Algemeen

Jesse Eisenberg is Lex Luthor in ‘Batman vs. Superman’

Bruce Wayne's trouwe butler Alfred zal worden gespeeld door Jeremy Irons.

door Jan-Peter Rook op 31.01.2014 om 19:56 in Algemeen
Warner Bros. Pictures heeft vandaag bekendgemaakt dat Jesse Eisenberg de rol van Lex Luthor zal gaan spelen in Batman vs. Superman, de geplande sequel op Man of Steel (2013). Verder zal Alfred, de trouwe butler van Bruce Wayne, worden neergezet door Jeremy Irons. Regisseur Zack Snyder zei er het volgende over:

"Lex Luthor is de meest iconische vijand die Superman ooit heeft gehad. Hij is een gecompliceerde en hoog ontwikkelde man wiens intellect, rijkdom en uitstraling ervoor zorgen dat hij de enige sterveling is die het Superman moeilijk kan maken. Met Jesse in de rol zijn we in staat om dieper op deze interessante dynamiek in te gaan en daarbij verschillende, onverwachtse richtingen op te gaan."

"Zoals iedereen weet is Alfred niet alleen Bruce Wayne's trouwste vriend, maar daarnaast ook zijn bondgenoot, mentor, beschermer en vaderfiguur. Zonder zijn butler had Bruce nooit in Batman kunnen veranderen. Het is een eer om voor dit belangrijke personage over een ervaren, getalenteerde acteur als Jeremy te mogen beschikken."

Batman vs. Superman heeft verder rollen voor Henry Cavill (Superman/Clark Kent), Ben Affleck (Batman/Bruce Wayne), Gal Gadot (Wonder Woman/Diana Prince), Amy Adams (Lois Lane), Laurence Fishburne (Perry White) en Diane Lane (Martha Kent). De film staat gepland voor 6 mei 2016.

43 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

AmadeusCho

Avatar

Hmm word niet zo warm van die Eisenberg als LL, hij speelt altijd maar een bepaald type karakter, maar hopelijk kan ie me laten verrassen, de casting van Alfred vind ik goed

benjamin

Avatar

Al een paar keer off-topic gezegd: oké, hij is jong, dat had niemand verwacht, maar als je een jonge gast kiest enkel om jonge meisjes te trekken doe je dat niet met Eisenberg. De jongen is wel degelijk een goede acteur (zie Social Network) en ik ben dus aangenaam benieuwd wat ze met Luthor van plan zijn.

YOLO

Avatar

Don't get me wrong. Jesse Eisenberg is een uitstekende acteur (Zombieland, The Social Network, Rio). Hij wist zelfs zijn rol in Now You See Me naar zich toe te trekken. En ik ga ervan uit dat hij een superrol speelt in The Double. Maar als Lex Luthor? Hij is wel even oud als Cavill dat wel, maar Adams en Affleck zijn zo'n 10 jaar ouder. Het is niet dat ik het Jesse gun. Ik vind echter een oudere acteur voor Lex meer op zijn plaats. Joaquin Phoenix b.v. Of nog ouder Bryan Cranston.
Toch wat meer autoritair gedrag. Niets voor niets heeft men ook gekozen voor de oudere Affleck als Batman, dus waarom dan ook niet voor Lex?

En wat betreft Jeremy Irons als Alfred, dat is eigenlijk een no brainer.

M0vieFreak

Avatar

Toen ik dit als eerste keer zag was ik erg verbaasd dat Jesse Eisenberg Lex Luthor speelt. Misschien een jongere versie? :}

Moviemagic

Avatar

Ik moet echt verrast gaan worden want ik zie het hem niet doen. Inderdaad een oudere lijkt mij beter, maar goed.....we wachten af.

Paranoid

Avatar

Ik dacht dat de casting van Ben Affleck slecht was, maar dit slaat alles. De grote Lex Luthor wordt gespeeld door Jesse Eisenberg? We zagen namen voorbij gaan als Bryan Cranston, Mark Strong, Denzel Washington, maar het wordt dit klein pestventje? Ik vind hem maar een slechte acteur die maar één type kan spelen. Hij is geen supervillain, en al helemaal niet Lex Luthor. Irons vind ik een ok acteur, en een prima keuze. Maar Jesse Eisenberg? Deze casting is zo slecht dat ik het zelfs niet als grap had kunnen bedenken.

Solid

Avatar

Wat een gezeik hier altijd, ik durf ervoor te wedden dat hij het super gaat doen!

