Brick Mansions (2014)

Undercover and never Outgunned

De laatste volledige speelfilm van Paul Walker is een remake van het Franse Banlieu 13. Het verhaaltje is beledigend simpel en de actie te wild gemonteerd.
play

5,1 details

  • 90 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Frankrijk
  • Canada
90 Min Frankrijk

Lino voert elke dag een strijd om een eerlijk leven te kunnen leiden in de misdadige wijken van Detroit. Als een drugsbaron zijn vriendin ontvoert, gaat hij een samenwerking aan met de undercover agent Damien Collier, die de betrokkenheid van de drugsbaron in een plan om de stad te vernietigen onderzoekt.

Regie
Camille Delamarre
Cast
Paul Walker, RZA, Andreas Apergis, David Belle, Robert Maillet, Carlo Rota, Gouchy Boy, Bruce Ramsay, Frank Fontaine, Andy Bradshaw, Ayisha Issa, Catalina Denis, Chimwemwe Miller, Richard Zeman, Ryan Trudeau, Bradshaw Anderson.
Budget
$ 28.000.000
Opbrengst
$ 68.896.829
Release
23.04.2014
Release NL
08.05.2014
Release DVD
09.09.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Camille Delamarre | Cast: Paul Walker (Damien Collier), David Belle (Lino), RZA (Tremaine Alexander), Gouchy Boy (K2), Catalina Denis (Lola), Ayisha Issa (Rayzah), Carlo Rota (George the Greek), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2014

Het is en blijft een vreemde gewaarwording om postuum werk van acteurs te zien, vooral als de dood nog vers in het geheugen ligt. Onbedoelde bijkomstigheid is dat het overlijden van een ster extra publiciteit genereert, maar ook dat het werk van de speler in kwestie opgehemeld dreigt te worden. Brick Mansions was de laatste speelfilm die Paul Walker wist te voltooien. Met het zevende deel van de nimmer stoppende The Fast and the Furious-reeks was de veel te vroeg afgezwaaide acteur namelijk nog niet klaar. Als je onder een steen hebt geleefd en onbekend bent met het werk van de veel te vroeg gestorven acteur dan is de remake van het Franse Banlieu 13 niet de best denkbare introductie. Toch zien we hier een Paul Walker zoals we hem graag zagen: onbevreesd, zelfverzekerd en charmant. Als afscheid had hij alleen een betere film verdiend.

Als belangrijkste tegenspeler treft Walker de Franse spring-in-het-veld David Belle, die zijn rol uit het Franse origineel herhaalt. Belles Engels was zo belabberd en het was zo ongeloofwaardig dat hij een immigrant speelde die al decennia in Detroit woont, dat zijn teksten compleet werden gedubd door Vin Diesel. Het strijdtoneel is de Amerikaanse industriestad van de nabije toekomst. Politie en justitie hebben zich teruggetrokken uit de gecriminaliseerde buitenwijken die zijn verworden tot onneembare vestigingen. Belle speelt de opstandige ex-bajesklant Lino die zich de woede van een drugskartel op de hals heeft gehaald. Walker is undercoveragent Damien die zijn pa heeft verloren door toedoen van dezelfde bende. Om de genadeklap aan de bende, die ook nog eens met explosieven aan het spelen is, toe te brengen wordt het tweetal gedwongen samen te werken. Lino heeft ook nog een persoonlijk motief. Zijn vriendinnetje wordt namelijk door bendeleider Tremaine Alexander gevangen gehouden.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Brick Mansions Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Brick Mansions

acties