Algemeen

Cultfilm 'Road House' krijgt een remake

De actiefilm met Patrick Swayze wordt in een modern jasje gestoken door regisseur Rob Cohen (The Fast and the Furious).

door Jan-Peter Rook op 25.11.2013 om 08:00 in Algemeen
Na The Evil Dead is er nu weer een cultfilm die aan een remake moet geloven. Filmstudio MGM maakt werk van een nieuwe versie van de actiefilm Road House (1989), waarin de hoofdrol werd gespeeld door de inmiddels overleden Patrick Swayze. Inmiddels is Rob Cohen, de man achter The Fast and the Furious (2001), aangesteld om de regie op zich te nemen. Er ligt al een scenario klaar van Michael Stokes.

Het origineel gaat over Dalton (Swayze), een man met een donker verleden die nu als uitsmijter werkt in een bar. Hij krijgt niet alleen te kampen met moeilijke klanten maar ook met de beruchte Brad Wesley (Ben Gazzara), die het stadje in zijn greep houdt. Dalton belooft de stad te bevrijden van de tirannie en knoopt een relatie aan met de mooie dokter Elizabeth Clay (Kelly Lynch).

MGM is de laatste tijd bezig met het recyclen van oudere titels. Zo kwam Carrie onlangs uit en wordt er ook gewerkt aan een Poltergeist herziening. Hieronder de trailer van Road House:


25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SilentF0rce

Avatar

Ik ken de film eigenlijk alleen van:

BuckRogers

Avatar

Het blijft moeilijk om iets nieuws te bedenken.

Pete_027

Avatar

BuckRogers "Het blijft moeilijk om iets nieuws te bedenken."


Nee ik denk dat het eerder moeilijk is om het financieel voor elkaar te krijgen om iets nieuws te kunnen.

Spijker2

Avatar

Cultfilm???:?

MovieWanker

Avatar

Kutfilm ja maar cultfilm? Kom op zeg!

Blockbuster

Avatar

Ik wilde net zeggen ja, wat is er zo cult aan Road House? geniet ie een cultstatus in bepaalde kringen? Was het een flop, maar op video/dvd wel een succes. Ik heb 'm btw ook ook dvd, net als het dtv-vervolg, zijn gewoon goede actiefilms. Bij cult denk ik meer aan filmhuis, arthouse.

Muufley

Avatar

Blockbuster "Ik wilde net zeggen ja, wat is er zo cult aan Road House? geniet ie een cultstatus in bepaalde kringen? Was het een flop, maar op video/dvd wel een succes. Ik heb 'm btw ook ook dvd, net als het dtv-vervolg, zijn gewoon goede actiefilms. Bij cult denk ik meer aan filmhuis, arthouse."Om zo maar een paar uit mijn hoofd op te sommen:

Bullit
The Big Lebowski
Death Race 2000
Clerks
The Terminator
Evil Dead
Fight Club
Monty Python and the Holy Grail
Office Space
Mad Max 2: The Road Warrior
The Thing

Allen hebben cult status maar zou geen enkel ervan als "arthouse" beschouwen. Daarmee is dan ook niet gezegd dat een arthouse film geen cultfilm kan zijn natuurlijk, daar zijn ook genoeg voorbeelden van te vinden.

SciFiFanaat

Avatar

Cultfilm ?

:N

Dat is echt te veel eer hoor al heeft Swayze nog wel slechtere gemaakt (Black Dog). Het enige goede aan Road House was Jeff Healey.

johnwayne

Avatar

Muufley "Om zo maar een paar uit mijn hoofd op te sommen:

Bullit
The Big Lebowski
Death Race 2000
Clerks
The Terminator
Evil Dead
Fight Club
Monty Python and the Holy Grail
Office Space
Mad Max 2: The Road Warrior
The Thing

Allen hebben cult status maar zou geen enkel ervan als "arthouse" beschouwen. Daarmee is dan ook niet gezegd dat een arthouse film geen cultfilm kan zijn natuurlijk, daar zijn ook genoeg voorbeelden van te vinden."


The Big Lebowski en Clerks waren toch echt wel filmhuisfilms.

Road House was een aardige actiefilm, maar is absoluut geen cultfilm. Een remake lijkt me ook totaal overbodig. In handen van Rob "ik verpruts tegenwoordig alles' Cohen zal het sowieso niets worden.

Muufley

Avatar

johnwayne "The Big Lebowski en Clerks waren toch echt wel filmhuisfilms.

Road House was een aardige actiefilm, maar is absoluut geen cultfilm. Een remake lijkt me ook totaal overbodig. In handen van Rob "ik verpruts tegenwoordig alles' Cohen zal het sowieso niets worden."


Persoonlijke interpretatie, ik vind dat niet.

johnwayne

Avatar

Muufley "Persoonlijke interpretatie, ik vind dat niet."


