'Ride Along 2' al in de startblokken

Ice Cube en Kevin Hart terug voor het vervolg op de kaskraker.

Bram de Groot 19 februari 2014 14:35 in Algemeen
Acteurs Ice Cube (21 Jump Street) en Kevin Hart (Grudge Match) keren terug voor een vervolg op de succesvolle komedie Ride Along, die nog steeds vele miljoenen verzamelt aan de Noord-Amerikaanse box office. Afgelopen weekend noteerde het bijna $9 miljoen en de komedie staat ondertussen op een nette $116 miljoen.

Ook regisseur Tim Story, tevens bekend van films als Fantastic Four (2005) en Think Like a Man (2012), keert terug. De opvolger borduurt logischerwijs voort op het eerste deel en de cast zal volgens Deadline uitbreiden met meer "multiculturele personages", zodat de film geschikter zou zijn voor een breder publiek...

Ondanks het succes is de film nog steeds slechts beperkt buiten de States te zien. Ook voor Nederland stond lange tijd geen datum geprikt, maar onlangs is bekend geworden (met dank aan Jefreum) dat de actiekomedie vanaf 6 maart is te zien. De film noteerde overigens erg mager bij critici (RT = 17%). Het publiek blijkt een stuk enthousiaster (IMDb = 6,4).

De opnames moeten nog deze zomer starten, waardoor een release eind 2015 / begin 2016 voor de hand ligt. Een clip uit het eerste deel:


NieuwsFilm