Banned

Avatar

Nou... Verassing van de week zou ik zeggen. Nu toch wel benieuwd geworden hoe dit zal uitdraaien. Irons daarintegen heb ik een bloedhekel aan sinds het misbaksel genaamd Eragon.

benjamin

Avatar

Het lijkt steeds meer erop dat dit de film wordt wiens eerste nieuws gekenmerkt wordt door het kinderachtige "afkraken van acteurs voor we ze een kans gegeven hebben"-gedrag van bepaalde zogenaamde fans.

Het enige wat ik ook nog kan toevoegen aan wat al gezegd, is is dat de laatste keer dat een overbekende supervillain werd gespeeld door een opvallend jonge acteur (wat in tegenstelling stond met hoe het personage daarvoor gezien werd) die acteur in kwestie een memorabele versie van dat personage neerzette waarvoor hij zelfs in de prijzen viel.

mikeydw

Avatar

Aparte castings eerst Ben Affleck nu Jesse Eisenberg... Om nog maar te zwijgen over Gal Gadot. Het lijkt wel alsof DC zich weinig aantrekt van de kritiek van sommigen.

Ik wacht het rustig af en heb nog niet echt een mening paraat. Ik denk dat deze film en de acteurs en actrices nog veel mensen zou kunnen gaan verbazen. Of dit daadwerkelijk zo is zien we natuurlijk pas in 2016.

Enig 'minpuntje' vind ik de casting van Jeremy Irons. Ik weet dat deze film niks met de batman van Nolan te maken heeft, maar Michael Kane blijf ik een geweldige acteur vinden. Dus voor mij had hij de rol van Alfred ook in deze film weer mogen vertolken. Al ben ik er zeker van dat Jeremy Irons er zijn eigen draai aan geeft. Smiley face

jaime91

Avatar

Ik ben zeer verrast door de keuze voor Eisenberg. Ik las op Facebook o.a. een reactie van iemand die zei: ''We want Heisenberg not Eisenberg'' :E En meneer Bryan Cranston had ook mijn voorkeur. Maar goed het is dus een vrij jonge versie van Luthor geworden. Ik ben niet echt heel bekend met Eisenberg als acteur, (The Social Network moet ik nog steeds zien) en daarom ga ik deze keuze ook niet afkraken. Zoals Benjamin al zegt, als deze keuze was gebaseerd op het feit dat ze jongeren (en dan voornamelijk tienermeisjes) naar de bios willen lokken hadden ze waarschijnlijk voor Robert Pattinson of Taylor Lautner gekozen. Godzijdank is dat in ieder geval niet gebeurt. Dus ik laat me gewoon verassen, en oordeel pas zodra ik wat beelden zie.

De keuze voor Jeremy Irons als Alfred vind ik briljant! Echt een top acteur, en dat is zijn voorganger Michael Caine natuurlijk ook. Dus daarom ook de perfecte opvolger van Caine. T+)

Bilbo

Avatar

Als ik naar een foto van hem kijk en in mijn gedachten zijn kop kaal scheer zie ik Lex Luthor er wel in. Interessante casting, ben benieuwd hoe het gaat uitlopen. Irons als Alfred.. Top T+)

Maar een jongere Lex Luthor lijkt me wel interessant. Heerlijk als castingkeuzes niet voor de hand liggen Smiley face

Secret1994goesFilm

Avatar

Moest lachen toen ik titel zag... maar oké. waarom niet, ben benieuwd.

jaime91

Avatar

Kristian (Van Schmoesknow) is niet blij met dit nieuws.

pmw84

Avatar

Haha dit zag ik echt niet aankomen. zoveel top acteurs en dan voor Jesse? niet dat hij slecht is, hij is echt goede acteur, maar beetje TE jong om Lex te spelen ??

maar goed hopelijk kunnen zij iets moois van maken, ben echt super benieuwd (ben nu echt nieusgierig naar de rol van Lex Luthor dan Batman hahaha)


duimen met die handel

Steve-O

Avatar

Ik mag Jesse Eisenberg echt niet. Ben ook totaal niet onder de indruk van zijn acteerprestaties. Ik hoop dat Lex Luthor niet een net andere versie van Mark Zuckerberg gaat worden want dan is er wat mij betreft niks goeds aan.

Jeremy Irons mag ik ook niet. Heb te vaak hem in slechte films, en slecht gespeeld, gezien. Ik denk echt dat hij een stap omlaag is na Michael Caine.

Ik vind dit nieuws drie keer niks. Nog een klein beetje hoop dat James Gordon ook in de film zit en dan misschien gespeeld word door bijv. Sean Penn, Colin Firth of Bryan Cranston.

