'Alice in Wonderland 2' in mei 2016 in première

En The Jungle Book komt na het spektakel van de zomer van 2015 uit.

Walt Disney Studios heeft de releasedata van twee van zijn nieuwe films aangekondigd. Het betreft de live action verfilming The Jungle Book en de vervolgfilm Alice in Wonderland 2. Beide films komen zowel in 2D als in 3D uit.

Jon Favreau’s verfilming van Rudyard Kiplings The Jungle Book draait vanaf 9 oktober 2015 in de Amerikaanse bioscopen. Een Nederlandse releasedatum is er uiteraard nog niet. Wel weten we ongeveer waar de film over zal gaan. Deze volgt een Indiaas jongetje met de naam Mowgli, dat opgevoed wordt door wolven en leeft tussen de dieren in de jungle. Het scenario van deze film is geschreven door Justin Marks.

Concurrentie heeft deze Disney-film nog niet in die maand. Toch maakt het 2015 een nóg flinker gevuld jaar dan het al is. Dat kan twee gevolgen hebben: of het wordt een geweldig jaar voor de box office, of mensen worden moe van al dat box office geweld (zoals we dit jaar tegen het einde van de zomer een beetje konden merken), en gaan minder naar de bioscopen.

Verder kondigde de studio ook de releasedatum van Alice in Wonderland 2 aan. Hierin keren Mia Wasikowska en Johnny Depp terug voor meer avonturen in Wonderland. Die avonturen, ditmaal geregisseerd door James Bobin komt op 27 mei 2016 naar de bioscopen. De enige andere film die rond die tijd in première gaat is een nog onbetitelde Marvel-film (op 6 mei 2016).



NieuwsFilm

meest populair