Algemeen

Warner brengt elk jaar twee 'goedkopere' DC-films uit

Het DC Cinematic Universe wordt groter en groter...

door Jim Pedd op 03.12.2013 om 09:45 in Algemeen
Terwijl Warner langzaam naar zijn Justice League crossover toewerkt, blijkt er ook een groter DC Cinematic Universe op komst te zijn. Warner wil de komende tijd elk jaar twee superheldenfilms uitbrengen in het DC Universum, elk voor een lager budget dan zijn hoofdfilms als Batman vs. Superman.

Op dit moment ontwikkelt de studio een serie van relatief goedkope superheldenfilms, met elk een prijskaartje van rond de veertig miljoen dollar. Een van de titels waar naar verluidt aan gewerkt wordt, is Suicide Squad, een film waar Warner Bros. al enkele jaren aan schijnt te werken. Verder zouden in deze categorie Booster Gold, Deathstroke, Team 7 en Sandman passen.

Daarmee wil de studio de concurrentie aangaan met Marvel, dat elke lente en herfst een superheldenfilm uitbrengt. Toch is het de vraag in hoeverre de nieuwe strategie van Warner succesvol zal zijn. Het betreft immers voornamelijk comic-verfilmingen van minder bekende verhalen.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Roeltje

Avatar

O nee he! Nu krijgen we van die lelijke en slechte films die we helemaal niet hoeven te zien. Zo komt DC nooit boven Marvel. :N

Maak dan 1 keer in een paar jaar een hele goede film zodat die goed ontvangen word door het publiek.

adofmirosch

Avatar

Ik begin al die superhero films beu te worden.
het is keer op keer het zelfde.
kijk nog wel uit naar badman vs superman,the avengers 2&3 & guardians of the galaxy.
de rest zit ik niet op te wachten.

Decepticon

Avatar

Ik las de kop van het artikel nog optimistisch, maar 40 miljoen dollar voor deze films? Dat wordt niet wat ben ik bang.

Oké, Dredd kostte ook 'maar' 50 miljoen en is een hele goede film geworden, maar met films van 40 miljoen ga je het niet redden tegen Marvel, ze moeten denk ik toch echt met minimaal 125 miljoen dollar films komen.

Ik ken de genoemde DC titels niet, misschien vergen ze weinig CGI zoals Dredd.

YOLO

Avatar

Daarmee wil de studio de concurrentie aangaan met Marvel, dat elke lente en herfst een superheldenfilm uitbrengt.

En dat is alleen nog maar MCU. Want Marvel heeft nog meer films in petto. X-men universe en Spider-man universe. M.a.w. het zijn altijd meer dan 2 Marvel films.


adofmirosch "ik begin al die superhero films beu te worden.
het is keer op keer het zelfde."
Je krijgt idd een overkill aan dit soort films. D.w.z. superhelden films, want ook in comics heb je genoeg diversiteit

Zolang het publiek als vliegen erop af komen, blijft Hollywood met dit soort films aankomen. Terwijl er genoeg andere niet superhelden comics/stripboeken zijn die schreeuwen om verfilmd te worden. Helaas zijn ze vaak niet succesvol. b.v. Bullet to the Head en R.I.P.D. (en de genoemde Dredd) liet het publiek links liggen. Terwijl Man of Steel, Iron Man 3 en Thor 2 wel succesvol waren.

eltorro

Avatar

Mooi zo. We zien maar al te goed dat soms die hoge budgetten van superhelden films bij marvel de films verpesten of juist saai maken, doordat alle artistieke vrijheid weg gehaald word hierdoor. Kijk maar na Captan America, Thor en Iron man 2. Voor 40 miljoen kan je prima een boeiende superhelde film, kijk maar naar de Kick Ass serie.

Catweazle

Avatar

Zucht, ik begin die films ook echt beu te worden.

Hopen dat er een hele grote flop komt, zodat al die stomme projecten weer de vriezer in kunnen.

Gigan72

Avatar

Catweazle "Zucht, ik begin die films ook echt beu te worden.

Hopen dat er een hele grote flop komt, zodat al die stomme projecten weer de vriezer in kunnen."


ik voorspel dat Guardians of the Galaxy een grote flop gaat worden.

Decepticon

Avatar

Wat een gejank weer van sommigen, jullie zijn niet verplicht om die films te kijken hoor!!! Als het je niet aanstaat, kijk je toch wat anders! Er wordt genoeg diversiteit gemaakt, voor ieder wat wils.
Maar ga niet lopen huilen dat we dood gegooid worden met superheldenfilms, we worden ook dood gegooid met andere genre's, drama's, sci-fi, boekverfilmingen.

