'Despicable Me 3' in de zomer van 2017

Universal en Illumination werken ook aan een nieuwe 'Dr. Seuss' How the Grinch Stole Christmas'.

Afgelopen zomer wist Despicable Me 2 het toch onverwachte succes van het eerste deel een vervolg te geven. Het scoorde namelijk een fortuinlijke $935,2 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa. Hiermee is het op Toy Story 3 (2010), The Lion King (1994) en Finding Nemo (2003) de financieel succesvolste animatiefilm ooit. Overigens kregen de laatste twee titels een 3D-rerelease. Het nieuws dat Despicable Me 3 nu gepland is voor de zomer van 2017 is natuurlijk geen verrassing.

De animatiefilm van Universal Pictures en Illumination Entertainment moet om exact te zijn op 30 juni 2017 verschijnen. Op 1 juli 2015 verschijnt overigens nog de spin-off The Minions.

Universal maakte ook bekend dat ze, onder leiding van regisseur Pete Candeland, aan de slag gaan met de animatiefilm Dr. Seuss' How the Grinch Stole Christmas, niet te verwarren met de gelijknamige speelfilm uit 2000 met Jim Carrey. Deze moet met kerst 2017 verschijnen. Een jaar eerder verschijnt een nog titelloze animatiefilm over moed en competitie. De regie ligt in handen van Garth Jennings, die eerder de sci-fi komedie The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005) regisseerde.



NieuwsFilm

meest populair