'Guardians of the Galaxy' draait om familie

James Gunn vindt het verder niet het meest risicovolle Marvel-project.

TotalFilm kreeg de kans om James Gunn, regisseur van Marvel-film Guardians of the Galaxy te spreken. In het interview, waar CBM uitgebreid verslag van doet, ging Gunn in op zijn visie op het project. Er is dus weer iets meer informatie over waar de film om zal draaien.

”Marvel kwam naar me toe en vertelde me over de film,” vertelde Gunn over de manier waarop de studio hem wist te strikken. ”Ik vergaderde met ze en voelde me er niet zeker over. Maar toen ging ik naar huis en kon ik het niet uit mijn hoofd krijgen. Ik schreef een document van twintig pagina’s en zag erg duidelijk hoe de film er visueel uit moest komen te zien. Daar schreef ik over en dat is wat ertoe leidde dat ik mocht tekenen.”

Hij gelooft verder niet dat de film het meest risicovolle Marvel-project in jaren is, zoals sommige mensen stellen. ”Ik denk dat Iron Man dat juist was. Het was een productiehuis dat niet veel geld had, en het zelfs moest ophalen om een film te maken gebaseerd op een comic die niet veel bekender was dan Guardians of the Galaxy. Dus ik denk dat het absoluut niet het meest risicovolle Marvel-project is.”

Vervolgens ging Gunn nog in op wat de film voor hem zal worden. ”Voor mij draait de film om familie. Het gaat over een groep mensen zonder familie die elkaar vervolgens leert kennen. En ik denk dat de film gaat over ergens om geven. We wonen in een wereld waarin je nergens druk om maken de coolste manier van doen is, en deze film gaat juist om het omgedraaide.”

Tot slot vertelde Gunn nog wat over de opnames. Voor de film wordt veel gebruik gemaakt van live-action en visuele effecten en die mengeling kan tot moeilijkheden leiden. Maar dat is volgens Gunn niet zo erg. ”Het is geweldig! Elke take van Groot en Rocket is perfect. In mijn hoofd althans. Het wordt denk ik moeilijk om alles goed samen te laten smelten.”

Guardians of the Galaxy draait om Peter Quill (Chris Pratt), die plotseling het middelpunt van een premiejacht wordt. Hij steelt een mysterieuze bol van Ronan (Lee Pace), een krachtige vijand met de ambitie om het hele universum te overheersen. Om van hem te ontsnappen, verenigt Quill zijn krachten met Rocket (Bradley Cooper), Groot (Vin Diesel), Gamora (Zoe Saldana) en Drax the Destroyer (Dave Bautista). Maar als Peter achter de echte kracht van de bol komt, en het risico voor het universum dat dit met zich meebrengt, moeten hij en zijn team hun best doen om het universum te beschermen tegen de groep met kwade bedoelingen.

De film gaat op 14 augustus in première. Update: nog een leuk extra'tje: er is wat promotionele art vrijgegeven van de film voor op frisdrankbekers etc.




NieuwsFilm

meest populair