JamesBond

Avatar

Vreemde keuze, maar wel erg gewaagd. Ik denk dat dit wel eens goed kan gaan uitpakken Smiley face

Decepticon

Avatar

Jesse Eisenberg vind ik een redelijke acteur, maar ik ben ook weer niet echt onder de indruk van zijn kunnen. Hij speelt idd bijna altijd één karakter. En dat heeft een reden, zijn manier van praten.

Heeft iemand ooit wel eens een interview met hem gezien? Hij praat in echt ook als een zenuwpees, net zoals hij in zijn films praat. Daarom voelt elke rol van hem aan als hetzelfde.

Maar wie weet flikt hij hetzelfde als Ledger met The Joker deed en zet hij een onwijs goede Lex Luthor neer. Snyder belooft een totaal andere LL dan we gewend zijn.
Het is idd soms heerlijk als castingkeuzes niet voor de hand liggen.
Ik ben er wel heel erg benieuwd naar, ook meer dan naar Affleck als Batman.

Jeremy Irons vind ik echt een hele goede keuze, sterk acteur en is een hele goede opvolger van Michael Caine.

PRIME

Avatar

Meh.


Aan de andere kant, de Luthor uit de comics is even oud als Superman (mensenjaren dan) en is ook niet gespierd, maar gewoon een heel slim ventje.

eltorro

Avatar

Ik wacht af tot ik de film zelf heb gezien, voordat ik er over oordeel. Maar in ieder gezal zijn alle vorige Lex Luthors me allemaal tegen gevallen, dus misschien word ik dit keer wel verast.

jaime91 "Kristian (Van Schmoesknow) is niet blij met dit nieuws.

"

Een beetje een kinderachtig mannetje:P

BANEEE

Avatar

jaime91 "Kristian (Van Schmoesknow) is niet blij met dit nieuws.

"


who cares dude..


Ik haat zo erg wanneer mensen Bryan Cranston bijhalen.. ik zou willen weten of je Bryan nog steeds bij had gehaald als hij Heisenberg niet speelde? DONT THINK SO!

Dus Bryan moet Lex spelen omdat zijn BB karakter Heisenberg bijna zo wat identiek is aan Lex Luther?
Nope.

Als ik Heisenberg wil zien dan kijk ik wel naar BB en hoef ik niet een acteur die pressies het zelfde rol speelt en pressies het zelfde uitzien als zijn vorige rol.

Overdreven fans gaan meteen voor de meest cliche acteurs die er maar zijn.
PEOPLE Dit is nog steeds de zelfde mensen die man of steel hebben gemaakt. Als je denkt dat ze de vervolg willen verpesten.. guess again.

DC gebruikt zijn acteurs tenminste en niet zoals marvel waarbij de slechterik in Thor 2 de meest nutteloze persoon in de film was.

Bilbo

Avatar

BANEEE "who cares dude..


Ik haat zo erg wanneer mensen Bryan Cranston bijhalen.. ik zou willen weten of je Bryan nog steeds bij had gehaald als hij Heisenberg niet speelde? DONT THINK SO!

Dus Bryan moet Lex spelen omdat zijn BB karakter Heisenberg bijna zo wat identiek is aan Lex Luther?
Nope.

Als ik Heisenberg wil zien dan kijk ik wel naar BB en hoef ik niet een acteur die pressies het zelfde rol speelt en pressies het zelfde uitzien als zijn vorige rol.

Overdreven fans gaan meteen voor de meest cliche acteurs die er maar zijn.
PEOPLE Dit is nog steeds de zelfde mensen die man of steel hebben gemaakt. Als je denkt dat ze de vervolg willen verpesten.. guess again.

DC gebruikt zijn acteurs tenminste en niet zoals marvel waarbij de slechterik in Thor 2 de meest nutteloze persoon in de film was."


Het beste aan deze casting is dat dat Eisenberg er heel onschuldig uitziet eigenlijk, en ik denk dat dat effectiever is dan iemand die constant dwars door je heen loopt te staren (zoals Cranston). Net als Affleck; zou je denken dat iemand als Affleck ooit Batman zou zijn? Dat maakt deze casting extra goed. Iemand waarvan je het kwaad het minst zou verwachten.

McGraig

Avatar

Ik vind het een dappere casting. Ze durven acteurs aan te nemen die je niet zo snel verwacht in een films als deze. Het op voorhand afkraken er van vind ik zo onzinnig. Verrassende keuzes heeft in het verleden juist iconische rollen opgeleverd (bijvoorbeeld Heath Ledger). Persoonlijk vond ik deel één geen goede film maar wie weet wordt dit geweldig. Die vele personages vind ik wel vreemd omdat er geen enkele verwijzing in Man of Steel zit naar een andere Superheld. Die waren wel hard nodig tijdens al het gesloop van Superman

Pete_027

Avatar

Jeremy Irons is volgens mij weer geld nodig voor zijn huis of pensioen anders zie ik geen reden waarom de man voor deze film heeft gekozen aangezien hij nooit voor grote blockbusters kiest. Desalniettemin goede keuze.

