Wist je dat: waarom Jolie & Downey Jr. niet de hoofdrollen spelen in 'Gravity'

Alfonso Cuarón gaat dieper in op de beweegredenen van zijn cast.



The Hollywood Reporter sprak met regisseur Alfonso Cuarón over de casting van Gravity. De hoofdrollen warden daarin gespeeld door Sandra Bullock en George Clooney, maar oorspronkelijk waren er twee totaal andere beoogde hoofdrolspelers: Angelina Jolie en Robert Downey Jr.. In het interview met THR legt Cuarón uit waarom zij vertrokken.

Het vertrek van Jolie blijkt erg voor de hand te liggen. ”We ontwikkelden de zaken en zochten uit hoe de technologie werkte. En de luxe was dat we veel konden uitproberen. Maar er was sprake van dat Angelina in nog een andere film zou spelen en nog een film zou regisseren. Zoiets gebeurt, je gaat je eigen weg.”

Rond de tijd dat Jolie besloot te vertrekken uit Gravity, tekende ze voor de hoofdrol in Maleficent en ondertussen heeft ze ook Unbroken geregisseerd. De reden achter het vertrek van Downey Jr. blijkt wat dieper te liggen. ”Ik geloof dat Robert geweldig is als je hem de kans geeft te ademen en improviseren en zaken te veranderen. We hebben het geprobeerd, maar het werkte gewoon niet. Toen we daar achter kwamen deden we een week lang alsof er niets aan de hand was. Maar toen spraken we met elkaar en kwamen we tot de conclusie dat het niet zou werken.”

NieuwsFilm

meest populair