Ride Along

Ride Along (2014)

Propose to this cop's sister? Rookie mistake.

Pretentieloze buddycopfilm.
play

5,0 details

  • 99 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

'Ride Along' is een actiekomedie van regisseur Tim Story (Think Like a Man, Fantastic Four). De film volgt een agent (Kevin Hart) die zijn vriendin ten huwelijk wil vragen. Haar grote broer (Ice Cube), een geroutineerde politieman in Attlanta, vindt dit helemaal niets en daagt zijn toekomstige zwager uit om een dagje met hem in zijn politiewagen mee te rijden.

Regie
Tim Story
Cast
Ice Cube, Laurence Fishburne, John Leguizamo, Bruce McGill, Kevin Hart, Dragos Bucur, Bryan Callen, Jacob Latimore, Tika Sumpter, Benjamin Flores Jr., Jay Pharoah, Gary Owen, Eric Benson, Greg Rementer, Anna House.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 153.997.819
Release
17.01.2014
Release NL
06.03.2014
Release DVD
19.08.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Tim Story | Cast: Ice Cube (James Payton), Kevin Hart (Ben Barber), John Leguizamo (Santiago), Laurence Fishburne (Omar), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2014

Van 48 Hours tot Men in Black, van Rush Hour tot Starsky & Hutch; komedies waarin twee compleet verschillende agenten samen de straten veilig moeten houden, zijn er in overvloed. Vorig jaar kreeg het zogeheten ‘buddy cop’-genre nog een enigszins nieuwe wending door in The Heat twee vrouwen in de hoofdrol te zetten. De actiekomedie Ride Along is minder verfrissend en minder geloofwaardig. En toch blijkt het nog een redelijk amusante zit te zijn.

De film heeft vanaf het begin wel de schijn tegen. De doorgewinterde agent James vertrouwt zijn aanstaande zwager Ben niet met zijn zus, dus besluit hij hem mee te nemen op patrouille, om hem uit te testen. Het mag hier dan om een pretentieloze komedie gaan, maar ook daar stellen we interne logica op prijs. Waarom zou James zijn baan op het spel zetten voor die halve zool? Wacht dan op z’n minst even tot je niet meer bovenop een zaak met gevaarlijke wapenhandelaren zit.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Ride Along Nieuwsberichten