doordat hij de muziek niet gedaan heeft).

Je kunt iemand als Carpenter ook moeilijk vergelijken met een Scott, of een Spielberg of een andere grote Hollywood-naam, omdat in tegenstelling tot hen Carpenter altijd al op veel kleinere budgetten heeft gewerkt. En als je een film als Halloween (of Prince of Darkness) ziet, kan je op een kleiner budget een uitstekende horrorfilm maken met de juiste instelling en creativiteit.
Regisseurs als Carpenter, Argento, Romero kunnen niet zoals de Spielbergs en Scorceses beschikken over de grote budgetten waarmee men de beste mensen kan inhuren. En als ze dan een dagje ouder worden, wordt er een nog hoger beroep gedaan op hun mogelijkheid van weinig geld het beste te maken, terwijl ze ook vaak de adem van hun financiers in de nek voelen die vaak allemaal hun ideeën hebben over wat ze graag willen zien.

Carpenter zegt ook vaak dat hij niet zo hoog op de Hollywood-ladder staat en door het genre waarin hij werkt niet echt zoveel erkenning en aanzien heeft.

Asperientje

Avatar

Aangezien binnenkort The Great Gatsby uit komt: Doe de beste films van DiCaprio;)

KeesjeNL

Avatar

SciFiFanaat "Heb een leuke theorie gevonden over de laatste scene...

Uit een engelstalig forum:

The bottle of alcohol that Kurt Russell and Kieth David share at the end of the film is actually one of the bottles of ether or fuel that Kurt Russell was using for molotov cocktails. Kurt Russell never actually takes a drink of it, but Kieth David does. A human would know the difference between drinking a bottle of ether or gasoline immediately, but the creature has no reference for it, or a gag reflex that an actual human would have when drinking it. It drinks the bottle, imitating a human.""


Het is wel een gave theorie, en Keith is ook even alleen geweest in die grot, dus het is best een goede theorie;).

Chris23

Avatar

Spider-fan "

Trouwens zijn Cigarette Burns, uit de serie Masters of Horror, dat tussen Ghosts en The Ward in gemaakt is, laat zien dat hij nog steeds goed kan zijn en is niet te missen voor de ware fan. Wordt vaak als één van de sterkste afleveringen van de serie gezien.
Pro-Life uit het tweede seizoen is dan weer tamelijk teleurstellend."


idd.
Cigarette Burns had best wel in de poll lijst gemogen ook van mij.

Baron Von Marlon

Avatar

Ik ga voor The Mouth Of Madness.
Prachtig staaltje horror. Komt naar mijn mening het dichts bij de werk van H.P. Lovecraft.

SciFiFanaat "Heb een leuke theorie gevonden over de laatste scene...

Uit een engelstalig forum:

The bottle of alcohol that Kurt Russell and Kieth David share at the end of the film is actually one of the bottles of ether or fuel that Kurt Russell was using for molotov cocktails. Kurt Russell never actually takes a drink of it, but Kieth David does. A human would know the difference between drinking a bottle of ether or gasoline immediately, but the creature has no reference for it, or a gag reflex that an actual human would have when drinking it. It drinks the bottle, imitating a human."

Is me nooit opgevallen al die keren."


Bedankt. Ga ik volgende keer zeker op letten.
Alternatief einde is ook tof, moest je het nog niet gezien hebben.

http://i1333.photobucket.com/albums/w630/classysbrother/POSTER1_zps119ec514.jpg

horizon

Avatar

In the Mouth of Madness

Eervolle 2e plekken voor Christine en the Thing.

Banned

Avatar

Asperientje "Aangezien binnenkort The Great Gatsby uit komt: Doe de beste films van DiCaprio;)"


Die film is toch al lang uit ? En de blu-ray ook sinds september?

sonnycorleone

Avatar

johnwayne "Mag ook, maar ik ben bang dat te weinig mensen op deze site z'n regie-werk kennen. Ikzelf zou twijfelen tussen 48hrs en 'The Long Riders'"
Bijvoorbeeld! Wat dacht je van Southern comfort, streetfighter(hard times) en johnny handsome! Of the warriors en natuurlijk the driver! En vaak mooie samenwerkingen met ry cooder

johnwayne

Avatar

sonnycorleone "Bijvoorbeeld! Wat dacht je van Southern comfort, streetfighter(hard times) en johnny handsome! Of the warriors en natuurlijk the driver! En vaak mooie samenwerkingen met ry cooder"


Van dat rijtje vond ik eerlijk gezegd 'Johnny Handsome' vies tegenvallen, maar daarentegen vergeet je 'Extreme Predjudice' wat ook een heel aardige actiefilm was.

sonnycorleone

Avatar

johnwayne "Van dat rijtje vond ik eerlijk gezegd 'Johnny Handsome' vies tegenvallen, maar daarentegen vergeet je 'Extreme Predjudice' wat ook een heel aardige actiefilm was."
Nee die ben ik zeker niet vergeten! Johnny handsome is nog uit de periode dat Mickey rourke nog te pruimen was.

Blockbuster

Avatar

Muufley "Misschien als volgende poll de films van "Roger Corman"?"
Roger Corman? Die kent vrijwel niemand hier. Ik moest 'm ook even opzoeken. Doe dan beste Stephen King verfilming. ;) *hinthint*

Blockbuster

Avatar

Dan mijn stem: ben groot John Carpenter fan, alles heeft wel een horror-sfeertje, ook Big Trouble In Little China en Starman.

