The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014)

The courage of one will change the world

Het eindspel van The Hunger Games begint met een ingetogen eerste helft.
play

6,5 details

  • 123 Min
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Actie
  • Verenigde Staten
123 Min Verenigde Staten

Katniss heeft het onmogelijke gedaan. Ze heeft voor de tweede keer de Hongerspelen overleefd. Maar er is geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en Peeta is in handen van President Snow. De rebellenleiders hebben Katniss gered, omdat ze willen dat zij het gezicht wordt van de opstand. Want één ding is heel duidelijk geworden na de Quarter Quell: het is oorlog.

Alt titel
The Hunger Games 3
Regie
Francis Lawrence
Cast
Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Julianne Moore, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman, Elizabeth Banks, Josh Hutcherson, Mahershala Ali, Stanley Tucci, Jeffrey Wright, Sam Claflin, Jena Malone, Willow Shields, Paula Malcomson.
Budget
$ 125.000.000
Opbrengst
$ 752.100.229
Release
20.11.2014
Release NL
19.11.2014
Release DVD
17.03.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Francis Lawrence | Cast: Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen), Liam Hemsworth (Gale Hawthorne), Philip Seymour Hoffman (Plutarch Heavensbee), Julianne Moore (President Alma Coin), Woody Harrelson (Haymitch Abernathy), e.a.| Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2014

Nieuwe methodes kunnen in Hollywood snel aanslaan. Was het in 2003 nog opzienbarend dat Quentin Tarantino ervoor koos zijn reeds gefilmde wraakepos Kill Bill in twee delen uit te brengen, daar zien we dergelijke beslissingen in het huidige filmlandschap volop. In sommige gevallen gebeurt dat om het publiek niet op te zadelen met een absurd lange speelduur (zie het recente Nymphomaniac), maar vaker wordt de knoop al doorgehakt voordat de film in productie is gegaan en zijn de redenen wat commerciëler van aard. Vooral de afsluitende delen van verfilmde boekenreeksen die worden geclassificeerd als ‘young adult’ ontsnappen hier niet aan, getuige de slotfilms van Harry Potter en Twilight. De methode is zelfs zo gebruikelijk geworden dat het onlangs als nieuwswaardig werd beschouwd dat de makers van The Maze Runner het niet nodig achtten het afsluitende boek van hun reeks over twee films te verdelen.

Bij The Hunger Games werd wel gekozen voor opsplitsing van de finale. Dat lijkt vooral te zijn gedaan om het succes van de franchise met een extra film te rekken, want het slotdeel is niet dikker dan zijn twee voorgangers. Wie na het enerverende Catching Fire klaar is voor Katniss Everdeens eindstrijd, moet daarom nog even geduld hebben; dit deel vormt net als Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 de aanloop naar de apotheose die pas over een jaar zal plaatsvinden. Boeklezers zullen ongetwijfeld content zijn dat door de opsplitsing nog meer elementen uit het boek hun weg naar het witte doek hebben gevonden, maar kijkers zonder voorkennis staat een film te wachten met veel opbouw en nauwelijks climax.

videotrailers & clips

alle artikelen (42)

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Roeltje

"...Nou, dat staat daar los van. Want ik vond deze film de meest interessante van de 3. Op politiek en m......"

kaedir

"...[quote=Roeltje]Kun je dat onderbouwen Aibender? Ik ben namelijk wel benieuwd waarom.[/quote] Wat......"

Roeltje

"...Kun je dat onderbouwen Aibender? Ik ben namelijk wel benieuwd waarom...."

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

acties