Catweazle

Avatar

Decepticon "Wat een gejank weer van sommigen, jullie zijn niet verplicht om die films te kijken hoor!!! Als het je niet aanstaat, kijk je toch wat anders! Er wordt genoeg diversiteit gemaakt, voor ieder wat wils.
Maar ga niet lopen huilen dat we dood gegooid worden met superheldenfilms, we worden ook dood gegooid met andere genre's, drama's, sci-fi, boekverfilmingen."


LOL Lange tenen? Smiley face

Angelater

Avatar

Na al die Marvel films heb ik inderdaad geen trek in nog meer superhelden films, al eigenlijk niet die van DC. Booster Gold... lol :E

Banned

Avatar

Eerst zien wat het word, een stuk minder budjet hoeft niet altijd een slecht resultaat te geven.

Paranoid

Avatar

Het zal me niks verbazen als over een aantal jaar de meeste DC en Marvel films gaan floppen. Iedereen heeft dan wel genoeg superhelden films gezien. Alleen de fans zullen dan nog geïnteresseerd zijn.

Ed Crane

Avatar

Ben het eens met Eltoro. De Marvel-films (dan bedoel ik niet X-Men) gaan kapot aan hun budgetten, wat de makers dwingt oninteressante troep voor een massapubliek te maken waarmee Marvel-Disney de afgelopen paar jaar het superheldengenre succesvol gecastreerd heeft om bakken geld binnen te slepen. Het filmequivalent van een McDonalds-hamburger. Met een kleiner budget moet men zich óf op een echt verhaal en echte karakterontwikkeling storten (zoiets als Joss Whedon nog zo goed deed in een serie als Angel), goede concepten en visie hebben en/ of stilistisch creatief zijn, iets wat films als Captain America, Thor etc. volledig missen. Laten we niet vergeten dat superheldenfilms als Blade, Blade II en Hellboy ook met een relatief klein budget gemaakt zijn (al was dat soms eerder 60 dan 40 miljoen als ik me niet vergis, en zijn er jaren van inflatie overheen gegaan), maar tenminste nog een beetje pit hebben.

Oftewel: hoopvol nieuws, want het heeft potentie

rainking

Avatar

Zei er iemand Booster Gold!? Laat maar komen! Dat is één van m'n favoriete superhelden, zeker zoals hij de afgelopen jaren is geschreven vanaf de wekelijkse serie 52 tot en met Justice League: Generation Lost. Booster Gold is een tijdreiziger (hij komt oorspronkelijk van de 25e eeuw) en is een bewaker van de timestream. Het enige is dat niemand dat mag weten en hij zich daarom tegenover andere superhelden laat overkomen als een beetje een loser. Als Dan Jurgens en/of Geoff Johns mee zouden willen werken aan zo'n film, dan zou dat best leuk kunnen worden.

benjamin

Avatar

Roeltje "O nee he! Nu krijgen we van die lelijke en slechte films die we helemaal niet hoeven te zien. Zo komt DC nooit boven Marvel. :N"


Niet alleen moeten ze bij DC al in de eerste plaats niet naar Marvel kijken maar hun eigen ding doen, er is gewoon geen reden waarom kleinere budgetten voor mindere films zouden zorgen - om maar even een voorbeeld te geven. Je moet toch het verschil maken als er zo veel superheldenfilms zijn en dat doe je het best door iets anders aan te bieden dan je concurrent.

rainking

Avatar

Er is ook al een tijdje sprake van een Justice League Dark film, waarin de magische helden van DC en het oude Vertigo een team vormen. Dat zou ook een mooi spektakel kunnen zijn, als ze dat een beetje goed aanpakken.

afbeelding

Dit is de line-up van de huidige Justice League Dark comic. In de film willen ze er een paar vervangen door andere karakters, zoals Etrigan The Demon, The Spectre en The Phantom Stranger.

Timme

Avatar

Roeltje "O nee he! Nu krijgen we van die lelijke en slechte films die we helemaal niet hoeven te zien. Zo komt DC nooit boven Marvel. :N

Maak dan 1 keer in een paar jaar een hele goede film zodat die goed ontvangen word door het publiek."


Helemaal mee eens.

adofmirosch

Avatar

Gigan72 "ik voorspel dat Guardians of the Galaxy een grote flop gaat worden."


daar kijk ik dan wel weer naar uit.

Roeltje

Avatar

benjamin "Niet alleen moeten ze bij DC al in de eerste plaats niet naar Marvel kijken maar hun eigen ding doen, er is gewoon geen reden waarom kleinere budgetten voor mindere films zouden zorgen - om maar even een voorbeeld te geven. Je moet toch het verschil maken als er zo veel superheldenfilms zijn en dat doe je het best door iets anders aan te bieden dan je concurrent."


Daar heb je ook wel gelijk. Maar los van jou of mijn mening: DC probeert zich wel boven Marvel te stellen. Maar of dat gaat lukken...

NieuwsFilm

meest populair