Video

Volledige trailer 'Divergent'

Wordt dit een topper als 'The Hunger Games' of wordt het de volgende tienerflop?

door Bram de Groot op 05.02.2014 om 09:38 in Video
Met rollen voor namen als Shailene Woodley, Theo James, Maggie Q, Mekhi Pfeiffer en Kate Winslet draait binnenkort de verfilming van de bestseller van Veronica Roth in de bioscoop. Het betreft Divergent, de sci-fi avonturenfilm Divergent van Limitless-regisseur Neil Burger.

Opvallend is dat filmstudio Lionsgate vertrouwen heeft in het project, aangezien ze dolgraag een zelfde film willen als bij The Hunger Games. Lionsgate besloot door dit succes het budget te verhogen van $40 naar $80 miljoen. Hieronder zie je een 'definitieve' trailer.

In Nederland vanaf 20 maart in de bioscoop.

Divergent speelt zich af in het futuristische Chicago. Tris (Woodley) is een van de vele tieners die op haar 16e één van de 5 facties moet kiezen waarin de stad verdeeld is: oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Uit een test moet blijken welke het beste bij haar past. Beatrice maakt aan de hand van de test haar keuze en krijgt in haar gekozen factie te maken met een heftige inwijding die het uiterste van haar vraagt.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Prometheus69

Avatar

Ik weet niet of dit wel werkt. Ze hopen waarschijnlijk op hetzelfde publiek als The Hunger Games. Dat kan dus positief of negatief uitvallen.

Op het eerste gezicht is het verhaal van de film wel anders, maar zijn de thema's bijna hetzelfde.

Barbossas

Avatar

Ik ben nog niet compleet overtuigd nu ik de trailer heb gezien. Bij The Hungergames krijg echt het gevoel: Die moet ik zien! Hier heb ik dat niet, al zal ik hem vast gaan kijken.

Denk dat ze hier beter 2 jaar mee hadden kunnen wachten als The Hungergames films klaar waren, want is het zo van niet weer zo'n film... en dat is zonde.

Roeltje

Avatar

Ik vind het er wel aardig uitzien hoor!

Prometheus69

Avatar

Barbossas "Denk dat ze hier beter 2 jaar mee hadden kunnen wachten als The Hungergames films klaar waren, want is het zo van niet weer zo'n film... en dat is zonde."


Dat zou volgens mij inderdaad beter zijn geweest, maar de filmmaatschappij wil natuurlijk meegaan in de flow van het succes van The Hunger Games. Dat zag je ook met de Harry Potter films. Opeens kwamen er ook een hoop films in de Fantasy genre in dezelfde periode naar voren.

benjamin

Avatar

Van alle films in het genre heeft dit misschien de hoogste kans iets te doen - die Maze Runner lijkt duidelijker te gaan floppen - maar het kan ook anders uitpakken.

Prometheus69

Avatar

Roeltje "Ik vind het er wel aardig uitzien hoor!"


De trailer is mooi gemaakt. Misschien is het ook een hele goed film. Nadeel van dit soort films is dat je onbewust toch gaat vergelijken met The Hunger Games. Dus deze film moet minimaal gelijkwaardig of beter zijn.

Loisb

Avatar

Heb hier wel zin in.
De eerste twee boeken gelezen en dat er gezegd wordt dat het op de Hunger Games lijkt, kan ik me wel wat bij voorstellen omdat het gericht lijkt op het YA publiek en toch is het een heel ander verhaal.

Prometheus69

Avatar

Loisb "Heb hier wel zin in.
De eerste twee boeken gelezen en dat er gezegd wordt dat het op de Hunger Games lijkt, kan ik me wel wat bij voorstellen omdat het gericht lijkt op het YA publiek en toch is het een heel ander verhaal."


Nou, gelukkig dan maar, want anders zou het een kopie zijn van THG. Ik heb de boeken nog niet gelezen, maar wel de recensies. De recensies over de boeken waren in orde, maar het behandeld wel gelijksoortige thema's als THG. In dat opzicht lijken ze wel een beetje op elkaar.

