Philip Seymour Hoffman moest nog één scène opnemen voor 'The Hunger Games: Mockingjay - Part 2'

En die zal met een digitaal model van de acteur gemaakt worden.

Vrij snel na het plotselinge overlijden van acteur Philip Seymour Hoffman, lieten insiders bij Lionsgate al weten dat de releasedatum van The Hunger Games Mockingjay – Part 1 en Part 2 gewoon zou blijven staan. Hij zou nog maar zo’n zeven opnamedagen hebben. Nu is daar meer duidelijkheid over.

De acteur had nog maar één scène die opgenomen moest worden. Een van de producenten vertelde aan THR: ”We vinden het allemaal verschrikkelijk nieuws. Maar als je kijkt naar de productie, zal het geen impact hebben. Natuurlijk moeten we hier en daar uitvogelen wat we gaan doen, maar de film zal een creatief geheel vormen. Zijn acteerwerk in beide films behoort tot zijn beste ooit. We denken dat de films een mooi eerbetoon aan hem vormen.”

Toen hem gevraagd werd daar verder op in te gaan zei hij: ”Waarom zou ik mensen iets willen geven om over twee jaar naar te gaan kijken?” De enige scène die Hoffman nog op moest nemen, was voor Mockingjay – Part 2, en die film staat gepland voor november 2015.

Zijn personage was Plutarch Heavensbee, de gamesmaker van de Hunger Games. Zijn rol is groot in het derde boek van Suzanne Collins, want daarin blijkt hij een belangrijk figuur in de revolutie te zijn. Een andere bron liet weten dat de ontbrekende scène eenvoudig gemaakt kan worden. ”Ze hebben geen ingewikkelde plannen,” aldus de bron. ”Je kunt digitale dingen doen; dialoog hebben waarbij niet op hem, maar de mensen met wie hij praat gefocust wordt.”



NieuwsFilm

meest populair