Joseph Gordon-Levitt gaat voor ‘Sandman'

Hij produceert de DC Comics verfilming, maar komt daarnaast ook nadrukkelijk in aanmerking voor de hoofdrol en de regie.

Vorige maand vernamen we dat scenarist David Goyer bezig is met een film gebaseerd op de DC Comics strip Sandman en dat Joseph Gordon-Levitt in beeld zou zijn voor de hoofdrol. Nu meldt Deadline dat de acteur de film zal gaan produceren en dat hij naast de hoofdrol ook nog eens in aanmerking komt voor de regie.

Sandman is in de comics een lid van de Endless. Dat zijn tot leven gebrachte concepten, waaronder de Dood, Delirium, Lust, Vernietiging, Wanhoop en Lotsbestemming. Aan Sandman de taak om dromen te creëren voor slapende mensen. De verhalen van schrijver Gaiman staan erom bekend zeer gelaagd te zijn, en het verhaal van Sandman gaat dan ook dieper dan de omschrijving hiervoor.

Mocht Gordon-Levitt deze portie hooi inderdaad op zijn vork nemen, dan wordt dit zijn tweede film als regisseur. Zijn regiedebuut, Don Jon, kwam dit jaar uit en hierin vertolkte hij ook zelf de hoofdrol.

NieuwsFilm

meest populair