Zegt natuurlijk niets over de film. Die kan tegenvallen of helemaal top zijn.

SunChaser

Avatar

Derde boek wordt afgekraakt

Prometheus69

Avatar

SunChaser "Derde boek wordt afgekraakt"


In ieder geval uiteenlopende recensies. Ik lees net zoveel goede als slechte recensies over het laatste boek.

Maar het klopt als je het vergelijkt, want die voorgaande delen waren overwegend positief beoordeeld.

Maar voor een verfilming hoeft het niet uit te maken.

benjamin

Avatar

Loisb "Heb hier wel zin in.
De eerste twee boeken gelezen en dat er gezegd wordt dat het op de Hunger Games lijkt, kan ik me wel wat bij voorstellen omdat het gericht lijkt op het YA publiek en toch is het een heel ander verhaal."


Het punt is wel dat het die indruk geeft en dat kan de box office wel redelijk bepalen: stel dat mensen denken dat het een zwakke rip-off is en thuisblijven, heb je er niks aan anders te zijn.

SunChaser

Avatar

Prometheus69 "In ieder geval uiteenlopende recensies. Ik lees net zoveel goede als slechte recensies over het laatste boek.

Maar het klopt als je het vergelijkt, want die voorgaande delen waren overwegend positief beoordeeld.

Maar voor een verfilming hoeft het niet uit te maken."


Ik lees meer slechte en teleurgestelde reacties

Prometheus69

Avatar

SunChaser "Ik lees meer slechte en teleurgestelde reacties"


Ja, dat kan natuurlijk. Ligt eraan welke bron je gebruikt.

Ik zie over het algemeen een alles of niets recensie. Of je vind het geweldig of je vind het helemaal niets.

De positieve reacties zijn over het algemeen: gedurfd, gewaagd, rauw, hard en totaal verrassend als eindverhaal.

De negatieve reacties zijn over het algemeen: onrealistisch, plotgaten, onsamenhangend, rauw en hard.

Wat ik uit alle recensies eruit kan halen is dat het laatste boek de voorspelbare paden verlaat en min of meer negatief eindigt. Sommige houden daar niet van, omdat ze graag een mooi glad en positief einde willen. Terwijl anderen juist die afwijking in het verhaal prijzen als gedurfd en vernieuwend. Volgens mij is het afhankelijk van je eigen voorkeur.

In ieder geval houdt het mij niet tegen om het boek toch te lezen.

TheMorry

Avatar

Ik heb een hoge verwachting voor deze film. De eerste 2 boeken heb ik gelezen en die waren ontzettend goed. Het 3e boek wordt wel afgekraakt heb ik gehoord.

Ik ben het mee eens dat mensen denken dat dit erg veel op the hunger games lijken. En dat het best een sequel had kunnen zijn. Maar toch is het ook weer anders.

Ik raad iedereen aan om de eerste reviews af te wachten. Maar als ze trouw aan het boek zijn gebleven dan dan wordt het een top film. The Mortal Instruments was niet slecht. Ze zijn alleen niet trouw aan het boek gebleven. Ik merk vaker als een boek wordt verfilmd en ze blijven niet trouw aan het bron materiaal dan is het vaak zo dat het een kut film wordt. Harry potter 3e film... Eregon....

benjamin

Avatar

TheMorry "Ik merk vaker als een boek wordt verfilmd en ze blijven niet trouw aan het bron materiaal dan is het vaak zo dat het een kut film wordt. Harry potter 3e film... Eregon...."


Derde Harry Potter film was juist een zeer goede film en wordt gezien als één van de beste uit de reeks.

Prometheus69

Avatar

benjamin "Derde Harry Potter film was juist een zeer goede film en wordt gezien als één van de beste uit de reeks."


Vond er eerlijk gezegd ook weinig mis mee. Natuurlijk kan je niet het volledige boek in een film verwerken, maar ik vond de verfilming goed gedaan.

NieuwsFilm

meest populair