Wel wolven, geen rendieren in Narnia

De makers van de nieuwe fantasy-film 'The Lion, the Witch and the Wardrobe' mogen wel wolven, maar geen rendieren gebruiken voor hun film. De productie van de 142 miljoen euro kostende film is vorige week in Nieuw-Zeeland begonnen, onder leiding van regisseur Andrew Adamson. Hij is bekend van de 'Shrek'-films.

Voor het importeren van de wolven en de rendieren in hun fictieve land Narnia, hadden de makers toestemming van de Nieuw-Zeelandse regering nodig. De wolven waren geen probleem, maar de grens werd getrokken bij de pooldieren. De reden was dat de Amerikaanse rendierenpopulatie aan het potentieel dodelijke 'Q Fever' lijden.

De rendieren zijn nodig om de sleeën van de ijskoningin en de kerstman te trekken, die in de verfilming van C.S. Lewis' wereldberoemde kinderboek voorkomen. Het plan is nu de rendieren te laten creëren door Peter Jacksons Weta Workshop special effects afdeling. Dit bedrijf was eerder al verantwoordelijk voor de mythische creaties uit 'The Lord of the Rings'-films. 'The Lion, the Witch and the Wardrobe' gaat volgend jaar kerst wereldwijd in première.



NieuwsFilm

meest populair