Er is geen sprake van persoonlijke interpretatie, Clerks (een goedkoop gedraaide zwart/wit film) heeft destijds alleen gedraaid in filmhuizen. Ook de Coen's werden ten tijde van 'The Big Lebowski' niet geschikt geacht voor het grote publiek (zelfs niet na Fargo) en dus ook de 'Dude' was in de eerste instantie alleen te zien in de filmhuizen en daarna in een beperkt aantal reguliere bioscopen. De film was destijds ook geen groot financieel succes. Maar voor een arthousefilm deed hij het heel goed. Beide films zijn eigenlijk pas bij het grote publiek bekend geworden door video en dvd.

Muufley

Avatar

johnwayne "Er is geen sprake van persoonlijke interpretatie, Clerks (een goedkoop gedraaide zwart/wit film) heeft destijds alleen gedraaid in filmhuizen. Ook de Coen's werden ten tijde van 'The Big Lebowski' niet geschikt geacht voor het grote publiek (zelfs niet na Fargo) en dus ook de 'Dude' was in de eerste instantie alleen te zien in de filmhuizen en daarna in een beperkt aantal reguliere bioscopen. De film was destijds ook geen groot financieel succes. Maar voor een arthousefilm deed hij het heel goed. Beide films zijn eigenlijk pas bij het grote publiek bekend geworden door video en dvd."


Hey mongool, welk gedeelte van "persoonlijk" snap jij niet? Wat jij trouwens verteld klopt al niet echt helemaal aangezien ik The Big Lebowsky destijds in de bios heb gezien en dat was geen klein filmhuis. Voor Clerks daarentegen geeft ik het wel toe, Big Lebowski, no way.
Nogmaals..."persoonlijke fucking interpretatie".

benjamin

Avatar

Muufley "Hey mongool"


Hey Muufley, kun jij ook soms posts maken zonder anderen te beginnen uit te schelden?

Zeker als de rest van je post niet echt klopt: hij zegt toch letterlijk dat de film ook (achteraf) in de reguliere bioscopen heeft gedraaid.

Muufley

Avatar

benjamin "Hey Muufley, kun jij ook soms posts maken zonder anderen te beginnen uit te schelden?

Zeker als de rest van je post niet echt klopt: hij zegt toch letterlijk dat de film ook (achteraf) in de reguliere bioscopen heeft gedraaid."


En hoppa hier is er nog ééntje die niet snapt wat "persoonlijke interpretatie" betekent. Laat het mij dan anders verwoorden want sommigen krijgen het blijkbaar niet in hun kop. Indien een film eerst in een arthouse draaide en daarna een grote release krijgt, dan is dit MIJN EIGEN INZIENS geen "arthouse" film meer. Wat is hier zo moeilijk aan te begrijpen? Heb je dan hier sukkels die dan komen vertellen dat wat iemand denkt niet juist is omdat het niet overeenkomt met wat zij denken.

benjamin

Avatar

Muufley " Heb je dan hier sukkels die dan komen vertellen dat wat jij denkt niet juist is omdat het niet is wat ik denk."


Sukkels, mongolen: je bent precies weer in topvorm vanavond.

Muufley

Avatar

benjamin "Sukkels, mongolen: je bent precies weer in topvorm vanavond."


Ben altijd in topvorm voor mensen zoals jij.

benjamin

Avatar

Muufley "Ben altijd in topvorm voor mensen zoals jij."


Heeft niks met mij te maken: mij valt het vaker op dat je steeds weer snel naar scheldwoorden grijpt, wat helemaal geen plaats heeft op een forum en site als deze.

Muufley

Avatar

benjamin "Heeft niks met mij te maken: mij valt het vaker op dat je steeds weer snel naar scheldwoorden grijpt, wat helemaal geen plaats heeft op een forum en site als deze."


Absoluut waar en heb daar geen enkel probleem mee, jij wel?

Baron Von Marlon

Avatar

Wederom een overbodige remake.
Maakt dan een rip-off, geef het een andere titel en besmeur het origineel niet.

ROAD HOUSE!

johnwayne

Avatar

Muufley "Hey mongool, welk gedeelte van "persoonlijk" snap jij niet? Wat jij trouwens verteld klopt al niet echt helemaal aangezien ik The Big Lebowsky destijds in de bios heb gezien en dat was geen klein filmhuis. Voor Clerks daarentegen geeft ik het wel toe, Big Lebowski, no way.
Nogmaals..."persoonlijke fucking interpretatie"."Ik gaf je alleen feiten weer. Ik mag aannemen dat je fysiek volwassen bent. Geestelijk ben je daar, gezien je domme en onbeschofte reactie, echter nog heel ver van af.

jaime91

Avatar

Ik vind de Road House films prima actiefilms. En ja dat dit dan ook weer een remake krijgt vind ik niet zo'n ramp. Zolang het weer net zo'n vermakelijke film oplevert. Al heb ik daar wel mijn twijfels bij met Cohen aan het roer. Maar ik ben toch benieuwd.