Christopher Nolan is producent en heeft, volgens mij, ook wel wat te zeggen over de casting dus ik ben zeer benieuwd. Met Heath Ledger heeft destijds heel goed uitgepakt.

benjamin

Avatar

BANEEE "Ik haat zo erg wanneer mensen Bryan Cranston bijhalen.. ik zou willen weten of je Bryan nog steeds bij had gehaald als hij Heisenberg niet speelde? DONT THINK SO!"


Bovendien zijn dat exact het type mensen die voor de rol van Heisenberg nooit die kerel uit Malcolm In The Middle hadden gecast...

Roeltje

Avatar

Eisenberg is een goede acteur maar dit is niet de rol voor hem :N Sorry Jesse.

Deadpool

Avatar

Ik geef Jesse de voordeel van de twijfel. Mensen reageerde namelijk ook in eerste instantie negatief over Heath Ledger als The Joker, totdat ze de film hadden gezien

Muufley

Avatar

Paranoid "Ik dacht dat de casting van Ben Affleck slecht was, maar dit slaat alles. De grote Lex Luthor wordt gespeeld door Jesse Eisenberg? We zagen namen voorbij gaan als Bryan Cranston, Mark Strong, Denzel Washington, maar het wordt dit klein pestventje? Ik vind hem maar een slechte acteur die maar één type kan spelen. Hij is geen supervillain, en al helemaal niet Lex Luthor. Irons vind ik een ok acteur, en een prima keuze. Maar Jesse Eisenberg? Deze casting is zo slecht dat ik het zelfs niet als grap had kunnen bedenken."


Wat een zeikerig commentaar. Je hebt nog niets gezien en schiet werkelijk alles al af. Ik hou je eraan dat je de film niet gaat zien anders zou je nogal behoorlijk hypocriet overkomen.

En Irons is een "ok" acteur....yep jij kent veel van films niet?

Ed Crane

Avatar

McGraig "Persoonlijk vond ik deel één geen goede film maar wie weet wordt dit geweldig. Die vele personages vind ik wel vreemd omdat er geen enkele verwijzing in Man of Steel zit naar een andere Superheld. Die waren wel hard nodig tijdens al het gesloop van Superman"


In Man Of Steel zaten verwijzingen naar Bruce Wayne (en dus Batman), Lex Luthor (oké geen held), een superheld van wie me de naam even ontschoten is en 'Supergirl' is ooit zo'n 10.000 jaar geleden op aarde gekomen met dat ruimteschip: allicht gaat de film de kant op dat ze de 'moeder' is van in het geheim levende helden (zoals Wonder Woman).

Overigens waren het Zod en zijn trawanten die met "al dat gesloop" bezig waren, niet Superman.

Meenjedatnou

Avatar

Goh ben ik dan echt de enige die van mening is dat dit een geniale marketing stunt is? Ik bedoel, het zou inderdaad super dom zijn om Eisenberg te casten voor de rol van Luthor, los van het feit of hij al dan niet kan acteren. Hij is immers véél te jong ten opzichte van de overige cast, dat zou behoorlijk retarded overkomen. Het ruikt naar het volgende: de studio plaatst een berichtje online en bellen hun ratjes links en rechts en voilà in no time mediahype voor nop! En je weet wat ze zeggen 'there's no such thing as bad publicity'. Vervolgens zal de studio over een tijd gaan zeggen dat ze 'na goed overleg en te hebben geluisterd naar hun fans' toch maar voor iemand anders hebben gekozen. In werkelijkheid hebben ze deze 'nieuw gecaste' nu eigenlijk al gekozen.....Resultaat? Ze komen over alsof ze de fans een warm hart toedragen en hebben wat ze willen nl near free publicity!!

Ed Crane

Avatar

Riiiiiiiiiiiiiiiight...

benjamin

Avatar

Meenjedatnou "Hij is immers véél te jong ten opzichte van de overige cast, dat zou behoorlijk retarded overkomen. "


Sinds wanneer is vijf maanden jonger véél te jong?

Hancock

Avatar

Damn die had ik nooit zien aankomen! We zullen het allemaal wel zien.
Persoonlijk lijkt hij me nogal " jong " uitzien voor een rol als Lex . Maar wie weet zet hij wel iets geniaals neer.