Bij mij staan Halloween en The Thing op eenzame hoogte. Wow, wat heeft The Thing veel stemmen. Die gaat glansrijk winnen. Ik kies toch voor Halloween, want da's voor een appel en een ei gemaakt en de engste horrorfilm ooit. Carpenter deed bijna alles zelf, zoals natuurlijk de meesterlijke muziek. Van zowel Halloween als The Thing is die episch. Creeert echt zo'n creepy sfeertje.

The Thing komt overigens morgen (dinsdag) weer op tv, HD versie. En aankomende zaterdag tv premiere van The Thing (2011). Die mag best tv-tip worden hoor.

Decepticon

Avatar

Pete_027 "Het is veelzeggend dat de special effects vele malen beter zijn dan in de prequel/sequel van een paar jaar geleden."
Volgens mij ben jij een bril nodig. ;) De prequel van 2011 heeft ook gewoon practical special effects en animotronics gebruikt en dat ziet er toch echt wel beter uit dan de SFX uit 1982. Het op handen en voeten kruipende monster bv. ziet er heel wat beter en angstaanjagender uit dan die uit 1982.

Angelater

Avatar

Decepticon "Volgens mij ben jij een bril nodig. ;) De prequel van 2011 heeft ook gewoon practical special effects en animotronics gebruikt en dat ziet er toch echt wel beter uit dan de SFX uit 1982. Het op handen en voeten kruipende monster bv. ziet er heel wat beter en angstaanjagender uit dan die uit 1982."

Jij hebt duidelijk geen bril nodig als jij die effecten kan bespieden tussen al die CGI-horror door. Neen, geef mij die van Carpenter maar; ook veel meer respect voor. Dit was veel te simpel gedaan allemaal; wat jammer was aangezien de regisseur toch iets anders beloofd had.

Gigan72

Avatar

Angelater "Jij hebt duidelijk geen bril nodig als jij die effecten kan bespieden tussen al die CGI-horror door. Neen, geef mij die van Carpenter maar; ook veel meer respect voor. Dit was veel te simpel gedaan allemaal; wat jammer was aangezien de regisseur toch iets anders beloofd had."


Dat was niet de schuld van de regisseur maar van de studio
die wilde CGI.
Ze hadden al veel gedaan met Practical effect maar toen kwam de studio en die zei ok alles vervangen met CGI.

JamesBond

Avatar

Heb alleen het geweldige 'Halloween' gezien, dus veel succes met stemmen! T+)

Blockbuster

Avatar

Gigan72 "Dat was niet de schuld van de regisseur maar van de studio
die wilde CGI.
Ze hadden al veel gedaan met Practical effect maar toen kwam de studio en die zei ok alles vervangen met CGI."


Eh, zag het er niet echt genoeg uit dan? En is CGI niet velen malen duurder dan het handwerk?

Solid

Avatar

Ik heb gisteren nog eens de prequel en daar the thing gekeken. Opzich was de prequel nog wel te pruimen. Alles is mooi ingevuld. Natuurlijk niets vergeleken met The thing van Carpenter. Want damn, wat is die film goed! Ik heb die nu al zoveel x gezien. Hij blijft gewoon super! Dat hele sfeertje er rond, die soundtrack, die spanning. Zelfs de visuele effecten zijn super, zelfs nu nog! Deze film is tijdloos!
Dus mijn stem is natuurlijk naar the Thing gegaan.

Gigan72

Avatar

Blockbuster "Eh, zag het er niet echt genoeg uit dan? En is CGI niet velen malen duurder dan het handwerk?"


Het had een aantal rede
soms zag het er niet goed uit uit en tijd gebrek
Het was zo wie zo wel de bedoeling om CGI te gebruiken in combinatie met practical effects

The creature effects were done primarily with cable-operated animatronic robots on the director's insistence, since it would improve the performances of the cast if they saw what they had to react to. Computer-generated images were used to add elements to the animatronics (such as tentacles), or in some cases, to replace the entire animatronic if it didn't behave convincingly.

Ik weet dat je aan het einde van de film een wezen in een machine zou zien dat hebben ze ook gemaakt met practical effects en dat zag er echt cool uit maar dat hebben ze vervangen met die rare bewegende kubussen.

De regiseur had ook liever meer tijd gehad om de Thing te maken maar het was zijn eerste film en dan is de studio gewoon de baas.

Gigan72

Avatar

Solid "Ik heb gisteren nog eens de prequel en daar the thing gekeken. Opzich was de prequel nog wel te pruimen. Alles is mooi ingevuld. Natuurlijk niets vergeleken met The thing van Carpenter. Want damn, wat is die film goed! Ik heb die nu al zoveel x gezien. Hij blijft gewoon super! Dat hele sfeertje er rond, die soundtrack, die spanning. Zelfs de visuele effecten zijn super, zelfs nu nog! Deze film is tijdloos! "


Daar ben ik het helemaal mee eens..

bobbyz

Avatar

Zéér moeilijke keuzes :(

Ik doe maar dan een top 3
1 : The Thing
2 : Big trouble in little China
3 : Escape from new York

Maar de rest zijn zeker even goed !!

Niet vergeten dat er veel mijlpalen in de poll staan.

Halloween - The Fog - Christine - en ga zo maar verder .

rick512

Avatar

De beste films van Barry Levinson misschien?

Bugsy
Good morning Vietnam
Sleepers
Avalon
Rainman
Wat the dog

rick512

Avatar

Ik bedoel Wag the dog

NieuwsFilm