Microsoft ontkent 'Halo' geruchten

De film zal er niet komen volgens Microsoft.

Eerder deze week hadden we het bericht dat Microsoft opnieuw zou werken aan een Halo-film. Deze zou door niemand minder dan Ridley Scott geproduceerd worden, maar dat helaas niet te kloppen. In een statement liet Microsoft weten dat er niet gewerkt wordt en niet gewerkt zal worden aan een verfilming van de populaire spellenreeks.

”We willen het verhaal van Halo blijven vertellen op innovatieve manieren, maar er zijn geen plannen voor een Halo film,” luidde het statement van het bedrijf. Het innovatieve kanaal waarnaar gerefereerd wordt is XBox Live. Daarop zal binnenkort de door Steven Spielberg geproduceerde serie te zien zijn.

Al in 2005 probeerde Microsoft een Halo-film te maken. Alex Garland schreef het scenario, en vervolgens stuurde Microsoft mensen in het Master Chief kostuum naar verschillende studio’s om de scenario’s af te leveren. Fox en Universal gingen samenwerken aan de film en Peter Jackson werd aangetrokken als producent. Vervolgens was er Neill Blomkamp die de film zou regisseren.

Maar dat liep allemaal anders dan gepland, en Blomkamp vond het achteraf een verschrikkelijke ervaring. ”Het was een cluster-f, vanaf dag één. Ik zal nooit meer met Fox werken na wat er met Halo gebeurd is.”

Daarna raakte Microsoft verstrengeld in een rechtszaak met Fox en Universal over geldzaken en de creatieve rechten op de franchise. Pas in 2009 keerden die rechten terug naar het bedrijf achter de franchise, en dat heeft nu laten merken niet de intentie te hebben nog eens zoiets mee te moeten maken.



NieuwsFilm

meest populair