Steven Spielberg en Javier Bardem voor Montezuma-film 'Cortez'?

Het bijna 50 jaar oude scenario van Dalton Trumbo wordt begeerd door de heren.

Filmmaker Steven Spielberg zou volgens Deadline interesse hebben om een bijna 50 jaar oud scenario van Hollywoodlegende Dalton Trumbo uit te werken naar een film. Het is een historisch drama en gaat over een bloederig conflict tussen de Montezuma en Hernando Cortez, de Spaanse ontdekkingsreiziger die trachtte om Mexico toe te voegen aan het Spaanse rijk. Javier Bardem liet eerder weten interesse te hebben in de rol van Cortez.

Het scenario van Trumbo, die ook de scripts schreef voor de klassiekers Spartacus en Roman Holiday, zal naar een script worden verwerkt door schrijver Steve Zaillian, die eerder met Spielberg werkte aan Schindler's List. Trumbo's scenario wordt gezien als een van de meest indrukwekkende scripts die nooit zijn geschreven.

Aangezien de film mogelijk wordt verfilmd vanuit het oogpunt van de de Spaanse ontdekkingsreiziger Cortez wordt de titel aangepast naar Cortez. Voorlopig is het een gerucht, maar Spielberg is duidelijk zoekende naar een nieuw project. Zijn sci-fi film Robopocalypse staat nog steeds in de ijskast en de regie van American Sniper met Bradley Cooper laat hij over aan Clint Eastwood.



NieuwsFilm

meest populair