Fraai boek - Infographic Guide to the Movies

Hoe ziet bijvoorbeeld de ideale filmvrouw eruit?

[/url]

Infographic Guide to the Movies

Auteurs:Karen KrizanovichPagina's:160Release:2013Taal:Engels
Uitgeverij:Octopus Publishing GroupDruk:1Uitvoering:Hardcover
ISBN:978-1-84403-752-0

Infographics zijn leuk. Een goed uitgevoerde infographic slaagt er niet alleen in de belangrijkste feiten op bijzondere visuele wijze te presenteren, maar weet ook iets nieuws te vertellen. Juist om die twee zaken draait het dan ook met Infographic Guide to the Movies, een goed uitgevoerd boek dat vol staat met infographics. Schrijfster Karen Krizanovich laat daarbij een hele keur aan onderwerpen passeren. Zo kun je lezen wat de ideale leeftijd is voor een acteur om een godheid te spelen (55), en kom je erachter dat [url=http://www.filmtotaal.nl/persoon.php?id=6561]Clint Eastwood maar liefst 160 knietjes of klappen in zijn buik kreeg in zijn filmcarrière.

In dit boekje tref je honderd van dat soort infographics aan. Opvallend is dat de visuele stijl van alle infographics mooi overeen komt. Het boek voelt daardoor ook als een geheel, al komen wel heel verschillende onderwerpen aan bod. Een leuk onderwerp, waarin verschillende films aan bod komen, is Done to death at home. Daarin zie je wat voor alledaagse voorwerpen in films gebruikt zijn om mensen om het leven te brengen. Zo werd er in Chronicles of Riddick een theekopje gebruikt, en in de film Shoot 'Em Up een wortel. Dat levert een leuke infographic op, die je hieronder kunt zien.



Het hele boek staat vol met dit soort vaak op droge wijze gepresenteerde feitjes. Daar zit veel nieuws tussen, maar we lezen ook over feitjes die iedereen waarschijnlijk wel al kent. Zo is er een infographic die laat zien hoe het verhaal van Pulp Fiction op chronologische volgorde gaat. Een leuke vondst is een infographic waarin alle verschillende kapsels van Daniel Day Lewis aan bod komen.

Origineel is een tweemaal terugkerend onderwerp: de ultieme acteur en ultieme actrice. Aan de hand van een "panel van critici" is de perfecte vrouwelijke hoofdrolspeler samengesteld (en uiteraard ook de mannelijke variant). Het resultaat? Een vrouw met de ogen van Cameron Diaz, de neus van Natalie Portman, lippen van Angelina Jolie, jukbeenderen van Cate Blanchett, kin van Anne Hathaway en schedel van Geena Davis, zoals hieronder te zien.



Ondanks dat er feitjes in staan die iedereen wel zal kennen, bevat Infographic Guide to the Movies genoeg leuke vondsten om de moeite waard te zijn. Het boek is online te koop bij Bol.com en Athenaeum, en uiteraard ook bij de betere boekhandel. Met dank aan Octopus Publishing Group voor het recensie-exemplaar.

NieuwsFilm

meest populair