SciFiFanaat "Het enige goede aan Road House was Jeff Healey."


Ben ik het niet mee eens. Sam Elliot en Swayze vond ik beide zeer goed.

Ik vind het alleen wel opvallend nu Swayze dood is dat ontzettend veel films waarin hij ooit de hoofdrol speelde een remake krijgen. Red Dawn, Road House, Point Break,er komt volgens mij ook een Ghost Tv serie. Er zijn ze niet ook bezig met een Dirty Dancing remake? Toevallig.....

Decepticon

Avatar

jaime91 "Ik vind de Road House films prima actiefilms. En ja dat dit dan ook weer een remake krijgt vind ik niet zo'n ramp. Zolang het weer net zo'n vermakelijke film oplevert. Al heb ik daar wel mijn twijfels bij met Cohen aan het roer. Maar ik ben toch benieuwd.Ben ik het niet mee eens. Sam Elliot en Swayze vond ik beide zeer goed.

Ik vind het alleen wel opvallend nu Swayze dood is dat ontzettend veel films waarin hij ooit de hoofdrol speelde een remake krijgen. Red Dawn, Road House, Point Break,er komt volgens mij ook een Ghost Tv serie. Er zijn ze niet ook bezig met een Dirty Dancing remake? Toevallig....."
Heb jij Road House 2 ook gezien? En die vind je prima? Omdat dat een dtv-film is, lijkt het mij echt 10x niks.

Verder ben ik het met je eens. Btw, wanneer komt die Red Dawn remake eigenlijk uit? Die film is al een paar jaar geleden gemaakt en ik dacht met Chris Hemsworth's carriere in de lift, dat ie uitgebracht zou worden? Nergens te bespeuren.
En wanneer wordt die Point Break remake eigenlijk gemaakt? Heb ik al meer dan een jaar niks over gehoord, net zoals die Short Circuit remake.

Voor mij is Road House eigenlijk wel een cultfilm, ik vind dat ie in het rijtje van jaren 80 films als bv. Top Gun thuishoort.

jaime91

Avatar

Decepticon "Heb jij Road House 2 ook gezien? En die vind je prima? Omdat dat een dtv-film is, lijkt het mij echt 10x niks.

Verder ben ik het helemaal met je eens. Btw, wanneer komt die Red Dawn remake eigenlijk uit? Die film is al een paar jaar geleden gemaakt en ik dacht met Chris Hemsworth's carriere in de lift, dat ie uitgebracht zou worden? Nergens te bespeuren.
En wanneer wordt die Point Break remake eigenlijk gemaakt? Heb ik al meer dan een jaar niks over gehoord, net zoals die Short Circuit remake.

Voor mij is Road House eigenlijk wel een cultfilm, ik vind dat ie in het rijtje van films als bv. Top Gun thuishoort. Ik zag hem toen ik op mavo zat en heb hem inmiddeks echt heel erg vaak gezien."

Ja zolang je geen al te hoge verwachtingen hebt. Het is een cliché actiefilmpje maar ik vind de actiescenes best te pruimen en de mooie dames die erin zitten maken het ook niet vervelend om naar te kijken. Ik vind deel 1 natuurlijk wel beter dan de sequel, dat wel.

En ik dacht dat die Red Dawn remake al uit was hier. Blijkt inderdaad niet zo te zijn. Ik heb hem in ieder geval al wel gezien, en je mist er niks aan hoor. ;)

En die Point Break remake, daar was laatst nog nieuws over. Klik Ze beginnen in ieder geval volgend jaar Maart met filmen.

Frietgezicht

Avatar

johnwayne "Ik gaf je alleen feiten weer. Ik mag aannemen dat je fysiek volwassen bent. Geestelijk ben je daar, gezien je domme en onbeschofte reactie, echter nog heel ver van af."


Fysiek valt ook mee hoor. Ken hem in het echt en hij is 1.68 als die op zijn tenen loopt en al uitgegroeid. Terwijl andere gozers voetballen loopt hij met zijn ma langs als ze boodschappen doen zodat die het toetje mag uitkiezen en laatste keer dat Shyamalan een topper afleverde waren zijn kleren nog in de mode.

Road House is zeker geen cult.
Of ze wel of geen remake maken zal mij worst wezen maar opvallend de haat tegen remakes maar bij elk FT-bericht over de Old Boy-remake zie ik vooral positieve berichten.

Spijker2

Avatar

Frietgezicht "Fysiek valt ook mee hoor. Ken hem in het echt en hij is 1.68 als die op zijn tenen loopt en al uitgegroeid. Terwijl andere gozers voetballen loopt hij met zijn ma langs als ze boodschappen doen zodat die het toetje mag uitkiezen en laatste keer dat Shyamalan een topper afleverde waren zijn kleren nog in de mode."

:E

NieuwsFilm

meest populair