Drew Pearce over Marvel-film 'Runaways'

Hij vergelijkt het project met The Godfather.

Screenrant kreeg Marvel-scenarist Drew Pearce te spreken. Hij schreef het scenario van Runaways, een project waar Marvel al jaren mee bezig is, maar dat nooit volledig gerealiseerd is. De film zou zelfs al in 2011 opgenomen worden, maar omdat Marvel liever zijn geld besteedde aan het immens succesvolle The Avengers, werd de film in de koelkast gezet.

Tijdens de Comic-Con deze zomer zal Marvel naar verwachting zijn projecten van Phase 3 aankondigen. De vraag is uiteraard of Runaways daarbij hoort. ”Oh ik zou zo graag een update hebben! Nee, op dit moment is er nog altijd een scenario waar Kevin [Feige] erg weg van is. Maar of het plaats heeft in Phase 3, dat weet ik niet. Ik zou willen wat concreets te kunnen vertellen. Het project ligt zeker op een stapel, maar waar op de stapel weet ik niet. Het is in ieder geval een film waarvan ik graag zou willen dat deze gerealiseerd zou worden. Het zou een extreem frisse en originele manier zijn om het Marvel Cinematic Universe te verkennen,” vertelde Pearce.

Of zou de film als een One-Shot of televisieserie kunnen uitkomen? ”Wie weet,” begon Pearce. ”Ik denk dat het erg moeilijk is om het als een One-Shot te maken. Het moeilijkste van Runaways is het verzamelen van castleden die onder de twintig zijn, en het ook echt goed kunnen doen. Dus daar gaat veel tijd in zitten en daar heb je het geld niet voor bij een One-Shot. Ze hebben het erover gehad om het op televisie te maken, maar dan zou de toon ook weer niet goed zijn waarschijnlijk. Er moeten kinderen gecast worden voor de rollen en dan krijg je een kinderserie. Mijn script behandelde het verhaal als de Godfather, dus geen familieserie. Het gaat over een machtig en dodelijk misdaadsyndicaat en een paar kinderen die echt in en in slecht zijn. Ik denk dus dat het erg moeilijk zou zijn om te maken.”

Of de film er ooit komt is nog afwachten. We weten dat, zoals Pearce al zegt, Marvel-baas Kevin Feige erg gecharmeerd is van het verhaal. Hij sprak ook ooit de woorden uit dat het project er zeker ooit zou komen. Maar dat kan nog lang duren, want de focus van Marvel ligt op de eerste plaats op zijn overkoepelende Avengers-verhaal. Dan is er nog ruimte voor televisieseries, maar daarvan zijn er op dit moment maar liefst vijf van op komst.

Het is dus nog afwachten om te zien wat er gebeurt. De woorden van Pearce scheppen in ieder geval enige hoop.



NieuwsFilm

meest populair