Blu-Ray Review: Hours

Een van de laatste films van Paul Walker is lang zo slecht nog niet.


Regie: Eric Heisserer | Cast: Paul Walker (Nolan Hayes), Genesis Rodriguez (Abigail), Nancy Nave (Sandra), Shane Jacobsen (Marc), Natalia Safran (Karen), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2013 | Bioscooprelease: geen | Retail release: 12 december 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Duits | Aantal Discs 1 x Blu-Ray | Distributeur: Splendid film | EAN: 4013549033671 | Geen FilmTotaal recensie

Het bericht dat acteur Paul Walker verleden maand om het leven kwam bij een auto-ongeluk schokte de gehele filmwereld en ook veel fans lieten middels allerlei eerbetonen zien te rouwen om Walkers dood. De acteur is uiteraard vooral bekend uit de Fast & Furious-franchise, maar hij maakte door de jaren heen ook flink wat andere actiefilms en thrillers. In 2013 verscheen hij in de kaskraker Fast & Furious 6, maar ook in de misdaadkomedie Pawn Shop Chronicles, het matige Vehicle 19 en en in het redelijke Hours. De drie films wisten de wereldwijde bioscoopzalen niet of beperkt te halen en werden veelal direct naar het dvd-schap verwezen. Splendid film kreeg de Nederlandse distributierechten van Hours in handen en bracht de drama/thriller van debuterend regisseur Eric Heisserer eerder deze maand uit op Blu-Ray.

SYNOPSIS
In Hours komt Nolan (Walker) samen met zijn zwangere vrouw (Rodriguez) aan in het ziekenhuis voor de bevalling. Maar dan barst de orkaan Katrina los en de aanstaande geboorte verloopt alles behalve vlekkeloos. Ze moeten evacueren en Nolan staat er op een gegeven moment alleen voor met hun pasgeboren kind en moet de strijd aanbinden met de barre en gevaarlijke omstandigheden en gewapende plunderaars.

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes is Hours bijna "Fresh" met 58%. De IMDb noteert iets hogere 6,3 bij ruim vijf duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de thriller met een vergelijkbare 6,5 (Stem zelf). Aangezien het niet in de Nederlandse bioscoop heeft gedraaid, is er geen FilmTotaal recensie verschenen.
Een reactie van FT-bezoeker Angelater: Vond het nog niet eens zo'n slechte film. Toch niet onaardig in elkaar geflanst, maar het zal niet voor iedereen aantrekkelijk zijn.
Het productiebudget van Hours bedroeg zo'n $4 miljoen. De film lijkt niet (lang) in de wereldwijde bioscoopzalen te hebben gespeeld, aangezien er geen Box Office resultaten bekend zijn.

BLU-RAY
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van Hours. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepcase. De vormgeving van de cover van deze Blu-Ray uitgave heeft weinig raakvlakken met de enige echte filmposter. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



EXTRA'S
Deze Blu-Ray uitgave van Hours bevat een alleen een korte featurette als extra. Deze kan even aangezet worden, maar voegt bijzonder weinig toe. Onder meer Walker en Heisserer geven tekst en uitleg over de hoofdfilm. Er zijn vooral veel beelden van uit de film te zien i.c.m. wat setbeelden. Niet Nederlands ondertiteld.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De beeldkwaliteit van Hours ziet er meer dan redelijk uit. Soms is het beeld wat onduidelijk tijdens de vele donkere scenes, waarin details eigenlijk niet genoeg zichtbaar zijn. Desondanks pakken de kleuren redelijk goed uit en is de DTS-HD 5.1 track ruimschoots aanwezig tijdens de actievollere scenes.

CONCLUSIE
Hours is duidelijk geen hoogvlieger, maar als tussendoortje is het prima te doen. Het is ook niet de laatste film van FF-ster Paul Walker, die komend jaar nog te zien zal zijn in de actiefilm Brick Mansions (8 mei 2014). Vermoedelijk zal hij ook (deels) te zien zijn in Fast & Furious 7, die door zijn plotselinge dood is uitgesteld naar april 2015. Mogelijk wordt Walkers rol overgenomen door zijn jongere broer.
Deze Blu-Ray uitgave van Hours wordt erg basic door Splendid film afgeleverd. Er is slechts één korte extra toegevoegd. Beeld en geluid scoren redelijk goed, al is het beeld in de donkerste scenes wel erg detailloos.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze single disc Blu-Ray uitgave van Hours is er een 1 disc Dvd uitgave verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels. Met dank aan de distributeur Splendid film voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair