Filmboek

Fraai boek - Film in Five Seconds

Een zeer effectief en amusant boekje.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 16.12.2013 om 13:58 in Filmboek


Film in Five Seconds

Auteurs:Matteo Civaschi, H-57 & Gianmarco MilesiPagina's:192Release:2013Taal:Engels
Uitgeverij:QuercusDruk:1Uitvoering:Hardcover
ISBN:978-1-84886-296-4

Soms heb je zin om een klassieker te kijken, maar gewoon niet de tijd om daar uren voor te gaan zitten. En dus bedachten Matteo Civaschi en Gianmarco Milesi van H-57 dit boekje. Eerder brachten ze ons het geniale boekje Life in Five Seconds, en nu is er dus Film in Five Seconds. Hierin brengen ze 150 films elk effectief samengevat in een kleine afbeelding.

De hamvraag bij dit soort boekjes, is of deze slagen in zijn opzet. Het antwoord bij Film in Five Seconds is ronduit ja. Het boekje werd uitgegeven door Quercus, dat er een speciale feature aan heeft toegevoegd. Het is juist in die feature waar het enige minpunt van Film in Five Seconds ligt. Want verder kun je je goed vermaken met dit werk.
Een goed voorbeeld van hoe effectief de weergaves van films zijn zie je hierboven. Welke film het is zeggen we uiteraard niet, want dat is een van de leukere elementen van het boekje, het quiz-element. Achterin kun je vinden om welke films het gaat. Soms is het vrij gemakkelijk om te raden welke film het betreft, zoals in het geval hierboven, maar in andere gevallen kan het nog best een uitdaging zijn om uit te vogelen welke film het nu eigenlijk betreft.

Dan is er nog het enige minpunt van het boek, voor zover dat een minpunt valt te noemen. Als je de (gratis) Quercus app op je telefoon installeert, kun je vervolgens met je camera boven de afbeelding zweven. Als de app de pagina herkent, komt die 'tot leven'. Dat houdt in dat er een kort filmpje wordt afgespeeld, waarin je de afbeelding (deels) tot leven ziet komen. Heel veel voegt dat niet toe. Zo zie je in het geval van Back to the Future (hieronder) de DeLorean over een file heenvliegen. En dat was het eigenlijk wel. Het is een gimmick, en niet meer dan dat. Wij zouden er onze telefoon in ieder geval niet voor tevoorschijn halen.
Afgezien van dat ene 'minpunt' (zo kunnen we het eigenlijk niet eens echt noemen) biedt Film in Five Seconds veel leuke raadsels. Het is een prima en rijkelijk gevuld boekje, met veel leuke vondsten erin. Verbazingwekkend is hoe de makers in een paar korte schetsen een volledige film weten samen te vatten. Een aanrader is dit boekje dus zeker, al helemaal voor mensen die graag een mini-quiz doen.

Film in Five Seconds is online te koop bij webshops als Bol.com, Polare en Athenaeum. Verder kun je het boek uiteraard ook krijgen bij de betere boekhandel. Met dank aan uitgeverij Quercus voor het recensie-exemplaar.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rorschach

Avatar

Leuk voor op de koffietafel?

Frietgezicht

Avatar

Lees dan liever een Donald Duck. Dus een heel boek doorbladeren en zien wel plaatje bij welke film hoort. Nou fantastisch.

nieuwslaatste nieuws

meest populair