Fox brengt 'Magic: The Gathering' naar witte doek

De studio hoopt er een gigantische franchise rond te kunnen bouwen.

Fox brengt de kaartspellenfranchise Magic: The Gathering naar het witte doek. Aan het hoofd van de franchise zal Simon Kinberg staan, die de verfilming produceert en het opbouwen van het universum moet overzien. Daarmee heeft hij er wederom een belangrijk project bij, naast het X-Men en Fantastic Four Cinematic Universe.

20th Century Fox hoopt volgens THR met het project eenzelfde succes te boeken als Warner Bros met Harry Potter en New Line Cinema met Lord of the Rings. Magic werd in 1993 bedacht door het bedrijf Wizards of the Coast, dat role-playing games maakte. Het kaartspel werd een wereldwijde hit, en op een gegeven moment werden er zelfs toernooien georganiseerd voor het spel.

In het spel kunnen mensen pakketten met kaarten kopen, met daarop tovenaars, wapens, spreuken en bovennatuurlijke wezens. Daarmee kunnen spelers het tegen elkaar opnemen. Tegenwoordig is het kaartspel (waarvan de rechten sinds 1999 van Hasbro zijn) niet meer zo populair, maar doet de computerspellenreeks het nog altijd goed.

Wat voor plot de filmfranchise zal volgen, en wanneer deze moet uitkomen is nog niet bekend. Wel zal Fox er waarschijnlijk vaart achter zetten, om zo snel mogelijk geld te kunnen verdienen met de franchise.



NieuwsFilm

meest populair