Vleeshaak

Avatar

Opvallende keuze, niet echt iemand die je meteen verwacht als je aan Luthor denkt, maar het is wel een prima acteur. Benieuwd wat hij er van maakt.

Glennekeeeee

Avatar

Meenjedatnou "Goh ben ik dan echt de enige die van mening is dat dit een geniale marketing stunt is? Ik bedoel, het zou inderdaad super dom zijn om Eisenberg te casten voor de rol van Luthor, los van het feit of hij al dan niet kan acteren. Hij is immers véél te jong ten opzichte van de overige cast, dat zou behoorlijk retarded overkomen. Het ruikt naar het volgende: de studio plaatst een berichtje online en bellen hun ratjes links en rechts en voilà in no time mediahype voor nop! En je weet wat ze zeggen 'there's no such thing as bad publicity'. Vervolgens zal de studio over een tijd gaan zeggen dat ze 'na goed overleg en te hebben geluisterd naar hun fans' toch maar voor iemand anders hebben gekozen. In werkelijkheid hebben ze deze 'nieuw gecaste' nu eigenlijk al gekozen.....Resultaat? Ze komen over alsof ze de fans een warm hart toedragen en hebben wat ze willen nl near free publicity!!"Haha ik denk dat je nogal veel droomt, ze hebben op affleck en gadon ook zoveel commentaar gegeven (zelfs op cavill bij de eerste man of steel bekendmaking) en ze zijn daar nooit niet op teruggekomen. Zij gaan gewoon een andere weg met de lex luthor die we al gezien hebben op het grote scherm en kan Eisenberg wel waarderen dus ben vooral zeer benieuwd! als al de zogezegd verkeerde castings sterk uitpakken ga ik eens goed lachen met al die 'ik ga haten voor ik al iets gezien heb'-kindjes

Thyplosion

Avatar

Pete_027 "Jeremy Irons is volgens mij weer geld nodig voor zijn huis of pensioen anders zie ik geen reden waarom de man voor deze film heeft gekozen aangezien hij nooit voor grote blockbusters kiest. "


Lion King, Kingdom of Heaven, Die Hard, Eragon, Man in the Iron Mask zijn ook weer geen kleine films, maar ik snap wat je bedoelt. En inderdaad, een topkeuze !

Meenjedatnou

Avatar

benjamin "Sinds wanneer is vijf maanden jonger véél te jong?"


Sorry bennie boy, ik dacht dat wel duidelijk was dat ik qua uiterlijk bedoelde, zal de volgende rekening houden met het feit dat ik iig voor jou wat meer tekst en uitleg geef 'cause you're special' O+

Meenjedatnou

Avatar

@Glenmetveelteveeleeeee's

Moet je ook eens proberen dat dromen, heeeeeeeeerlijk brengt je rust joh.

benjamin

Avatar

Meenjedatnou "Sorry bennie boy, ik dacht dat wel duidelijk was dat ik qua uiterlijk bedoelde, zal de volgende rekening houden met het feit dat ik iig voor jou wat meer tekst en uitleg geef 'cause you're special' O+"


Ik zal even doen alsof je hier een argument geeft en dan opmerken dat zelfs als Eisenberg er wat jonger uitziet ze dit leeftijdsverschil kunnen op z'n minst beperkt doen overkomen met de middelen die vandaag de dag beschikbaar zijn.

Frietgezicht

Avatar

Deadpool "Ik geef Jesse de voordeel van de twijfel. Mensen reageerde namelijk ook in eerste instantie negatief over Heath Ledger als The Joker, totdat ze de film hadden gezien"


Wat heeft dat er nou weer mee te maken? Door dit argument mag er dus nooit meer kritiek zijn op een casting keuze?
Mensen reageerde ook negatief op Micheal Clarke Duncan als Kingpin, op Vinnie Jones als Juggernaut, op Reynolds als Green Lantern, op Halle Berry als Catwoman en op Affleck als Daredevil en dat bleek allemaal terecht achteraf.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Mensen reageerde ook negatief op Micheal Clarke Duncan als Kingpin, op Vinnie Jones als Juggernaut, op Reynolds als Green Lantern, op Halle Berry als Catwoman en op Affleck als Daredevil en dat bleek allemaal terecht achteraf."


Ik weet niet of dat allemaal terecht was: Green Lantern werd haast unaniem neergesabeld om allerlei redenen maar Reynolds heb ik zelden weten genoemd worden, Juggernaut was een idiote karikatuur in The Last Stand, maar dat had geen enkele acteur kunnen rechtzetten. Het is niet omdat een scenario en regie niks waard zijn dat dat de fout is van de acteur in kwestie.

nieuwslaatste nieuws

meest populair